Västindien

Reseguide

Njut av en underbar solsemester när som helst på året på en av många storslagna paradisöar. Snorkla, dyk och segla eller luta dig bara tillbaka och njut av det avslappnande ölivet.

Resor till Västindien erbjuder ett otroligt utbud av solsemestrar, förstklassig shopping och fascinerande kulturupplevelser. Stanna till i de största hamnstäderna på en lyxkryssning eller hyr en egen segelbåt och kryssa mellan de tusentals öarna. Bada på folktomma vidsträckta sandstränder på din resa till Västindien. Dyk och snorkla i kristallklart vatten fyllt av färgglada fiskar.

Hela Västindien kryllar av vackra paradisstränder, men konsten, arkitekturen, maten och traditionerna är olika beroende på vilken ö du besöker. Njut av en härligt multikulturell blandning av inhemska och invandrade europeiska kulturer.

Öarna Aruba, Bonaire och Curaçao utanför Venezuela har nederländska influenser. Njut av ett holländskt rijstaffel – en festmåltid från kolonialtiden bestående av ris och mellan 20 och 30 olika rätter. Aruba har ett ovanligt torrt landskap med många kilometer sandstrand på nordvästra kusten. Se snedvridna dividiviträd som formats av starka havsvindar. I Bonairs marinpark och på åsnereservatet kan du se flera olika djur. På Curaçao kan du simma med delfiner och utöva olika extremsporter.

Se de färgglada byggnaderna i gamla San Juan, och slotten i USA:s självstyrande territorium Puerto Rico. Saint Thomas i Virgin Islands of the United States är en populär anhalt för kryssningsfartyg med sina diamanthandlare och härliga stränder. Grannön Saint John består till stor del av Virgin Islands National Park som täcker både landområden och korallrev. Lär dig om Karibiens första invånare för 2 000 år sedan, i Salt River Bay National Historical Park på Saint Croix.

Cuba är Västindiens största ö som länge har varit lite mer otillgänglig på grund av det kommunistiska styret. Man måste ha turistvisum för att få resa till Kuba, och de utfärdas för max en månad i taget. Se kyrkorna, torgen och museerna i gamla Havana och sola och bada på storslagna stränder.

Se de tropiska växterna i Hunte's Gardens på Barbados. Dyk och provsmaka rom på destilleriet på Cayman Island. Se vattenfall och vilda djur i Dominikanska republiken. Utforska citadellen på västra Haiti. Spela golf, åk bob och lyssna på reggaemusik på Jamaica. Lär dig mer om Christofer Columbus och arawakfolket på Bahamas drygt 700 öar.

Framför allt är det strand efter strand efter strand som lockar på din resa till Västindien.

Populära städer i Västindien

San Juan-katedralen
San Juan
Utsikt mot stranden, Utflykter och Hav
Dags att resa! Upptäck utsikten över öarna, de historiska sevärdheterna och stränderna i tropiska San Juan.

Saker att besöka

 • Puerta de San Juan
 • Castillo de San Cristobal
 • Plaza de Armas
Malecon som visar en stad, kustutsikter och en kuststad
Havanna
Dans, Världsarv och Jazz
Smutta på romdrinkar och njut av en cigarr på en terrass med utsikt över den gamla stadsdelen medan du funderar över den här kubanska stadens historia.

Saker att besöka

 • Hotel Nacional de Cuba
 • University of Havana
 • John Lennon Park
Smith Bay Beach som visar en sandstrand och tropisk natur
St. Thomas
Utsikt mot stranden, Öar och Utflykter
Dags att resa! Upptäck utsikten över öarna och stränderna i tropiska St. Thomas.

Saker att besöka

 • Sapphire Beach
 • Magens Bay Beach
 • Coki Beach
Kingston som visar historiska element, en solnedgång och kustutsikter
Kingston
Restauranger, Affärsresor och Hamnar
Vid Karibiska havet och foten av böljande berg ligger Jamaicas huvudstad Kingston, med en turbulent historia, där man ändå har en avslappnad inställning till livet.

Saker att besöka

 • Bob Marley Museum
 • Devon-huset
 • Nationalhjältarnas park
Nassau som inkluderar en marina, kryssning och tropisk natur
Nassau
Utsikt mot stranden, Öar och Utflykter
Simma i det turkosa havet och sola dig på den vita sanden i Bahamas huvudstad. Lär dig mer om den fascinerande historian som sträcker sig bortom stränderna under din resa till Nassau.

Saker att besöka

 • Cable Beach
 • National Art Gallery of the Bahamas
 • Queen's Staircase
Dominikanska republiken som inkluderar kustutsikter och en solnedgång
Santo Domingo
Historisk, Underhållning och Dans
Karibiens första stad är en välmående metropol med koloniala byggnader och moderna mästerverk, fängslande museer och en myllrande strandpromenad.

Saker att besöka

 • Ozama-fästningen