Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Bilbao

Denna tidigare industristad är numera ett stort konstcentrum i Europa, med kulturattraktioner som bland annat det berömda Guggenheimmuseet.

Bilbao i norra Spanien var en gång ett industricenter, men idag är staden mer känd för sitt blomstrande konst- och kulturliv. Under resor till Bilbao ska du passa på att besöka museerna av världsklass, äta på sofistikerade restauranger eller ge dig ut på den omgivande landsbygden.

Många resenärer börjar sin resa till Bilbao med att gå uppför Mallonatrappan från Plaza Unamuno till Parque Etxebarria eller åka med bergbanan Artxanda för att blicka ut över staden.

Många åker hit på weekendresor för att besöka Guggenheimmuseet i Bilbao, en av Europas mest berömda konstinstitutioner. Den imponerande moderna byggnaden med svängda väggar i glas och titan hyser konst från mitten av 1900-talet fram till idag. Här finns även andra sevärdheter som konstmuseet Museo de Bellas Artes de Bilbao och det baskiska museet, Museo Vasco. I Bilbao arrangeras kulturevenemang året runt, med bland annat många betydande utställningar och föreställningar. Åk hit under en weekend med ett speciellt weekendpaket i samband med något av evenemangen på Palácio Euskalduna, en slående modernistisk byggnad i stadens centrum.

Staden hyllas inte bara för sin moderna arkitektur, utan även för de byggnader som uppfördes redan på 1300-talet. Besök gotiska Catedral de Santiago och Alhóndiga, en anläggning med bibliotek, flera barer och restauranger, en biograf och en takpool med glasgolv.

Bilbao är känt för sina sofistikerade restauranger, varav flera har belönats med stjärnor i Michelinguiden. Prova på lokala rätter som minibläckfisk och lammgryta.

Förutom konst och mat är också sport ett stort intresse i Bilbao. Det finns 3 mil cykelbanor i staden och här hittar du även många simbassänger, gym och parker. Utanför Bilbao ligger naturreservat och vandringsleder och det finns även flera golfbanor i närheten.

Hyr gärna bil och ge dig ut och njut av landsbygden eller kusten utanför staden. Det finns traditionella fiskesamhällen i den närliggande viken. Längre bort längs kusten stöter du på idylliska och fridfulla stränder. Om du istället kör inåt landet kommer du till vandringsleder som för dig upp i det vackra bergslandskapet. Titta på väderprognosen innan du planerar en dag på stranden, eftersom det milda klimatet innebär fler regndagar än i andra delar av den Iberiska halvön.

Boende i Bilbao

Expedia tillhandahåller inte mindre än 60 eleganta och prisvärda hotell och lägenheter, så det är lätt att söka upp någonting som passar dig i Bilbao.

Några topphotell i Bilbao är Hotel Embarcadero, på Avenida Zugazarte 51, och Gran Hotel Domine Bilbao, på Alameda de Mazarredo, 61. Om du vill spara pengar kan Apartamentos Turisticos Atxuri, på Av de Miraflores 17, eller Basque Boutique, på Calle De La Torre, 2 1, vara något för dig.

I Bilbao finns välbesökta Guggenheim Museum Bilbao. Vill du övernatta i närheten av den välbesökta sevärdheten ligger Hotel Miro endast 0,2 kilometer bort. Hotel Carlton är också ett bekvämt val och ligger runt 0,6 kilometer bort.


Populära hotellerbjudanden i Bilbao

Se alla 119 hotell i Bilbao
998 kr
Barceló Bilbao Nervión

Barceló Bilbao Nervión

Paseo Campo Volantin 11, Bilbao
4,3
av 5, från 1 147 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Centrala Bilbao ligger tio minuters promenad från Bilbaos stadshus och Zubizuri-bron. Guggenheim Museum Bilbao och Santiago-katedralen ligger också 2 km härifrån.

1,293 kr
Gran Hotel Domine Bilbao

Gran Hotel Domine Bilbao

Alameda de Mazarredo, 61, Bilbao
4,8
av 5, från 154 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Abando ligger fem minuters promenad från Puente de La Salve och Bilbaos konstmuseum. Guggenheim Museum Bilbao och Plaza Moyua ligger också tio minuter härifrån.

1,255 kr
Hotel Carlton

Hotel Carlton

Plaza Federico Moyua 2, Bilbao
4,4
av 5, från 740 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Abando ligger nära Chavarri-palatset och Plaza Moyua. Guggenheim Museum Bilbao och Bilbaos konstmuseum ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,007 kr
Hotel Arenal Bilbao

Hotel Arenal Bilbao

Calle Fueros, 2, Bilbao
4,0
av 5, från 384 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Gamla stadskärnan ligger fem minuters promenad från San Nicolas-kyrkan och Santiago-katedralen. Zubizuri-bron och Plaza Moyua ligger också en kvarts promenad härifrån.

757 kr
Sercotel Hotel Gran Bilbao

Sercotel Hotel Gran Bilbao

Indalecio Prieto Hiribidea, 1, Bilbao
4,4
av 5, från 317 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i ett historiskt område, 0,6 km från Stiftsmuseum för sakral konst och mindre än 5 km från Plaza Moyua och Guggenheim Museum Bilbao.

1,172 kr
Abando

Abando

Colon de Larreategui, 9, Bilbao
4,2
av 5, från 501 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Abando ligger tio minuters promenad från San Vicente Mártir de Abando-kyrkan, Plaza Moyua och Zubizuri-bron. Santiago-katedralen och Bilbaos konstmuseum ligger också en kvarts promenad härifrån.

708 kr
Hotel Bilbao Plaza

Hotel Bilbao Plaza

Paseo Campo Volantin 1, Bilbao
4,4
av 5, från 197 recensioner
2.0 av 5.0

Detta hotell i Centrala Bilbao ligger tio minuters promenad från Bilbaos stadshus och Zubizuri-bron. Guggenheim Museum Bilbao och Santiago-katedralen ligger också 2 km härifrån.

903 kr
Hotel Sercotel Coliseo

Hotel Sercotel Coliseo

Calle Alameda De Urquijo 13, Bilbao
4,4
av 5, från 937 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Abando ligger tio minuters promenad från Gran Casino Bilbao och Plaza Moyua. Bilbaos konstmuseum och Santiago-katedralen ligger också en kvarts promenad härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.