Pensionat

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Pensionat på Expedia.se

Är du ute efter att se barocka palats och vackra gotiska kyrkor, besöka Barcelonas Sagrada Família eller se platser som Pragborgen eller Wiens gamla stadsdel? Härligt! Hur gör du detta på en mindre budget än vanliga hotell tillåter? Du kan bo på ett pensionat. Dessa enkla boenden kostar ofta bara en bråkdel av ett vanligt hotellrum. Genom att flytta ut till utkanten av staden och erbjuda endast grundläggande bekvämligheter kan de även hålla nere priset.

Det betyder dock inte att du måste kompromissa vad det gäller utrymme eller avskildhet. Pensionat är inget vandrarhem och erbjuder dubbel- och tvåbäddsrum som bara är ditt under hela din vistelse. Några pensionat har delade badrum och gemensamma utrymmen, men är i regel rena, bekväma och välskötta boenden.

Vad som är ännu mer lockande med ett pensionat är hur de är en integrerad del av resmålet. De charmiga pensionaten i Barcelona ligger till exempel på små gator i Barri Gòtic eller i de moderna lägenhetskomplexen i l’Eixample. De trendiga rummen och gröna balkongerna erbjuder ett bra och prisvärt boende.

Det finns även pensionat i Wien som speglar den enastående barocka stilen i staden. Här finns pensionat som Pension Suzanne, som med sina sammetsgardiner, guldglimmande kristallkronor, mahognymöbler och utsmyckade lampor speglar Hofburg utanför fönstret. Pensionaten i Cesky Krumlov ligger på kullerstensgatorna i denna slottsstad i södra Böhmen, som dessutom är en arvslistad plats. Minimalistiska och moderna Largo är ett av pensionaten du kan välja här.

Pensionat är ett bra alternativ för budgetresenären som fortfarande vill ha lite av de bekvämligheter som finns på ett traditionellt hotell. De passar utmärkt för kulturälskare som vill känna sig som en del av destinationen. Om du gillar att prova nya och annorlunda typer av boenden samt smälta in i omgivningen ska du också prova ett pensionat.