Bahrain

Reseguide
Bahrain

I det lilla öriket Bahrain i Persiska viken står resterna av ett gammalt imperium sida vid sida med spegelblanka finansbyggnader och vacker ökennatur.

Det ökentäckta öriket Bahrain är ett litet, men ständigt växande, land. Tack vare intäkterna från landets tidigare oljeindustri och den numer blomstrande banksektorn har spekulanter och affärsmän på senare tid börjat utökat landets yta i Persiska viken genom konstgjorda öar. I huvudstaden Manama byggs hela tiden moderna skyskrapor, vilket gör att Bahrain känns toppmodernt – trots att öarna har varit bebodda i mer än 4 000 år. Boka ett weekendpaket till Bahrain och upptäck de gamla slotten och de toppmoderna byggnaderna.

Börja din weekend i Bahrain med lite historia på Bahrains nationalmuseum i Manama. Här får du lära dig mer om örikets förflutna genom olika arkeologiska föremål. Se skulpturer och keramik från den forntida Dilmuncivilisationen. De många gravkullarna från den tiden täcker stora områden i Bahrain. Det finns faktiskt tiotusentals av dem vid Dilmungravkullarna i A’ali. Om du vill se ännu fler kvarlevor från landets historia under din resa till Bahrain, kan du ta en rundtur längs bröstvärnet på Bahrainslottet – en sandstensbyggnad som uppfördes av portugiserna under 1500-talet ovanpå en gravkulle från tiden före islam.

Utforska Bahrains ökenlandskap på den öde södra halvan av ön. Vandra till Livets träd, ett 400 år gammalt träd som växer ensamt i öknen utan någon synlig vattenkälla. Trädet har blivit en populär sevärdhet bland de som bokar resor till Bahrain. Om du vill upptäcka regionens djurliv ska du bege dig till vildmarksreservatet Al Areen. I den sju kvadratkilometer stora anläggningen finns både en djurpark och ett reservat, och här hittar du många spännande ökendjur som arabiska leoparder, rödrävar och kameler.

Njut av det moderna Bahrain med dess semesterorter på vackra öar och dess glittrande huvudstad Manama. Upplev den storslagna utsikten från den femtionde våningen på Bahrains World Trade Center. Mellan de båda segelliknande tornen finns tre gigantiska vindkraftverk. Shoppa lyxvaror på Moda Mall i byggnadens bottenvåning.

Ta flyget till Manamas internationella flygplats och börja din vistelse i Bahrain. Eftersom ön är så liten till ytan kan du utan problem köra landet runt med bil på en enda dag. Avsätt lite extra tid och ta en båt till de närliggande öarna.

Populära städer i Bahrain

Manama
Manama
Shopping, Underhållning och Kaféer
Fly undan till avslappnande Manama! Upplev kaféer, kultur och arkitektur.

Saker att besöka

  • Al-Fatih-moskén
Muharraq
Muharraq
Familjevänlig, Utsikt mot stranden och Konst
Dra dig undan till romantiska Muharraq! Upplev konsten, kaféerna och stränderna.
Zallaq
Zallaq
Utsikt mot stranden, Avkoppling och Hav
Åk till avslappnande Zallaq och upplev stränder, havsutsikt och spaanläggningar.
Riffa
Riffa
Fotboll, Äventyr och Golf
Riffa kallar! Upptäck amerikansk fotboll, äventyr, golf och mycket mer.
Al Jasra
Al Jasra
Kulturella aktiviteter, Monument och Museer
Fly undan till Al Jasra! Upplev kultur, monument och museer.
Barbar
Barbar
Historisk och Monument
Kan du inte få nog av historia och monument? Kom iväg till Barbar!

Bahrain

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: