Aruba

Reseguide
Baby Beach

Den lilla ön Aruba ligger utanför Sydamerikas kust i Karibiska havet, och erbjuder fantastiska stränder, vattensporter, bergsvandringar och kulturella upplevelser.

Med dess läge utanför orkanbältet och varma temperaturer året om är Aruba ett självklart resmål för alla soldyrkare. De bästa sandstränderna finns på öns västra sida längs en kustremsa på mer än 11 kilometer full av hotell och restauranger. En av de mest populära stränderna är Eagle Beach, som är känd för sina sköldpaddsbon och vindpinade divi divi-träd. Om du föredrar mer orörda och avsides belägna kustområden under din semester ska du bege dig till de norra och östra delarna av ön.

Upptäck undervattensområden när du snorklar eller dyker. Arashi Beach på Arubas nordvästra del och Mangel Halto Beach längs västkusten är bra områden för snorkling. Välj mellan mer än 20 unika platser för dykning längs sydkusten. Spana efter barracudor och clownfiskar bland alla vattenlevande djur. Se skeppsvrak täckta av koraller – bland annat resterna av lastfartyget Antilla från andra världskriget. De som inte vill dyka kan upptäcka havsbottnen i en ubåt.

Uppe vid ytan finns goda möjligheter för vattensporter tack vare de ständigt fina vindarna. Prova på kiteboarding, draksurfning eller parasailing. Under juli månad kan du se några av världens bästa surfare tävla i mästerskapet Aruba Hi-Winds.

En bit inåt land kan du uppleva många spännande resor och aktiviteter som en del av ditt semesterpaket. Vandra till toppen av berget Jamanota, Arubas högsta punkt. Ge dig ut på en resa med en fyrhjulsdriven bil runt den lilla ön, där du stannar till vid kaliforniska fyren och ruinerna av guldgruvan vid Bushiribana. Utmana dina vänner till en golfrunda på Tierra Del Sols golfklubb.

Besök hamnstaden Oranjestad, Arubas huvudstad. Beundra de pastellfärgade byggnaderna, ett minne från tiden då Aruba var en nederländsk koloni. Passa på att lära dig mer om öns historia på Arubas nationella arkeologiska museum under din semesterresa. När det blir dags för middag kan du boka bord på en restaurang med utsikt över havet. Här kan du smaka på en rijsttafel-måltid med över 40 rätter. Avsluta kvällen med ett besök på ett kasino, eller en nattklubb där du dansar till elektronisk musik.

Flyg till Queen Beatrix International Airport eller segla till Oranjestad. Ta dig runt med buss eller taxi, eller hyr skoter, motorcykel eller bil.

Besök Aruba och upplev kritvita stränder, kristallklart vatten och spännande utomhusäventyr.

Populära städer i Aruba

Oranjestad
Oranjestad
Utsikt mot stranden, Öar och Utflykter
Du som vill utforska Arubas färgstarka huvudort gör rätt i att resa till Oranjestad. Här väntar moderna butiker, exklusiva restauranger och byggnader i kolonial stil.

Saker att besöka

 • Eagle Beach
 • Aruba Stadshus
 • Druif Beach
Arashi Beach
Noord
Utsikt mot stranden, Utflykter och Hav
Besök Arubas mest förtrollande stränder under en resa till Noord. I den här regionen väntar gassande solsken, trevliga människor och äventyr under ytan.

Saker att besöka

 • Palm Beach
 • Arashi Beach
 • California fyr
Conchis naturpool som inkluderar kustutsikter såväl som en liten grupp av människor
Santa Cruz
Öar, Ruiner och Utflykter
Tropiska Santa Cruz väntar: snorkling, ruiner, natursköna miljöer och mycket mer!

Saker att besöka

 • Conchis naturpool
 • Åsnereservat
Ayo Rock Formations
Paradera
Utsikt mot stranden, Öar och Utflykter
Dags att resa! Upptäck utsikten över öarna, stränderna och de natursköna miljöerna i Paradera.

Saker att besöka

 • Ayo Rock Formations
 • Chapel of Alto Vista
Baby Beach
Södra Sint Nicolaas
Utsikt mot stranden, Naturparker och Monument
Under din resa till San Nicolas får du chans att uppleva en liten kuststad som en gång var hjärtat på Arubas oljeindustri. Stämningen i staden är uppfriskande och autentisk eftersom det inte finns några hotellresorter eller alltför många turister.

Saker att besöka

 • Baby Beach
 • Anchor in Memory of All Seamen
Lourdesgrot presenterar religiösa element och grottor
Norra Sint Nicolaas
Golf, Naturparker och Utsikt mot stranden
Utforska Norra Sint Nicolaas: golf, parker, stränder och mycket mer!

Saker att besöka

 • Lourdesgrot
 • Guadirikirtgrottan

Populära sevärdheter i Aruba

Aruba

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: