Ryokans

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Ryokans på Expedia.se

Porlet från en het källa, ljudet av skjutdörrar och fotsteg på tamami-golv – det måste vara en ryokan. Ryokans är en av de mest autentiska boendetyperna i Japan. Detta tusentals år gamla boende erbjuder inte bara någonstans att vila för natten utan en fullfjädrad reseupplevelse helt på egen hand. Du hittar dem ofta i tall- eller granskogar på bergs- eller skidorter, men du kan även hitta en traditionell ryokan i Tokyo och andra stora städer.

Förvänta dig inte en vistelse likt den du skulle få i väst när du bokar en roykan. Dessa folkliga boenden har hundratals år lång historia och är fulla av traditioner och kultur. Allt från arkitekturen till traditionerna med att ta av skorna så fort du kommer innanför dörren kommer från hundratals år av historia. De är ofta inredda i naturliga material. Det mörka träet och sten gör att de får ett naturligt och organiskt utseende. Shoji-skärmar i papper delar upp utrymmet inne i boendet. Det finns sällan centralvärme och alla sängar och futoner reser sig endast några centimeter från golvet. Det är en annorlunda upplevelse.

Att äta här är också en del av upplevelsen. På dessa traditionella boenden serveras japansk mat, med allt från rykande hett te och sashimi och sushi, som rullas i sjögräs och sköljs ner med sake. Smakerna är ofta salta, fräscha och kraftfulla, och speglar ofta säsongen och Japans miljö.

Några av de bästa ryokans hittar du i landets gamla huvudstad. Ryokans i Nara omges av buddhisttempel och lummiga skogar, och passar utmärkt om du vill få en bild av hur Japan var förr i tiden. Traditioner har en viktig roll här, vilket du tydligt ser på Mikasa Ryokan, som ligger uppepå en klippa med utsikt över staden.

Idag kan du hitta denna typ av boenden i de stora städerna. Ryokans i Kyoto bjuder på en hel del historia bland Shoguns slott och livliga bardistrikt. Ryokufuso är en av de populäraste. Denna ryokan har enkla, avkopplande rum med tatami-mattor och pappersväggar. Här finns även ett gemensamt spaområde där du kan koppla av och varva ner.