Riad

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Riad på Expedia.se

Riads ligger på de små slingrande gatorna i hundratals år gamla medinor i Marrakech och Fès. De ligger på de dammiga gatorna i Sahels städer, där kryddor och siden såldes till hela Nordafrika. De ligger vid livliga basarer och mintdoftande tehus. Du hittar dem överallt från Atlasbergen till Casablancas palmkantade gator. Riads är den traditionella boendetypen i Marocko. Dessa charmiga och spännande boenden kommer få äventyrslusten att flöda inom dig.

Endast en glimt av deras unika arkitektur kan få resenärer att längta efter en resa till mystiska Marocko. Riads har ett traditionellt utseende, med utsmyckade valv och balkonger. Det är dock inte bara för utseendets kull. Den noggranna designen sägs hjälpa mot öknens hetta. En central innergård känns svalkande med en fontän eller sötvattensdamm i mitten, medan fönstren har placerats strategiskt för att skapa tvärdrag. Riads erbjuder en tillflykt från basarens värme.

Eftersom de en gång i tiden var hem till Nordafrikas adel, rika handelsmän och ibland även sultaner är de inte främmande för livets lyxigare sida. Bland Riad Le Jardin d’Abdou, med rum i trä och lugnande krämfärger, ett hammamspa och ett kök där det lagas kaneldoftande tagine och marockansk lammkebab.

Även Riad Fes Maya från mängden. Boendet är inrett med gemoetiskt kakel och arabisk utsmyckning och du har tillgång till ett spa och ett kafé som serverar kryddigt kaffe och téer.

Du hittar riads överallt i Marocko och även utanför, i städer med stora marknader. Du hittar enkelt en riad i Essaouira längs kusten. Det finns även andra i det citrusrika landskapet i Maghreb och i Saharas och Sahels ökenstäder. Dessa pärlor fulla av konst och med vackra arabiska sviter bara väntar på att upptäckas.