Vandrarhem

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Vandrarhem på Expedia.se

Hostel har länge varit populära bland backpackers, men är idag även ett bra val för budgetresenären. Dessa boenden erbjuder mer än bara billiga våningssängar och har revolutionerat hur folk reser runt i världen. De är sociala platser, med gemensamma utrymmen och barer, och har ibland även fullfjädrade utflyktstjänster. De mest prisvärda rummen är delade sovsalar, och det är inte ovanligt att se upp emot 20 sängar i en sådan. De flesta hostel har nu för tiden även dubbelrum och tvåbäddsrum, för de som reser i par, som fortfarande är snälla mot plånboken.

Tro inte att hostel bara är ett billigt alternativ till hotell. Det är snarare tvärt om. Dessa muntra, energirika boenden är fulla av aktiviteter. Många Hostel i Berlin speglar huvudstadens bohemiska anda genom sin bauhaus-inredning och de enkla barerna där du kan träffa, mingla och skåla med andra resenärer. Självfallet spelar även priset stor roll. På ett hostel in London får du en säng till bråkdelen av priset för hotellen i närheten i populära områden som Soho och Camden.

Hub Lisbon Patio Hostel bjuder bland annat på ett nytt, trendigt utseende som är vanligt för hostel. De många gemensamma utrymmena med bord och hammockar får det nästan att kännas mer som ett boutiquehotell ibland. Men när du kommer ihåg priset och delar historier med andra backpackers och resenärer kommer du ihåg att det trots allt är ett hostel. Generator London är ett annat exempel på ett hostel som har det lilla extra. Lobbyn är full med konst. Interiören är stilren, med tegelstensväggar och en industriell design med element i stål och betong. Även de delade badrummen påminner om popkonstkulturen, med starka färger.

Det finns många anledningar till att välja ett hostel till din nästa resa. Du får mer pengar över till museer och sevärdheter. Men du får även mingla och umgås med andra backpackers och få nya vänner i en modern och livlig miljö.