Need Some Inspiration?

Select a Theme
Golfresor
Alicante

Intro

Golfresor till soliga Alicante!

Vackra Alicante är en av Spaniens främsta semesterpärlor där bad, sol och god mat står i fokus. Men det finns också en hel rad fantastiska golfbanor i Alicante för den som söker en spektakulär golfupplevelse vid havets rand. Provinsen Alicante sträcker sig från huvudorten med samma namn till staden Benidorm, och på vägen dit passerar du Costa Blancas kända vidsträckta stränder. Det finns mycket att se och göra i Alicante för den som kan slita sig en stund från greenen. Området är kanske inte lika känt som den spanska solkusten, Costa del Sol, när det gäller strandliv, men Alicante är minst lika välförsett med vackra sandstränder som har gett Costa de Blanca, ”den vita kusten”, sitt namn. En golfresa i Alicante är ett perfekt sätt att upptäcka allt som regionen har att erbjuda!

continued

Berg, hav, karg natur och frodig grönska möts i denna mångfacetterade provins och det finns garanterat något för alla smaker här. Golf i Alicante följer samma recept, och banorna har inspirerats av den mångsidighet som provinsen erbjuder, inte bara i det rent estetiska utan också i svårighetsgrad och utformning. Staden Alicante är väl värd ett besök med sina vackra boulevarder och strandnära läge. Här finns också ett stort utbud underhållning för turister som är intresserade av nattliv och shopping. Om du planerat in din golfresa i Alicante till tiden runt midsommar kan du dessutom delta i stadens största festival, Hogueras de San Juan. Festligheterna pågår i hela Spanien, men det allra största arrangemanget finns i just Alicante. Här nedan följer några tips på populära golfbanor i Alicante!

 

Top things to Do

Alicantes bästa golfupplevelser

Seve Ballesteros

Nära San Juans vita strand ligger Alicante Golf, vars 18-hålsbana designats av den kända spanska golfspelaren Seve Ballesteros. Banan har ett flertal sjöar och konstgjorda vattendrag insprängda mellan greenerna. Den är relativt platt och därför är det lätt att ta sig runt och få en bra överblick över alla hål. Här finns också bra faciliteter för den som vill värma upp innan rundan, med övningsbunkrar och en puttinggreen. Banan och klubbhuset har öppet året om, och den som vill hinna göra annat på sin golfresa i Alicante i sommar kan vänta till kvällen med att spela – under sommarmånaderna stänger klubben vid nio. Intressant information för den historieintresserade golfaren är att du under banans gång får chansen att spela ovanpå resterna av en romersk boplats.

La Finca Golf

Golf i Alicante handlar så klart inte bara om närheten till havet och doften av salta vindar. I närområdet finns det även ett stort utbud av golfbanor med utsikt mot bergen. En sådan favorit bland golfentusiasterna är La Finca Golf, som ligger ungefär en halvtimme utanför Alicantes flygplats. Den här tämligen nya banan har snabbt gjort sig ett rykte om att stå för en av de absolut bästa golfupplevelserna i området. Här har man satsat på både stora och små knep för att skapa ett särskilt slående intryck. De större designvalen som generösa fairways och greener möter ett detaljseende där små vattendrag och ett perfektionistiskt tänkande in i utformningen av minsta bunker får ta plats. Särskilt omsorg har lagts vid designen av greenerna, som alla håller mycket hög standard. Den fantastiska bergsutsikten gör självklart också sitt för att skapa en alldeles unik golfupplevelse. De arton hålen med par 72 sträcker sig över ungefär 6 kilometer.

Font del Llop Golf Resort 

Font del Llop Golf Resort är en annan favorit hos golfentusiasterna i Alicante. Banan räknas som en av de bästa i området och anses hålla internationell klass. Namnet Font del Lllop betyder direkt översatt ”vargens vattenhål”, vilket är passande eftersom en av de saker som gör platsen så unik är det vattendrag som flyter genom banan. Den som spelar på Font del Llop får en genuin upplevelse av det böljande landskap som präglar Alicantes bergsmiljö. Font del Llop smälter väl in i de lokala omgivningarna, och vattendraget som binder ihop banans fem dammar har tidigare använts för produktion av öl i ett mindre bryggeri.

Alenda Golf

För den som vill hålla sig nära storstaden Alicante i den mångfacetterade provinsen med samma namn kan Alenda vara ett bra alternativ. Alenda ligger vid foten av Sierra de las Aguilas-bergen och nära Alicantes storstadspuls. Här finns något för golfare på alla nivåer, och dessutom ett nytt och fräscht klubbhus.

