Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

Europa
Reseguide

Oia som inkluderar en kuststad, landskap och kustutsikter

Många av våra favoritresmål finns inom Europa, och en resa till Europa kan bjuda på så många olika upplevelser av kultur, språk och mat. 

Den gemensamma valutan och de öppna gränserna gör det enkelt och smidigt att åka på semester i mer än ett Euro-land. Med flyg, tåg eller bil tar du dig lätt från land till land i världens näst minsta världsdel. Res från kylan i norr till medelhavsvärmen på bara några timmar och upptäck moderna städer och lämningar efter antika civilisationer.

Besök Italien och Grekland för att se ruiner av urgamla riken. I Rom hittar du Colosseum och i Aten Akropolis. Båda länderna ståtar dessutom med fantastiska stränder. Båtluffa bland Greklands tusentals öar eller vandra bland vingårdar med utsikt över Liguriska havet i Italiens Cinque Terre. Hälsa på påven i Vatikanstaten – Europas minsta land.

Frankrike är känt för sina viner, sina medelhavsstränder och sin konst. Utforska dalen Gorges du Verdon och åk skidor i franska Alperna. Gå på bymarknader i Provence, besök små mysiga torg i Luberon och slappa på sandstränderna runt Saint-Tropez. I Paris hittar du världsberömda konstmuseer som Louvren, Musée d'Orsay och Centre Georges Pompidou. Strosa längs Champs-Élysées och se staden från toppen av Eiffeltornet.

Spanien och Portugal har också de sina unika kulturer. I Portugal kan du äta Belémpajer, besöka det 500-åriga klostret Jerónimo och se de rasande vågorna vid Europas västligaste punkt. Fortsätt din resa till Europa till Spanien, och åk skidor i Pyreneerna, fira San Fermín i Pamplona och dansa flamenco i Madrid eller Barcelona. Mellan Spanien och Frankrike ligger det spännande Baskien där du bland annat kan besöka Guggenheimmuseet i Bilbao.

Stanna i Sverige eller besök grannländerna Norge, Finland eller Danmark. I de norra delarna av Norden kan du se norrsken eller midnattssolen på sommaren. Besök Finlands tysta skogar, Norges storslagna fjordar eller Danmarks mysiga fiskebyar.

I Storbritannien hittar du skotska hedar, walesiska slott och kunglig pompa och ståt i England. Se kronjuvelerna och gå på teater i West End i London. Ta färjan över till Irland och ta en cykeltur över gröna kullar förbi keltiska lämningar.

Tyskland, Österrike, Ungern, Tjeckien och Polen har en rik kulturhistoria fylld av vacker musik och storslagna slott. Beundra Kölnerdomen i Köln, symfoniorkestern i Wein, romerska lämningar i Budapest, Vituskatedralen i Prag och de gamla städerna Krakow och Gdansk.

Gå på museum, och se vacker konst och spännande religiösa byggnader i Ukraina, Vitryssland, Litauen och Lettland som en gång låg isolerade bakom järnridån.

Med så mycket att se och göra på så nära håll är resor till Europa en ändlös inspirationskälla.

Populära städer i Europa

Saint Paul\'s Cathedral presenterar religiösa element, en stad och gatuliv
London
Shopping, Teater och Tur
Big Ben, Nelson’s Column, Towern och Abbey Road - det väntar en historia bakom varje hörn i London.

Saker att besöka

 • Finansdistrikt
 • Kensington High Street
 • Theatreland
Eiffeltornet presenterar historisk arkitektur, ett monument och en solnedgång
Paris
Shopping, Tur och Teater
Med allt från en eftermiddagspicknik i Luxembourgträdgården till en kväll på operan erbjuder romantiska Paris både enkla nöjen och extravaganta lyxupplevelser. Weekendresor till Paris är högst populära av många skäl, och här kan du låta dig inspireras. 

Saker att besöka

 • Grands Boulevards
 • Canal Saint-Martin
 • Rue de Rivoli
Sankt Peterskyrkan som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och religiösa element
Rom
Fisk och skaldjur, Shopping och Tur
En resa till Rom, Italiens huvudstad, bjuder på en förtrollande blandning av berömd konst, fantastisk arkitektur och soliga torg – och med dess kombination av storslagen historia och europeisk storstadsstämning är staden det perfekta resmålet för en weekendresa.

Saker att besöka

 • Via Nomentana
 • Via Veneto
 • Via del Corso
Catedral de la Almudena
Madrid
Museum, Konst och Teater
Madrid är en av de populäraste städerna att semestra i, mycket tack vare sin livliga atmosfär fascinerande historia berömda museer och storslagna arkitektur.

Saker att besöka

 • Madrid Rio
 • Calle de Alcalá
 • Paseo de la Castellana
Amsterdam som inkluderar nattliv, gatuliv och en stad
Amsterdam
Fisk och skaldjur, Shopping och Romantik
Nederländernas huvudstad Amsterdam är känd för sitt nätverk av kanaler från 1600-talet, sina gavelhus, museer och den speciella kafékulturen.

Saker att besöka

 • Vondelpark
 • De 9 Straatjes
 • Anne Franks hus
Museumsinsel som visar gatuliv och en stad
Berlin
Fisk och skaldjur, Shopping och Djurpark
Berlin var en gång mest känd för muren som delade staden i två delar, men är i dag en återförenad, modern stad känd för dess arkitektur, museer och festivaler.

Saker att besöka

 • Kurfürstendamm
 • Zoologischer Garten
 • Friedrichstrasse