Semester i Bilbao

Denna tidigare industristad är numera ett stort konstcentrum i Europa, med kulturattraktioner som bland annat det berömda Guggenheimmuseet.

Bilbao i norra Spanien var en gång ett industricenter, men idag är staden mer känd för sitt blomstrande konst- och kulturliv. Under resor till Bilbao ska du passa på att besöka museerna av världsklass, äta på sofistikerade restauranger eller ge dig ut på den omgivande landsbygden.

Många resenärer börjar sin resa till Bilbao med att gå uppför Mallonatrappan från Plaza Unamuno till Parque Etxebarria eller åka med bergbanan Artxanda för att blicka ut över staden.

Många åker hit på weekendresor för att besöka Guggenheimmuseet i Bilbao, en av Europas mest berömda konstinstitutioner. Den imponerande moderna byggnaden med svängda väggar i glas och titan hyser konst från mitten av 1900-talet fram till idag. Här finns även andra sevärdheter som konstmuseet Museo de Bellas Artes de Bilbao och det baskiska museet, Museo Vasco. I Bilbao arrangeras kulturevenemang året runt, med bland annat många betydande utställningar och föreställningar. Åk hit under en weekend med ett speciellt weekendpaket i samband med något av evenemangen på Palácio Euskalduna, en slående modernistisk byggnad i stadens centrum.

Staden hyllas inte bara för sin moderna arkitektur, utan även för de byggnader som uppfördes redan på 1300-talet. Besök gotiska Catedral de Santiago och Alhóndiga, en anläggning med bibliotek, flera barer och restauranger, en biograf och en takpool med glasgolv.

Bilbao är känt för sina sofistikerade restauranger, varav flera har belönats med stjärnor i Michelinguiden. Prova på lokala rätter som minibläckfisk och lammgryta.

Förutom konst och mat är också sport ett stort intresse i Bilbao. Det finns 3 mil cykelbanor i staden och här hittar du även många simbassänger, gym och parker. Utanför Bilbao ligger naturreservat och vandringsleder och det finns även flera golfbanor i närheten.

Hyr gärna bil och ge dig ut och njut av landsbygden eller kusten utanför staden. Det finns traditionella fiskesamhällen i den närliggande viken. Längre bort längs kusten stöter du på idylliska och fridfulla stränder. Om du istället kör inåt landet kommer du till vandringsleder som för dig upp i det vackra bergslandskapet. Titta på väderprognosen innan du planerar en dag på stranden, eftersom det milda klimatet innebär fler regndagar än i andra delar av den Iberiska halvön.


Reseguide för Bilbao


Populära hotellerbjudanden

Se alla Bilbao hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla Bilbao paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till Bilbao

Boka din semester i Bilbao