Arboga

Reseguide

Mysiga gränder, vackra gamla hus, intressanta museer, närhet till Hjälmaren i en levande stad med många företag.

Arboga passar som resmål för de flesta. Här finns flera olika intressanta museer, en vacker medeltida stadskärna som passar bra för mysiga fikastunder och shopping, närhet till badmöjligheter i Hjälmaren och till och med en skidbacke mitt i staden!

Arbogas historia är både lång och intressant. Ortens strategiska läge vid Hjälmaren har gjort den till en viktig handels- och mötesplats genom åren, och år 1435 ägde Sveriges första riksdag rum här.

Arboga är en ort med många intressanta museer. Vill du lära dig mer om själva Arboga är det ett besök på Arboga Museum du ska satsa på, medan du som är intresserad av drycker kanske skulle besöka Bryggerimuseet.

Reser du med barn kan ett besök på Arboga robotmuseum passa bra. Här visas robot- och teknikhistoria från 1940-talet och framåt, och på plats finns också en J35 Draken-flygsimulator.

Under sommaren rekommenderas också en tur till Hjälmare kanal, Sveriges äldsta kanal med handdrivna slussar. Börja med en tur till besökscentret vid Hjälmare docka, där du kan få information om vad som händer längs kanalen.

Vare sig du reser till Arboga under sommaren eller vintern rekommenderas ett besök i Arbogas gamla stadsdel. Att bara strosa omkring längs ån vid de vackra gamla husen är en mycket trevlig upplevelse.

Arboga är en perfekt stad att promenera omkring i, eftersom i princip alla sevärdheter ligger inom en radie på 2,5 kilometer. Det är bara till Hjälmare kanal som du lättast tar dig med bil. Speciellt för Arboga är deras anropsstyrda lokaltrafik. Den innebär att du själv bestämmer var du vill bli hämtad och avsläppt så länge det sker inom en radie av 4 kilometer från Stora torget.

Reser till Arboga gör du enkelt med både bil och lokaltrafik. Motorvägarna E18 och E20 möts här, och järnvägsbanan Svealandsbanan startar i Arboga och passerar Örebro på sin väg mot Stockholm.

Varför inte ta en weekend i Arboga, och passa på att gå på museer, ta en fika in den mysiga gamla stadskärnan och däremellan kanske ägna dig åt någon av de friluftsaktiviteter som orten har att erbjuda.

Rasta Arboga
Rasta Arboga
3 out of 5
Flygvägen 1a, Arboga, 73248
Priset är 664 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta motell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Arboga. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster ...
4/5 Very Good! (145 recensioner)
Bra och billigt
"Billigt och rent. Trevlig personal vid incheckningen."

Recension från 26 dec. 2021

Rasta Arboga
Arboga Stadshotell
Arboga Stadshotell
3 out of 5
Nygatan 39, Arboga, 73220
Priset är 859 kr per natt mellan 3 juni och 4 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Arboga. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster ...
4/5 Very Good! (319 recensioner)
"Fantastiskt personligt mottagande.. fixade lite mat och löste min parkeringsbehovet till stor buss."

Recension från 17 dec. 2021

Arboga Stadshotell
Kåsätter Gård
Kåsätter Gård
2.5 out of 5
Kåsätter 118, Arboga, 73297
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 950 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Detta bed and breakfast ligger i Arboga. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Den populära sevärdheten Lungers hamn ...
4,4/5 Wonderful! (14 recensioner)
"."

Recension från 11 apr. 2022

Kåsätter Gård
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Noah Longstay Arboga
Noah Longstay Arboga
2.5 out of 5
Gamla Örebrovägen 2A-C, Arboga, 732 49
Detta lägenhetshotell ligger i Arboga. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och terrass. De populära sevärdheterna Arboga museum och Heliga ...
4/5 Very Good! (6 recensioner)
"Kanon med tvättmaskin"

Recension från 26 nov. 2020

Noah Longstay Arboga
Vacation home Motorp (VML300) in Götlunda - 6 persons, 2 bedrooms
Vacation home Motorp (VML300) in Götlunda - 6 persons, 2 bedrooms
Arboga, Västmanland County
Denna semesterbostad ligger i Arboga. Här har du tillgång till parkering, trädgård och grillar. De populära sevärdheterna Lungers hamn och Arboga museum finns ...
Vacation home Motorp (VML300) in Götlunda - 6 persons, 2 bedrooms
Abborrtorps Gård
Abborrtorps Gård
3 out of 5
Abborrtorp 132, Götlunda, Arboga, 732 91
Denna stuga för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Arboga. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och terrass. De populära sevärdheterna ...
4/5 Very Good! (1 recension)
Bra trevligt ställe. Kunde varit fler tv-kanaler
"Kunde varit fler tv-kanaler"

Recension från 17 apr. 2016

Abborrtorps Gård
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Arboga

Städer nära Arboga