Bolivia

Reseguide
Sucre som visar en stad
Bolivia har en otrolig geografisk mångfald och ett omväxlande djurliv, och erbjuder även ett fascinerande arv från kolonialtiden och de ursprungliga kulturerna.

Eftersom landet saknar kust och är svindlande högt beläget brukar det kallas Sydamerikas Tibet. Här kan du stifta bekantskap med uråldriga civilisationer och ett brokigt djurliv. Den storslagna naturen sträcker sig från de snötäckta Anderna till saltmarkerna och Amazonas regnskogar. Bolivia ligger i hjärtat av Sydamerika och var i tre århundraden under spanskt styre. Idag talas spanska jämsides med mer än 30 inhemska språk.

Inled din resa till Bolivia i La Paz, som ligger på en platå 3660 meter över havet. Här kan du besöka sevärdheter från kolonialtiden, handla på olika marknader och uppleva aymara- och quechuafolkens flera hundra år gamla kulturer. I närheten finns fantastisk natur, som Valle de la Luna och Titicacasjön, världens högst belägna sjö med kommersiell sjöfart.

Norr om La Paz ligger bergsmassivet Cordillera Real där det finns perfekta förutsättningar för klättring och äventyrsvandring. Besök de fridfulla städerna Coroico och Chulumani, som ligger i de skogbevuxna dalarna i Yungas. Gå i inkafolkets fotspår längs Choro- eller Takesi-leden. Upplev spänningen med att cykla eller köra längs dödens väg, Camino de la Muerte, en farlig bergsväg som går mellan La Paz och Coroico.

Följ med på miljövänliga turer i städerna och parkerna i Amazonområdet. Möt ursprungsbefolkningen i Amazonas och spana på djurlivet i Parque Nacional Madidi. Följ med på en båttur längs Río Yucama och håll utkik efter olika fågelarter, sköldpaddor och delfiner.

Boka ett weekendpaket till södra Bolivia där du hittar några av landets charmigaste städer. Gör en tur i en tenngruva och delta i den storslagna karnevalen i Oruro. Beundra kolonialtidens arkitektur i den regionala huvudstaden Sucre eller besök silvergruvorna i Potosi. Längre söderut ligger Uyuni, som är en perfekt utgångspunkt om du vill besöka saltmarkerna i Salar de Uyuni. Se flamingor i Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa eller förundras över det karga ökenlandskapet i Tupiza.

Bolivia är ett billigt och tryggt resmål, men du bör alltid anlita turarrangörer och taxibolag som har ett gott anseende. Den skiftande topografin ger ett varierat klimat. Res till Bolivia och beundra den fängslande naturen medan du färdas mellan olika städer och sevärdheter.

Videoreseguide till Bolivia

Populära städer i Bolivia

La Paz som inkluderar en stad
La Paz
Katedraler, Berg och Museer
Aymararitualer, kolonialarkitektur och modernt nattliv, kombinerat med marknader och museer som inte finns någon annanstans, gör detta till Bolivias kulturhuvudstad.

Saker att besöka

 • Catedral Metropolitana
 • Mirador Killi Killi
 • Plaza Murillo
Sucre som inkluderar stillsam natur och en stad
Sucre
Historisk, Museer och Katedraler
Utforska Sucre: museer, historiska sevärdheter, monument och mycket mer!

Saker att besöka

 • Plaza 25 de Mayo
 • Sucre Mercado Central
 • Universidad de San Francisco Xavier de Chuquisaca
Plaza Colon som visar en trädgård
Cochabamba
Kultur, Museer och Kaféer
Upplev kulturen, museerna och monumenten i Cochabamba!

Saker att besöka

 • Plaza Colon
 • Plaza 14 de Septiembre
 • Cristo de la Concordia
Potosi presenterar en trädgård och en stad
Potosi
Turer, Shopping och Budget
Potosi kallar! Upptäck monument, fotboll, tempel och mycket mer.

Saker att besöka

 • San Francisco-kyrkan och -museet
 • la Compania de Jesus-kyrkan
 • Plaza Principal
San Lorenzo-katedralen presenterar en park
Santa Cruz
Shopping, Katedraler och Utflykter
Santa Cruz väntar: kaféer, djurparken, katedralen och mycket mer!

Saker att besöka

 • Plaza 24 de Septiembre
 • San Lorenzo-katedralen
Copacabana presenterar en kuststad, en strand och berg
Copacabana
Katedraler, Kyrkor och Monument
Den här vackra staden i västra Bolivia är en inkörsport till landets mest hänförande landskap, urgamla ruiner och fascinerande sjöar utmed Titicacasjön. Boka din resa till Copacabana i Bolivia och upplev en av Sydamerikas regioner.

Saker att besöka

 • Copacabana-stranden
 • Virgen de Copacabana-basilikan

Bolivia

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: