Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

En weekend i Telemark ger dig storslagen natur

Telemark är ett fylke där du kan uppleva det idylliska och bördiga kustlandskapet i Midt-Telemark, stavkyrkor och majestätiska Hardangervidda.

Telemark har mycket att erbjuda, men det är stavkyrkorna och Hardangervidda som drar mest turister till området. På sommaren kan du tillbringa en weekend i Telemark med friluftsliv och att vandra till den populära Gaustatoppen. Om du väljer att resa till Telemark kan du se fram emot en fantastisk upplevelse.

Kuststäderna ligger i den södra delen av Telemark med populära orter som Skien, Porsgrunn och Kragerø, som är en välkänd semesterort för norrmän sommartid. Beundra Brekkeparken och Telemarkskanalen, som fortfarande har gamla träsifoner som drivs manuellt. En resa på Victoria eller Henrik Ibsen är romantisk, särskilt när solen skiner.

Telemark är kanske mest känt för de många fina medeltida kyrkorna i området. Bege dig till Heddal för att se en av de vackraste och största stavkyrkorna, Heddal stavkirke. Kyrkan byggdes på 1200-talet och det finns färre än 30 av dessa magnifika byggnader kvar i Norge.

Om du gillar att vandra i bergen är en resa till Telemark helt rätt. Hardangervidda är Nordeuropas största bergsplatå med många vandringsleder. Den Norske Turistforening har många stugor där du kan bo i området, så du kan välja om du vill ge dig ut på en tur som tar flera dagar eller bara över dagen.

Du ska inte missa Unesco-världsarven Rjukan och Notodden under resan. Det var här Norsk Hydro bedrev sina banbrytande experiment vid utvecklingen av den elektrokemiska industrin. Besök Norsk Industriarbeidermuseum i Vemork om du vill veta mer om den bakomliggande historien. I Rjukan kan du också se Solspeilet som ser till att torget får ljus under vintern när solen inte når dit.

Telemark är ett omväxlande fylke med allt från idylliska badplatser för sommaren till fina vandringsleder på Hardangervidda. Prova den goda äppeljuicen tillverkad av lokala äpplen och njut av din weekendresa till Telemark. Om du gillar äventyr ute i naturen ska du definitivt boka ett weekendpaket till Telemark!


Populära hotellerbjudanden i Telemark

Se alla 174 boenden i Telemark
Thon Hotel Hoyers 1 153 kr
Thon Hotel Hoyers

Thon Hotel Hoyers

Kongensgatan 6, Skien
   
  3,9
  av 5, från 90 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i boutique-stil i centrala Skien ligger 0,7 km från Telemark museum och 4,4 km från Henrik Ibsen Museum. Grenland Golfklubb ligger 7,8 km härifrån. Skien station ligger på 18 minuters gångavstånd.

  Dalen Hotel 2 012 kr
  Dalen Hotel

  Dalen Hotel

  Hotellvegen 33, Dalen
    
   4,6
   av 5, från 64 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil i Dalen ligger en kvarts promenad från Dalens turistinformation och Dalens hamn. Eidsborgs stavkyrka och Vest-Telemark Museum ligger också mindre än en mil härifrån.

   Kragerø Resort 1 564 kr
   Kragerø Resort

   Kragerø Resort

   Stabbestadveien 1, Kragero
     
    3,9
    av 5, från 130 recensioner
    3.5 av 5.0

    Detta hotell i Kragero ligger 35,7 km från Den Lille Dyrehage.

    Park Hotel Rjukan 1 344 kr
    Park Hotel Rjukan

    Park Hotel Rjukan

    Sam Eydesgt 67, Tinn
      
     3,2
     av 5, från 13 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i Tinn ligger 1,4 km från Rjukanbadet och mindre än två mil från Gaustatoppen och Møsvatn. Skinnarbu sjöpark och Hardangervidda Nasjonalparksenter ligger också mindre än 25 km härifrån.

     Notodden Hotel 1 156 kr
     Notodden Hotel

     Notodden Hotel

     Torvet 8, Notodden
       
      3,4
      av 5, från 106 recensioner
      3.0 av 5.0

      Detta hotell nära flygplatsen ligger mindre än tre mil från Saggrenda silvergruvor, Hedalens stavkyrka och Labromuseene. Bo museum och Sommarland ligger också mindre än tre mil härifrån.

      Clarion Collection Hotel Bryggeparken
      Clarion Collection Hotel Bryggeparken

      Clarion Collection Hotel Bryggeparken

      Langbryggen 7, Skien
        
       4,1
       av 5, från 264 recensioner
       3.5 av 5.0

       Detta hotell i centrala Skien ligger 0,9 km från Telemark museum och 4,6 km från Henrik Ibsen Museum. Grenland Golfklubb ligger 8,2 km härifrån. Skien station ligger på 22 minuters gångavstånd.

       Rjukan Gjestehus 913 kr
       Rjukan Gjestehus

       Rjukan Gjestehus

       Såheimsveien 11, Tinn
         
        4,0
        av 5, från 2 recensioner
        2.5 av 5.0

        Detta pensionat i Tinn ligger 0,9 km från Rjukanbadet och mindre än två mil från Gaustatoppen och Møsvatn. Skinnarbu sjöpark och Hardangervidda Nasjonalparksenter ligger också mindre än 25 km härifrån.

        Quality Straand Hotel AS 1 392 kr
        Quality Straand Hotel AS

        Quality Straand Hotel AS

        Kviteseidvegen 1698, Vradal
          
         4,0
         av 5, från 110 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell ligger vid stranden i Vradal, 28,2 km från Skredvatn, samt mindre än fem mil från Dalens hamn och Hamaren. Seljord kirke och Dalens turistinformation ligger också mindre än fem mil härifrån.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.