Castilla - La Mancha

Spanien
San Juan de los Reyes
Resor till Castilla-La Mancha bjuder på enastående naturreservat, vidsträckta vingårdar och orter vars traditioner sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden.

Området är känt för sin naturskönhet och de många berättelserna som finns inbäddade i det kuperade landskapet. Lär dig mer om historien bakom Don Quijote medan du reser runt i hjältens egna hemtrakter. Här finns även några av världens äldsta exempel på grottmålningar.

Cuenca är en av regionens arvslistade orter och har fascinerande medeltida gator att utforska. I den vackert bevarade staden kan du bland annat se de hängande husen Casas Colgadas, en vacker gotisk katedral och Museo de Arte Abstracto Español. Spaniens tidigare huvudstad, Toledo, bjuder på spännande fästningsruiner och en intressant katedral, där den årliga högtiden Corpus Christi anordnas.

Missa inte heller Guadalajaras vackra mudéjararkitektur under din weekend i Castilla-La Mancha. Lär dig mer om en av Spaniens mest kända hjältar, Don Quijote, i staden Ciudad Real. Några av de traditionella väderkvarnarna som den litterära figuren slogs mot står kvar än idag. I närheten hittar du de 15vackra lagunerna Lagunas de Ruidera.

I en av områdets fyra arkeologiska parker kan du lära dig mer om Castilla-La Manchas förhistoriska arv. Regionen har flest naturreservat i hela landet, och du kan passa på att utforska exempelvis Tablas de Daimiel eller Cabañeros.

Castilla-La Mancha har även en mängd bra vingårdar, och ett av regionens populäraste vinområden är Valdepeñas.

Njut av de regionala vinerna tillsammans med några av Castilla-La Manchas gastronomiska specialiteter. Prova bland annat marsipan från Toledo och honung från La Alcarria, eller välj bland de många regionala korvarna och Manchego-ostarna. Regionen är även känd för sitt hantverk. Här kan du köpa med dig souvenirer såsom svärd från Toledo eller knivar från Albacete.

Området ligger en bit in på den Iberiska halvön. Din resa till Castilla-La Mancha går sannolikt via flygplatsen i Albacete eller Ciudad Real, men du kan även ta dig till området med tåg, buss eller bil. Den vackra landsbygden och de lantliga slätterna och platåerna gör Castilla-La Mancha till en fantastisk plats för att upptäcka den spanska kulturen.

Populära städer i Castilla - La Mancha

Toledo
Toledo
Historisk, Katedraler och Museer
Åk till Toledo och upplev historiska sevärdheter, katedralen och sightseeing.

Saker att besöka

  • Katedralen i Toledo
  • Alcazar
  • Plaza de Zocodover
Cuencakatedralen
Cuenca
Historisk, Katedraler och Museer
Fly undan till lyxiga Cuenca! Upplev historiska sevärdheter, museer och vattenfall.

Saker att besöka

  • Cuencakatedralen
  • Ciudad Encantada
  • Casas Colgadas
Albacete
Albacete
Historisk, Monument och Kultur
Fly undan till lyxiga Albacete! Upplev monument, historiska sevärdheter och äventyr.
Ciudad Real
Ciudad Real
Barer vid poolen, Naturparker och Museer
Dags att resa! Upptäck parkerna, museerna och monumenten i Ciudad Real.
Talavera de la Reina
Talavera de la Reina
Barer vid poolen, Kultur och Historisk
Stadens historiska rikedomar och vackra naturliga miljöer gör att resor till Talavera de la Reina blir helt oförglömliga.
Guadalajara
Guadalajara
Utflykter, Promenad och Monument
Guadalajara kallar! Upptäck monument, parker, historiska sevärdheter och mycket mer.