Slott

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Hitta fantastiska Slott på Expedia.se

Höga torn och spiror, stenfasader och befästningar, stora trädgårdar och överdådiga inredningar är en del av vad som väntar dig på en slottsvistelse. Om du vill ha ett lyxigt och extravagant boende när du är ute och reser kan ett slott vara precis rätt boende för dig. Många har flera hundra, och till och med tusen, år lång historia. De stora matsalarna och stentrapporna var en gång fulla av hertigar, generaler, dauphiner, kungar och drottningar. De är gott sällskap medan du njuter av de rymliga sviterna med himmelssängar, fönster i färgat glas och gotiska facklor, som ser ut att höra hemma på Hogwarts.

Det är knappast förvånansvärt att slott normalt ligger i den lyxigare änden av skalan. Många har 4–5 stjärnor och erbjuder fina restauranger, inomhuspooler och spafaciliteter. Om du är ute efter att koppla av kan du boka aromaterapi- eller massagebehandlingar. Slottens läge är en annan fördel. De har ofta dramatiska lägen uppe på en kulle utanför staden och bjuder därför på vackra utsikter över skotska fjället, Englands landsbygd, Italiens sjöar eller franska vingårdar. Här kan du ta några minnesvärda bilder.

Idag finns slottsvistelser tillgängliga i en mängd länder. Storbritannien har väldigt många, då det finns fullt av medeltida slott från Sydkusten ända till Yorkshire. Platser som Cumbrias Appleby Castle är ett populärt alternativ, med gotisk interiör, himmelsäng, bubbelbad och sparum. I Frankrike är det klassiska châteaus som ligger i fokus, som Le Chateau d’Osthoffen, vars historia går tillbaka till romartiden. Här anordnas även bröllop och andra evenemang. Irland bjuder istället på 5-stjärniga Luttrellstown Castle Resort, där du har utsikt över en golfbana från de medeltida rummen. I Apenninerna hittar du det charmiga Il Castello Dei Principi Sanseverino som omges av höga toppar. Highlands Castle, med sin överdådiga inredning, ligger i New York State.