Tältstugor

De flesta boenden är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Spara i snitt 10 % på tusentals hotell med Expedia Rewards.

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Hitta fantastiska Tältstugor på Expedia.se

Vill du ge dig ut i vildmarken? Är du redo att byta ut staden mot de akaciatäckta slätterna i Serengeti nationalpark eller det svajande gräset i Masai Mara? Skakiga bilturer på dammiga grusvägar på jakt efter elefanter och galopperande gaseller kan vara det perfekta botemedlet mot vardagens stress. En vistelse i tältstuga är kanske precis vad du behöver.

Denna typ av boende har funnits sedan upptäcktsfärderna och äventyren på 1800-talet och erbjuder en intim upplevelse i Afrikas vildmark. De har rum som delvis påminner om ett hotell, delvis ett tält, vilket innebär att ugglornas hoande och vildkatternas ryt endast är en tygbit bort. Du slängs in i landskapet du har kommit för att se och behöver kanske inte ens ge dig ut på safari för att se djuren. Tältstugor är kända för att ha vildmarken alldeles utanför dörren, och du kan få se elefanter och jagande lejon från din säng.

Oroa dig inte för att boendet ska vara för enkelt heller. Det finns tältstugor som arbetar specifikt med smekmånader. De har stora privata rum med flådiga badrum och badkar med utsikt. De har även infinitypooler där du kan koppla av till utsikten av stora berg och floder. Här serveras även romantiska måltider för två under stjärnorna i Serengetis vackra natur.

Det finns några få destinationer som erbjuder denna typ av boende. Tältstugor i Amboseli och tältstugor i Masai Mara gör Kenya till ett av de ledande områdena. Här finns allt från lantliga boenden som tar dig alldeles nära de stora djuren i extrem lyx, som Tortilis Camp med fyra stjärnor, pool och mjuka sängar.

Det finns även bra tältstugor i Serengeti National Park. Du kan välja boenden som 4-stjärniga Mawe Luxury Tented Camp. Härifrån tar du dig enkelt ut i Tanzanias vildmark bland bufflar, topi, elefanter och mycket mer.

Få boenden erbjuder en så naturnära upplevelse som tältstugor. Det är ett av de populäraste valen för resenärer, naturälskare och lyxsökare på resor till bland annat Sydafrika, Kenya, Tanzania och Zambia.