Tonga

Reseguide
Tonga
I den här vackra ögruppen i södra Stilla havet kan du hitta en egen tropisk oas! Öarna kallas ”De vänliga öarna” och är berömda för sina fantastiska korallrev och härligt folktomma stränder.

Tonga är en polynesisk ögrupp som ligger i södra Stilla havets tropiska vatten. Här finns fler än 170 öar, så du kan lätt hitta dina egna favoriter under en härlig semester. Upptäck underbara stränder, fascinerande korallrev, branta klippor och tropiska regnskogar. Se knölvalar, prova på sportfiske eller kitesurfing, och lär dig mer om intressanta lokala sedvänjor i genuina tonganska byar.

Börja din resa till Tonga på Tongatapu, ögruppens största ö. Den här natursköna ön kantas av fantastiska korallrev, mullrande blåshål och härliga stränder. Upplev den lokala kulturen på Tongatapu och lär dig mer om den tusen år gamla fascinerande kungliga historien. Följ med på en guidad tur eller hyr din egen båt och res mellan öarna.

Besök Vava’u, en samling rev med över 50 öar som har skapats av korallerna. Stanna till i den största byn Neiafu och hyr en yacht, en kajak, en surfingbräda eller utrustning för kitesurfing. Dyk bland de vackert färgade korallerna och prova din lycka under en fisketur. Du kan även följa med på valskådning och se knölvalar mellan juni och november.

Upptäck Ha’apai, ett område bestående av ett 60-tal öar, där det välkända myteriet på HMS Bounty ägde rum 1789. Lulungaöarna har ett fantastiskt landskap med orörda stränder, branta klippväggar, intressanta korallrev och lummiga skogar med tropiska fruktträd. ’Eua är en vacker grön ö som är täckt av regnskog och full med vandringsleder.

Välj mellan ett antal olika boenden, från enkla traditionella stugor till lyxiga turistområden och hotell. Slappna av i en hängmatta och njut av solnedgången, eller se på när lokalbefolkningen väver korgar och tapatyg av bark från mullbärsträd. Var med om en traditionell tongansk måltid och njut av lokala maträtter och ceremoniella danser. Smaka på färska delikatesser från havet och prova en liten kopp kava, som har en härligt lugnande effekt.

Resor till Tonga går med båt, eller med flyg till Fua’amtou Airport på Tongatapu. Hyr motorcykel, skoter eller cykel, eller åk med taxi eller buss på de större öarna. Inrikesflyg och charterbåtar tar dig mellan de olika ögrupperna. Tonga är ett kristet land, så kom ihåg att inte klä dig för utmanande (såvida du inte är på stranden). Planera även i god tid inför söndagarna, då de flesta affärer har stängt då.

Populära städer i Tonga

Nuku'alofa
Nuku'alofa
Öar, Dykning och Snorkling
Nuku'alofa väntar: utsikt över vackra öar, kultur, valskådning och mycket mer!
Neiafu
Neiafu
Småbåtshamnar, Natur och Öar
Neiafu väntar: småbåtshamnen, natursköna miljöer, monument och mycket mer!
Faleloa
Faleloa
Snorkling, Utsikt mot stranden och Simning
Dags att resa! Upptäck snorklingen, stränderna och det lokala köket i avslappnande Faleloa.
Ha'atafu
Ha'atafu
- Utsikt mot stranden
Utforska Ha'atafu: stränder och mycket mer!
Eua
Eua
- Naturparker
Fly undan till Eua! Upplev parker.
Alaki
Alaki
- Monument
Kom iväg till Alaki! Upplev monumenten och mycket mer.

Tonga

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: