Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


En weekend i Telemark ger dig storslagen natur

Telemark är ett fylke där du kan uppleva det idylliska och bördiga kustlandskapet i Midt-Telemark, stavkyrkor och majestätiska Hardangervidda.

Telemark har mycket att erbjuda, men det är stavkyrkorna och Hardangervidda som drar mest turister till området. På sommaren kan du tillbringa en weekend i Telemark med friluftsliv och att vandra till den populära Gaustatoppen. Om du väljer att resa till Telemark kan du se fram emot en fantastisk upplevelse.

Kuststäderna ligger i den södra delen av Telemark med populära orter som Skien, Porsgrunn och Kragerø, som är en välkänd semesterort för norrmän sommartid. Beundra Brekkeparken och Telemarkskanalen, som fortfarande har gamla träsifoner som drivs manuellt. En resa på Victoria eller Henrik Ibsen är romantisk, särskilt när solen skiner.

Telemark är kanske mest känt för de många fina medeltida kyrkorna i området. Bege dig till Heddal för att se en av de vackraste och största stavkyrkorna, Heddal stavkirke. Kyrkan byggdes på 1200-talet och det finns färre än 30 av dessa magnifika byggnader kvar i Norge.

Om du gillar att vandra i bergen är en resa till Telemark helt rätt. Hardangervidda är Nordeuropas största bergsplatå med många vandringsleder. Den Norske Turistforening har många stugor där du kan bo i området, så du kan välja om du vill ge dig ut på en tur som tar flera dagar eller bara över dagen.

Du ska inte missa Unesco-världsarven Rjukan och Notodden under resan. Det var här Norsk Hydro bedrev sina banbrytande experiment vid utvecklingen av den elektrokemiska industrin. Besök Norsk Industriarbeidermuseum i Vemork om du vill veta mer om den bakomliggande historien. I Rjukan kan du också se Solspeilet som ser till att torget får ljus under vintern när solen inte når dit.

Telemark är ett omväxlande fylke med allt från idylliska badplatser för sommaren till fina vandringsleder på Hardangervidda. Prova den goda äppeljuicen tillverkad av lokala äpplen och njut av din weekendresa till Telemark. Om du gillar äventyr ute i naturen ska du definitivt boka ett weekendpaket till Telemark!


Populära hotellerbjudanden i Telemark

Se alla 117 boenden i Telemark
Thon Hotel Hoyers 1 253 kr
Thon Hotel Hoyers

Thon Hotel Hoyers

Kongensgatan 6, Skien
   
  3,9
  av 5, från 146 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i boutique-stil i centrala Skien ligger en kvarts promenad från Brekkeparken och Telemark museum. Henrik Ibsen Museum ligger 4,4 km härifrån. Skien station ligger på 18 minuters gångavstånd.

  Clarion Collection Hotel Bryggeparken 1 416 kr
  Clarion Collection Hotel Bryggeparken

  Clarion Collection Hotel Bryggeparken

  Langbryggen 7, Skien
    
   4,1
   av 5, från 298 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell i centrala Skien ligger en kvarts promenad från Brekkeparken och Telemark museum. Henrik Ibsen Museum ligger 4,6 km härifrån. Skien station ligger på 22 minuters gångavstånd.

   Park Hotel Rjukan 1 392 kr
   Park Hotel Rjukan

   Park Hotel Rjukan

   Sam Eydesgt 67, Tinn, Telemark
     
    3,1
    av 5, från 44 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell i Tinn ligger 1,4 km från Rjukanbadet och mindre än en mil från Norwegian Industrial Workers Museum och Gaustabanen. Gaustatoppen och Møsvatn ligger också mindre än två mil härifrån.

    Kragerø Resort 1 580 kr
    Kragerø Resort

    Kragerø Resort

    Stabbestadveien 1, Stabbestad, Kragero
      
     3,8
     av 5, från 146 recensioner
     3.5 av 5.0

     Detta hotell i Kragero ligger 35,7 km från Den Lille Dyrehage.

     Hotell Vic 1 172 kr
     Hotell Vic

     Hotell Vic

     Skolegata 1, Porsgrunn
       
      3,8
      av 5, från 115 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell i centrala Porsgrunn ligger mindre än 15 km från Brekkeparken, Telemark museum och Henrik Ibsen Museum. Brevik kyrka och Grenland Golfklubb ligger också mindre än två mil härifrån. Porsgrunn station ligger på 6 minuters gångavstånd.

      Dalen Hotel
      Dalen Hotel

      Dalen Hotel

      Hotellvegen 33, Tokke
        
       4,6
       av 5, från 76 recensioner
       5.0 av 5.0

       Detta hotell i lyxstil i Dalen ligger en kvarts promenad från Dalens turistinformation och Dalens hamn. Eidsborgs stavkyrka och Vest-Telemark Museum ligger också mindre än en mil härifrån.

       Raulandsfjell 391 kr
       Raulandsfjell

       Raulandsfjell

       Tveiti 2, Raulandsgrend, Vinje
         
        4,0
        av 5, från 7 recensioner
        2.5 av 5.0

        Denna lägenhet erbjuder ski-in/ski-out och ligger bland bergen i Rauland, 0,2 km från Raulandsfjell Alpinsenter skidort och mindre än 15 km från Raulandsfjell Alpinsenter och Falkenuten . Telemarkstunet och Møsvatn ligger också mindre än 15 km härifrån.

        Hotell Fritidsparken 1 399 kr
        Hotell Fritidsparken

        Hotell Fritidsparken

        Moflatveien 59, Skien
          
         3,6
         av 5, från 62 recensioner
         3.0 av 5.0

         Denna resort med spa i Skien ligger 3,8 km från Telemark museum och 3,8 km från Brekkeparken. Henrik Ibsen Museum och Grenland Golfklubb ligger också mindre än 15 km härifrån.