Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Vi ger dig prisgaranti för din resa.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Semester i Bilbao

Denna tidigare industristad är numera ett stort konstcentrum i Europa, med kulturattraktioner som bland annat det berömda Guggenheimmuseet.

Bilbao i norra Spanien var en gång ett industricenter, men idag är staden mer känd för sitt blomstrande konst- och kulturliv. Under resor till Bilbao ska du passa på att besöka museerna av världsklass, äta på sofistikerade restauranger eller ge dig ut på den omgivande landsbygden.

Många resenärer börjar sin resa till Bilbao med att gå uppför Mallonatrappan från Plaza Unamuno till Parque Etxebarria eller åka med bergbanan Artxanda för att blicka ut över staden.

Många åker hit på weekendresor för att besöka Guggenheimmuseet i Bilbao, en av Europas mest berömda konstinstitutioner. Den imponerande moderna byggnaden med svängda väggar i glas och titan hyser konst från mitten av 1900-talet fram till idag. Här finns även andra sevärdheter som konstmuseet Museo de Bellas Artes de Bilbao och det baskiska museet, Museo Vasco. I Bilbao arrangeras kulturevenemang året runt, med bland annat många betydande utställningar och föreställningar. Åk hit under en weekend med ett speciellt weekendpaket i samband med något av evenemangen på Palácio Euskalduna, en slående modernistisk byggnad i stadens centrum.

Staden hyllas inte bara för sin moderna arkitektur, utan även för de byggnader som uppfördes redan på 1300-talet. Besök gotiska Catedral de Santiago och Alhóndiga, en anläggning med bibliotek, flera barer och restauranger, en biograf och en takpool med glasgolv.

Bilbao är känt för sina sofistikerade restauranger, varav flera har belönats med stjärnor i Michelinguiden. Prova på lokala rätter som minibläckfisk och lammgryta.

Förutom konst och mat är också sport ett stort intresse i Bilbao. Det finns 3 mil cykelbanor i staden och här hittar du även många simbassänger, gym och parker. Utanför Bilbao ligger naturreservat och vandringsleder och det finns även flera golfbanor i närheten.

Hyr gärna bil och ge dig ut och njut av landsbygden eller kusten utanför staden. Det finns traditionella fiskesamhällen i den närliggande viken. Längre bort längs kusten stöter du på idylliska och fridfulla stränder. Om du istället kör inåt landet kommer du till vandringsleder som för dig upp i det vackra bergslandskapet. Titta på väderprognosen innan du planerar en dag på stranden, eftersom det milda klimatet innebär fler regndagar än i andra delar av den Iberiska halvön.


Populära hotellerbjudanden i Bilbao

Se alla 117 hotell i Bilbao
1,037 kr
Gran Hotel Domine Bilbao

Gran Hotel Domine Bilbao

Alameda de Mazarredo, 61, Bilbao
4,5
av 5, från 536 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Abando ligger nära Llamas Galeria De Arte och Guggenheim Museum Bilbao. Bilbaos konstmuseum och Plaza Moyua ligger också tio minuter härifrån.

684 kr
Hotel Sercotel Coliseo

Hotel Sercotel Coliseo

Calle Alameda De Urquijo 13, Bilbao
4,3
av 5, från 283 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Abando ligger tio minuters promenad från Gran Casino Bilbao och Plaza Moyua. Bilbaos konstmuseum och Santiago-katedralen ligger också en kvarts promenad härifrån.

662 kr
Barceló Bilbao Nervión

Barceló Bilbao Nervión

Paseo Campo Volantin 11, Bilbao
4,3
av 5, från 256 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Bilbao City Centre ligger tio minuters promenad från Bilbaos stadshus och Zubizuri-bron. Guggenheim Museum Bilbao och Santiago-katedralen ligger också 2 km härifrån.

482 kr
ILUNION Bilbao Hotel

ILUNION Bilbao Hotel

Calle Rodriguez Arias 66, Bilbao
4,1
av 5, från 58 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Abando ligger en kvarts promenad från Plaza del Sagrado Corazón de Jesús, Bilbaos konstmuseum och Plaza Moyua. Guggenheim Museum Bilbao och Zubizuri-bron ligger också 2 km härifrån.

463 kr
Hotel Puerta de Bilbao

Hotel Puerta de Bilbao

Rio Castanos 2, Barakaldo
3,9
av 5, från 89 recensioner
4.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i ett shoppingområde i Barakaldo ligger mindre än 2 km från Bilbaos mässhall, Teatro Barakaldo och Hospital Universitario Cruces. Estadio Nuevo Lasesarre ligger 3 km härifrån.

Pensión La Salve

Pensión La Salve

Calle Artasamina, 16, Bilbao
3,6
av 5, från 24 recensioner
2.0 av 5.0

Detta pensionat i Bilbao ligger tio minuters promenad från Artxanda-bergbanan och Zubizuri-bron. Guggenheim Museum Bilbao och Bilbaos konstmuseum ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,001 kr
Hotel Carlton

Hotel Carlton

Plaza Federico Moyua 2, Bilbao
4,4
av 5, från 229 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Abando ligger nära Chavarri-palatset och Plaza Moyua. Guggenheim Museum Bilbao och Bilbaos konstmuseum ligger också en kvarts promenad härifrån.

597 kr
Sercotel Hotel Gran Bilbao

Sercotel Hotel Gran Bilbao

Indalecio Prieto Hiribidea, 1, Bilbao
4,4
av 5, från 85 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i ett historiskt område, 0,6 km från Stiftsmuseum för sakral konst och mindre än 5 km från Plaza Moyua och Guggenheim Museum Bilbao.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.