Billiga flygbiljetter till Bilbao

Förslag på billiga flygresor till Bilbao

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 273 kr för enkelflyg och 1 436 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Lufthansa
Norwegian Air Shuttle
Eurowings
Air Europa
Iberia
Lufthansa
Brussels Airlines
Volotea
Lufthansa

Om Bilbao

Flygresor till Bilbao

Den baskiska hamn- och industristaden Bilbao är ett udda resmål som fick sick uppsving först på 1990-talet, då det storslagna Guggenheimmuseet placerades här och förvandlade staden till en toppdestination för Europas kulturintresserade resenärer. Det skimrande titanmuseet är ritat av arkitekten Frank Gehry i dekonstruktivistisk stil, och blev vid sin invigning 1997 genast hyllat som en av världens mest spektakulära byggnader. Guggenheimmuseet ligger vid floden Nervion och smälter egendomligt nog perfekt in i sin omgivning i Bilbaos smutsiga centrum.

Trots att Bilbao numera är ett av Europas viktigaste kulturcentrum så har invånarna inte glömt sina rötter som en arbetar- och industristad. Även om man inte kan kalla Bilbao för vacker i traditionell bemärkelse så är den verkligen full av karaktär, och det är den opretentiösa atmosfären som gör den här kultiverade staden så speciell. Så ta chansen att uppleva underbara Bilbao – boka ditt flyg till Bilbao idag och upplev en av Spaniens bästa städer.

Flyg till Bilbao från Sverige

Förutom en avgång i veckan under sommarlovet med Norwegian finns det få direktflyg till Bilbao från Sverige. Genom att kombinera olika flygbolag kan du ändå hitta en snabb och bekväm flygresa till Bilbao från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn med flygbolag som SAS, Iberia, Lufthansa och KLM med flera. Resan tar mellan fyra och tio timmar, och mellanlanda kan du göra i till exempel Bryssel, München, Frankfurt eller Amsterdam. Är du ute efter billiga flygbiljetter till Bilbao så har lågprisbolaget Easyjet avgångar från London och Manchester, och Ryanair flyger till närliggande Santander från bland annat Bryssel och Frankfurt. Om du dessutom bokar flyg och hotell i Bilbao samtidigt kan du spara en extra slant.

Flyg till Bilbao Airport

Bilbaos flygplats är något av en sevärdhet i sig själv, och en symbol för Bilbaos förnyande och revitalisering. Den nya luftkonditionerade ankomsthallen som öppnade 2011 välkomnar runt fyra miljoner passagerare om året.

Från och till flygplatsen tar du dig lätt med en billig buss som går en gång i halvtimmen mellan terminalen och Bilbaos Termibus. Vill du resa mer bekvämt så hittar du en taxiparkering precis utanför ankomsthallen, och en taxi till stadskärnan kostar mellan 20 och 30 euro. Du kan även hyra bil i Bilbao på flygplatsen, och planera din egen resväg till staden eller dess omgivningar.

Flyg till Santander Airport

Santanders flygplats är mindre än Bilbaos, men fördelen är att många lågprisbolag flyger hit. Flygplatsen ligger sex kilometer söder om den lilla turist- och universitetsstaden Santader, som med sin långa vita sandstrand kan vara väl värd ett besök. Varför inte kombinera din resa till Bilbao med ett kort besök i Kantabriens soliga huvudstad? Det finns en regelbunden lokalbuss mellan terminalen och stadskärnan.

Från Santander Airport går det dessutom fem bussar om dagen till Bilbao, som körs av bolaget ALSA. Restiden är mellan en timme och en timme och 40 minuter och en enkel resa kostar runt tio euro. Du kan kolla upp tidtabellen online innan du reser. Det är nästan tio mil mellan Santanders flygplats och Bilbao, så för en taxi får du betala betydligt mer. Om du hyr bil på flygplatsen i Santander har du en färdväg på runt en timme till Bilbao.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Bilbao

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 273 kr för enkelflyg och 1 436 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Lufthansa