Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

Sydamerika

Sola på härliga stränder, åk skidor, se några av världens bästa fotbollslag och studera urbefolkningens fascinerande kultur.  

Sydamerika är kontrasternas land, med regnskogar och snötäckta berg, supermoderna städer och urgamla ruiner från tidigare civilisationer. Tillbringa några dagar eller veckor på rundresa för att uppleva kulturen, skönheten och spänningen på den här stora kontinenten.

Se modern konst och arkitektur och historiska lämningar i en av världens största städer – Argentinas huvudstad Buenos Aires. Öva upp din spanska med de vältaliga invånarna eller se en tangoföreställning som uttrycker tidlösa känslor med dans istället för ord. Friluftsfantasten kan vandra eller åka skidor i Tierra del Fuegos klippiga berg och i Patagonien på gränsen mellan Argentina och Chile.

Inga resor till Sydamerika är kompletta utan minst några dagar i Brasilien, som täcker nästan halva kontinentens yta. Det här landet har många stränder mot Atlanten att skryta med, som Rio de Janeiros berömda Ipanema, och mindre kända pärlor som Baia do Sancho och Lopes Mendes. I Brasiliens inland kan du gå på regnskogsvandringar vid den mäktiga Amazonfloden, prova forsränning eller resa som ekoturist. En överraskning djupt inne i regnskogen är renässansoperahuset i Manaus som byggdes på sent 1800-tal och nu är hem till en symfoniorkester. Gå på en fotbollsmatch i Pelés, Ronaldos och många andra stora fotbollsstjärnors hemland.

Om du är intresserad av historia finns det mycket att se på resor till Sydamerika: Jesuitruinerna La Santísima Trinidad de Paraná i Paraguay, de precolumbianska ruinerna El Fuerte de Samaipata i Bolivia, den befästa kolonialstaden Cartagena i Colombia och de högt belägna Inkaruinerna Machu Picchu i Peru, för att bara nämna några sevärda platser.

Även naturupplevelser finns i överflöd i Sydamerika. I Brasiliens nationalpark Chapada Diamantina hittar du berg och vattenfall. Den vackra Titicacasjön ligger högt i Anderna mellan Peru och Bolivia. Venezuelas Angelfallen är ett spektakulärt högt vattenfall mitt i regnskogen. Ställ dig med fötterna på varsin sida av ekvatorn i Ecuador, och se om du blir snurrig.

Njut av kultur, spännande traditioner, traditionell musik och exotisk mat från ursprungsbefolkningar som Quechua och Guaraní. Argentinska specialiteter inkluderar argentinskt oxkött och brylépudding med dulce de leche-sirap. I Brasilien kan du besöka en churrascaria och välja mellan dussintals olika köttsorter. Skölj ner din måltid med en caipirinha med sprit gjord på sockerrör. En annan utsökt rätt är den brasilianska böngrytan feijoada, som enligt tradition serveras varje söndag.

Historien, naturen och kulturen kommer till liv på resor till Sydamerika. Kom hit och upplev ett varmt och öppet folk året om, och varför inte den världsberömda karnevalen i Rio på våren.

Populära städer i Sydamerika

Barra da Tijuca som visar en strand såväl som en stor grupp av människor
Rio de Janeiro
Beach View, Hav och Utsikt

…"

Saker att besöka

 • Baía de Guanabara
 • Copacabana Beach
 • Avenida Atlantica
Buenos Aires presenterar en skyskrapa och en stad
Buenos Aires
Restauranger, Shopping och Tur

…"

Saker att besöka

 • Florida Street
 • Galerias Pacifico
 • Obelisco
Monserrate presenterar stillsam natur, ett hus och berg
Bogotá
Restauranger, Shopping och Museum

…"

Saker att besöka

 • Plaza de Bolivar
 • Catedral Primada de Colombia
 • Guldmuseet
Utställningsparken presenterar en fontän och en trädgård såväl som en stor grupp av människor
Lima
Restauranger, Shopping och Museum

…"

Saker att besöka

 • Costa Verde
 • Plaza San Martin
 • Plaza de Armas de Lima
Sao Paulos stadsteater som visar teaterscener och interiörer
São Paulo
Museum, Konst och Kulturell aktivitet

…"

Saker att besöka

 • Paulista Avenue
 • Ibirapuera-parken
Farol da Barras strand som inkluderar en solnedgång, en fyr och kustutsikter
Salvador
Beach View, Museum och Livemusik

…"

Saker att besöka

 • Mercado Modelo
 • Baía de Todos os Santos