Det kan finnas reserestriktioner för Norge med anledning av covid-19.

Resor till Telemark 2021

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Planera din semester i Telemark med Expedia

  • Våra paketerbjudanden för 2020 är otillgängliga för tillfället, men du kan nu boka våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Boka boende, flyg eller hyrbil tillsammans och få extra besparingar till din nästa resa!
  • Vi har valt ut otroliga erbjudanden på fantastiska hotell i Telemark. Spana in vad som finns genom att använda sökfältet ovan.
  • De flesta hotell har gratis avbokning*, eftersom vi tror att flexibilitet är viktigare än någonsin.

Du hittar mer information på vår informationssida om covid-19.

Det är bara att börja söka!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24-48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Topphotell i Telemark

Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Clarion Collection Hotel Bryggeparken
3.5 out of 5
Langbryggen 7, Skien
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 145 kr per natt mellan 6 nov. och 7 nov.
4.1/5Very Good! (447 recensioner)

"Really good and also a free evening meal included."…"

Recension från 26 sep. 2018

Clarion Collection Hotel Bryggeparken
Comfort Hotel Porsgrunn
Comfort Hotel Porsgrunn
3 out of 5
Kammerherrelokka 3, Porsgrunn, Telemark (county)
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 055 kr per natt mellan 20 nov. och 21 nov.
4.3/5Excellent! (108 recensioner)

"Upplevde att hotellet var för dyrt i förhållande till standard."…"

Recension från 30 aug. 2019

Comfort Hotel Porsgrunn
Thon Hotel Hoyers
Thon Hotel Hoyers
3.5 out of 5
Kongensgatan 6, Skien
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 095 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.
4/5Very Good! (364 recensioner)
Hotell i lite äldre stil.

"Trevligt hotell i lite äldre still. Trevlig personal."…"

Recension från 29 juni 2020

Thon Hotel Hoyers
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

En weekend i Telemark ger dig storslagen natur

Telemark är ett fylke där du kan uppleva det idylliska och bördiga kustlandskapet i Midt-Telemark, stavkyrkor och majestätiska Hardangervidda. Telemark har mycket att erbjuda, men det är stavkyrkorna och Hardangervidda som drar mest turister till området. På sommaren kan du tillbringa en weekend i Telemark med friluftsliv och att vandra till den populära Gaustatoppen. Om du väljer att resa till Telemark kan du se fram emot en fantastisk upplevelse.

Kuststäderna ligger i den södra delen av Telemark med populära orter som Skien, Porsgrunn och Kragerø, som är en välkänd semesterort för norrmän sommartid. Beundra Brekkeparken och Telemarkskanalen, som fortfarande har gamla träsifoner som drivs manuellt. En resa på Victoria eller Henrik Ibsen är romantisk, särskilt när solen skiner.

Telemark är kanske mest känt för de många fina medeltida kyrkorna i området. Bege dig till Heddal för att se en av de vackraste och största stavkyrkorna, Heddal stavkirke. Kyrkan byggdes på 1200-talet och det finns färre än 30 av dessa magnifika byggnader kvar i Norge.

Om du gillar att vandra i bergen är en resa till Telemark helt rätt. Hardangervidda är Nordeuropas största bergsplatå med många vandringsleder. Den Norske Turistforening har många stugor där du kan bo i området, så du kan välja om du vill ge dig ut på en tur som tar flera dagar eller bara över dagen.

Du ska inte missa Unesco-världsarven Rjukan och Notodden under resan. Det var här Norsk Hydro bedrev sina banbrytande experiment vid utvecklingen av den elektrokemiska industrin. Besök Norsk Industriarbeidermuseum i Vemork om du vill veta mer om den bakomliggande historien. I Rjukan kan du också se Solspeilet som ser till att torget får ljus under vintern när solen inte når dit.

Telemark är ett omväxlande fylke med allt från idylliska badplatser för sommaren till fina vandringsleder på Hardangervidda. Prova den goda äppeljuicen tillverkad av lokala äpplen och njut av din weekendresa till Telemark. Om du gillar äventyr ute i naturen ska du definitivt boka ett weekendpaket till Telemark!