Bonalba Golf Resort

Ett annat tips för den som vill kombinera golfresan i Alicante med storstadsturism är Bonalba Golf Resort. Bonalba ligger bara 10 minuter från Alicantes centrum och är perfekt för den som vill boka ett golfpaket i Alicante. Banan håller internationell standard med sina 18 hål (par 72) och anläggningen har även bar, hotell och restaurang. Bonalba passar den vana golfaren bra och är lite av en utmaning med sina 96 bunkrar. Banan passar även perfekt för den som vill öva upp sin precision.

Did you know that?

Visste du att…

… Alicante har 320 dagar med sol om året? En studie från Alicantes universitet visar dessutom att Alicante haft mindre nederbörd år 2014 än Sahelöknen i norra Afrika. Bara det obebodda ökenområdet mellan Chile och Peru hade mindre nederbörd under samma tidsperiod och 2014 var det torraste året på 20 år. Torkan är ett stort problem för bönderna i området, men värmen och solen drar desto fler turister till regionen.

... Alicante har en lång och fascinerande historia. Staden grundades av grekerna år 324 fKr och fick först namnet Akra Leuke, vilket betyder ungefär ”vita berget”. År 201 fkr erövrades staden av romarna som döpte om den till Lucentum. Namnet Alicante är den arabiska versionen av det romerska namnet Lucentum. Sina stadsrättigheter fick man först 1490, och ingick på den tiden i kungariket Aragonien, som upphörde 1516 då den gick samman med Kastilien i samband med att landet Spanien bildades.

... Alicante har länge varit en viktig hamnstad vid Medelhavet, och där det bland annat handlats med och exporterats ris, vin, olivolja, apelsiner och ull. När staden under 1700-talet upplevde en nedgång som varande in på 1800-talet överlevde man delvis tack vare odlingen av apelsiner och mandlar. Regionen har även en viktig vinproduktion, med till exempel området Medio Vinalopó, där bland annat städerna Elda, Petrel och Aspe ingår. 

The local perspective

Lokalbefolkningens smultronställen

Den som kan tänka sig att röra sig ytterligare en bit utanför staden Alicantes närområde har möjligheten att få en unik naturupplevelse på lokalbefolkningens favorit, La Sella. La Sella ligger ungefär 10 mil utanför Alicantes flygplats, mitt emellan Valencia och Alicante. Banan ligger i nationalparken Montgo vid berget med samma namn, och bjuder på en särskilt grön golfrunda – klubben har nämligen specialiserat sig på ekologiska produkter och hållbart golfande. Banan består av 27 hål som designats av Jose-Maria Olazabal, och här har man lagt särskild vikt vid vad nationalparken har att erbjuda. De 27 hålen har delats upp i tre olika teman som ska spegla närområdet och ge spelupplevelsen en särskild karaktär. De tre temana Llebeig, Gregal och Mestral har alla inspirerats av lokala vindar och med olika färgscheman.

Llebeig representerar den varma vinden från Sahara och är omgiven av typiska medelhalvstallar och har en fantastisk utsikt. Det är en bana med stor variation i svårighetsgrad och här kan du behöva använda alla dina klubbor. Gregal har inspirerats av vindar som förr i tiden brukade användas av båtarna som skulle segla till Grekland, och här ligger fokus i första hand på vattnet, som är en viktig del av banans design. Mestral står i sin tur för den nordliga vinden och ligger något högre upp än de andra två. Här har spelaren en fantastisk utsikt över havet och nationalparken Montgos grönska. Montgo har varit nationalpark sedan 1987, och här finns en synnerligen artrik flora och fauna. Så ta en paus från din golfrunda och se dig omkring i de vackra omgivningarna! Berget är drygt 750 meter högt, och går att bestiga från samtliga sidor. En vandring till toppen tar omkring 4 timmar, och vid klar sikt kan du se Ibiza i fjärran.

Att tänka på när du besöker Alicante

Om du vill besöka huvudorten Alicante under sommaren och inte är intresserad av fest och liv på nätterna gör du klokt i att undvika tiden runt midsommar, det vill säga andra halvan av juni. På sommaren kan det i svenska mått mätt bli riktigt varmt sommarväder, vilket kan vara viktigt att ha i åtanke när du planerar din golfresa till Alicante. Om du vill besöka området under sommaren kan det vara en idé att boka ett golfpaket i Alicante för att få boende och golf i ett och slippa ta dig runt på egen hand under augusti, som är den varmaste månaden. Området har dock ett behagligt klimat året runt och om du undviker sommarens högsäsong mellan juni och augusti blir det dessutom mindre trängsel på stranden.