Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


En weekend i Telemark ger dig storslagen natur

Telemark är ett fylke där du kan uppleva det idylliska och bördiga kustlandskapet i Midt-Telemark, stavkyrkor och majestätiska Hardangervidda.

Telemark har mycket att erbjuda, men det är stavkyrkorna och Hardangervidda som drar mest turister till området. På sommaren kan du tillbringa en weekend i Telemark med friluftsliv och att vandra till den populära Gaustatoppen. Om du väljer att resa till Telemark kan du se fram emot en fantastisk upplevelse.

Kuststäderna ligger i den södra delen av Telemark med populära orter som Skien, Porsgrunn och Kragerø, som är en välkänd semesterort för norrmän sommartid. Beundra Brekkeparken och Telemarkskanalen, som fortfarande har gamla träsifoner som drivs manuellt. En resa på Victoria eller Henrik Ibsen är romantisk, särskilt när solen skiner.

Telemark är kanske mest känt för de många fina medeltida kyrkorna i området. Bege dig till Heddal för att se en av de vackraste och största stavkyrkorna, Heddal stavkirke. Kyrkan byggdes på 1200-talet och det finns färre än 30 av dessa magnifika byggnader kvar i Norge.

Om du gillar att vandra i bergen är en resa till Telemark helt rätt. Hardangervidda är Nordeuropas största bergsplatå med många vandringsleder. Den Norske Turistforening har många stugor där du kan bo i området, så du kan välja om du vill ge dig ut på en tur som tar flera dagar eller bara över dagen.

Du ska inte missa Unesco-världsarven Rjukan och Notodden under resan. Det var här Norsk Hydro bedrev sina banbrytande experiment vid utvecklingen av den elektrokemiska industrin. Besök Norsk Industriarbeidermuseum i Vemork om du vill veta mer om den bakomliggande historien. I Rjukan kan du också se Solspeilet som ser till att torget får ljus under vintern när solen inte når dit.

Telemark är ett omväxlande fylke med allt från idylliska badplatser för sommaren till fina vandringsleder på Hardangervidda. Prova den goda äppeljuicen tillverkad av lokala äpplen och njut av din weekendresa till Telemark. Om du gillar äventyr ute i naturen ska du definitivt boka ett weekendpaket till Telemark!


Populära hotellerbjudanden i Telemark

Se alla 180 boenden i Telemark
Thon Hotel Hoyers 995 kr
Thon Hotel Hoyers

Thon Hotel Hoyers

Kongensgatan 6, Skien
   
  3,9
  av 5, från 116 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i boutique-stil i centrala Skien ligger 0,7 km från Telemark museum och 4,4 km från Henrik Ibsen Museum. Grenland Golfklubb ligger 7,8 km härifrån. Skien station ligger på 18 minuters gångavstånd.

  Hotell Vic 1 323 kr
  Hotell Vic

  Hotell Vic

  Skolegata 1, Porsgrunn
    
   3,8
   av 5, från 99 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell i centrala Porsgrunn ligger mindre än 15 km från Telemark museum, Henrik Ibsen Museum och Brevik kyrka. Grenland Golfklubb och Langesund kyrka ligger också mindre än två mil härifrån. Porsgrunn station ligger på 6 minuters gångavstånd.

   Clarion Collection Hotel Bryggeparken 1 076 kr
   Clarion Collection Hotel Bryggeparken

   Clarion Collection Hotel Bryggeparken

   Langbryggen 7, Skien
     
    4,1
    av 5, från 277 recensioner
    3.5 av 5.0

    Detta hotell i centrala Skien ligger 0,9 km från Telemark museum och 4,6 km från Henrik Ibsen Museum. Grenland Golfklubb ligger 8,2 km härifrån. Skien station ligger på 22 minuters gångavstånd.

    Kragerø Resort 1 168 kr
    Kragerø Resort

    Kragerø Resort

    Stabbestadveien 1, Kragero
      
     3,8
     av 5, från 137 recensioner
     3.5 av 5.0

     Detta hotell i Kragero ligger 35,7 km från Den Lille Dyrehage.

     Park Hotel Rjukan 1 233 kr
     Park Hotel Rjukan

     Park Hotel Rjukan

     Sam Eydesgt 67, Tinn
       
      3,2
      av 5, från 32 recensioner
      3.0 av 5.0

      Detta hotell i Tinn ligger 1,4 km från Rjukanbadet och mindre än två mil från Gaustatoppen och Møsvatn . Skinnarbu sjöpark och Hardangervidda Nasjonalparksenter ligger också mindre än 25 km härifrån.

      Quality Straand Hotel AS 1 371 kr
      Quality Straand Hotel AS

      Quality Straand Hotel AS

      Kviteseidvegen 1698, Kviteseid
        
       4,0
       av 5, från 116 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell vid sjön Vradal ligger på stranden, på gångavstånd från Straand Sommerland. I regionen hittar du även Seljord kirke.

       Dalen Hotel
       Dalen Hotel

       Dalen Hotel

       Hotellvegen 33, Tokke
         
        4,6
        av 5, från 69 recensioner
        5.0 av 5.0

        Detta hotell i lyxstil i Dalen ligger en kvarts promenad från Dalens turistinformation och Dalens hamn. Eidsborgs stavkyrka och Vest-Telemark Museum ligger också mindre än en mil härifrån.

        Skinnarbu Nasjonalparkhotell 1 846 kr
        Skinnarbu Nasjonalparkhotell

        Skinnarbu Nasjonalparkhotell

        Møsvatn, Tinn
          
         3,4
         av 5, från 101 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell i Tinn ligger nära Hardangervidda Nasjonalparksenter och Skinnarbu sjöpark. Mindre än två mil härifrån hittar du dessutom Møsvatn och Vierli Turistsenter.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.