Pensionat

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Pensionat på Expedia.se

Om du vill ha lokala tips och bo i boutique-stil men samtidigt uppskattar bekvämlighet och något mindre skala än stora stadshotell kan gästhus vara något för dig. Glöm vanliga incheckningsprocedurer och se istället fram emot ett personligt mottagande i receptionsdisken. Ditt rum har unika element och en genomtänkt design. På ett gästhus tas du om hand av lokalbor med en passion för sitt hem. Det gör resan lite mer speciell och personlig.

Det finns två saker som skiljer gästhus från vanliga hotell. Dels är det storleken, vilken innebär att du vanligtvis endast delar ditt boende med några få andra gäster. Dels är det att boendet har mer karaktär och ofta blandar nytt och gammalt med lokala inslag. Gamla tyger och möbler finns sida vid sida med en platt-tv i det engelska terummet.

Populärast är gästhus i Storbritannien. Här har du en mängd unika boenden att välja mellan i hela landet. Det är lika lätt att boka en vistelse i London som i Cardiff eller Cornwall. Dessutom finns det många små byar i Skotska högländerna som erbjuder gästhus. De skiljer sig mycket från varandra. Några har fina lounger och kaféer på plats medan andra ligger ovanför en pub och har bjälkar i taket och ett stugliknande utseende.

Gästhus i York är ett bra exempel på hur dessa boenden speglar området de befinner sig i. Här finns allt från 5-stärniga boutiquehotell till enkla engelska hem med några få rum. Queen Anne's Guest House ger dig ett lokalt välkomnande och speglar Yorks medeltida och moderna historia i sin design.

Samma sak gäller gästhus i Edinburgh, som dras mellan New Town och Old Town och har gotiska och nyklassiska stilar. De erbjuder en mysig tillflykt i skuggan av Edinburgh Castle. Gästhus i London, som exklusiva Wesley nära ULC, speglar moderniteten i huvudstaden med en ren design, minimalistiska rum, luftiga badrum och ett bra läge.