Husbåtar

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Hitta fantastiska Husbåtar på Expedia.se

En vistelse på en husbåt är något du sent kommer att glömma, oavsett om du väljer en fiskebåt i Floridas glittrande vatten, en katamaran i Greklands sund, ett överdådigt viktoriansk skepp på Himalayas sjöar eller en klassisk husbåt som ligger i Amsterdams kanaler. Det finns en mängd olika alternativ att välja mellan, med varierande storlek, klass och atmosfär. Vad de har gemensamt är att de tar dig bort från torra land och erbjuder något annorlunda från traditionella hotelltyper.

En av fördelarna med att bo på husbåt är friheten du får. På många husbåtar behöver du bara dra in landgången och ankaret och ge dig iväg. Innan du vet ordet av ser du palmklädda stränder, höga klippor och öppet hav, eller så glider du sakta även en alpin sjö med utsikt över de snöklädda topparna och granskogarna. Snacka om ett nytt sätt att resa på.

Du behöver inte heller nöja dig med färre bekvämligheter. Det bevisar den vackra 1800-talsinredningen på husbåtar i Srinagar. De har ofta 3–4 stjärnor och kan bland annat likna Lake Victoria Houseboat, som osar elegans och lyx, med mahognysängar och kristallkronor, precis som förr i tiden.

På en husbåt kommer du även närmare lokalbefolkningen. Bokar du en husbåt i Key West får du se Floridas lyxyachter på nära håll och du kan åka på fiskeutflykter eller se delfiner i Mexikanska golfen. Moderna och trendiga husbåtar i Amsterdam har skandinavisk design, och du får ta del av Nederländernas marina historia i de arvsmärkta kanalerna. Houseboat Prinsheerlijk är ett bra exempel med dess vitmålade interiör och moderna loungeområden.

Det är bara några av de otaliga, kreativa och spännande husbåtarna som du kan välja mellan.