Fritidshus

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Fritidshus på Expedia.se

Föreställ dig hur du värmer dina trötta fötter vid den öppna spisen och smuttar på en varm choklad efter en lång vandring. Se träverandan där du kan koppla av och se ut på utsikten över Appalacherna framför dig. Varför inte boka ett fritidshus i Alperna, där tallskogarna och sjöarna sticker fram mellan bergstopparna, eller en badsemester vid Storbritanniens klippiga stränder. Alternativ som dessa får du när du bokar ett fritidshus. Denna typ av boende passar utmärkt för naturälskaren och äventyraren som är ute efter någonting annorlunda.

Fritidshus kommer i flera olika storlekar, stilar och med olika karaktär. Ett fritidshus i Kapstaden är troligtvis helt annorlunda än ett fritidshus vid Tahoesjön. Det ena ligger kanske likt 4-stjärniga Rose Cottage nära natursköna bergstoppar och Franschhoek Wine Trail. Här finns även pooler och grillområden. I det andra alternativet bor du istället nära skidbackarna och vandringsleder i tallskogarna. Det finns även klassiska brittiska fritidshus i Lake District eller ovanför stränderna i Devonshire. USA bjuder bland annat på fritidshus i Fredericksburg, som har en lantlig Texas-stil. Här hittar du bland annat lyxiga Vineyard Trail Cottages, som har riktig lantlig charm. Liknande boenden finns i hela världen – från Frankrikes bergstoppar till Toscanas kullar samt Polens slätter och i vildmaken här i Skandinavien.

Fritidshusens design passar i regel in med omgivningarna. I bergen är de ofta byggda i timmer med husgavlar. Stugor vid havet är ofta vitmålade och robusta för att stå emot Atlantens eller Stilla havets vindar. I skogen kan de vara klädda i mossa och omgivna av höga träd. Fritidshus erbjuder något lokalt och unikt som är svårt att få på ett stadshotell. Du kommer ha gott om saker att dokumentera under din resa, oavsett om du vill berätta om den vackra utsikten, rosträdgårdarna, vingårdarna eller arkitekturen.