Catamarca

Argentina
Catamarca presenterar landskap

Besök de vackra kyrkorna i huvudstaden Catamarca innan du ger dig ut på ett äventyr genom karga dalar i inkafolkets fotspår.

Regionen Catamarca är fylld av torra slätter och klippor, berg och dalar. Dess många berg separerade regionen från resten av dagens Argentina tills modern transport introducerades på slutet av 1800-talet. Lär dig mer om områdets kultur och traditioner med ett besök i huvudstaden Catamarca.

Resor till Catamarcas huvudstad bjuder på charmig kolonial arkitektur. Staden är en populär destination för pilgrimer som besöker Catedral Basílica de Nuestra Señora del Valle. Här kan du se en avbildning av Jungfru Marias himmelsfärd. Det finns även andra bilder i den fascinerande kyrkan som berättar hennes historia. Du känner enkelt igen kyrkan på dess röda färg och höga torn.

Missa inte heller Iglesia y Convento de San Francisco, som har en liknande röd färg. Efteråt kan du koppla av en stund i Adán Quiroga-parken. Många byggnader här påminner om stadens ursprungskultur bland färgglada träd och buskar.

Är du ute efter något helt annat kan du köra genom dalarna till den lilla orten Belén. Besök Shinkal de Quimivil utanför staden för att njuta av den vackra utsikten över bergen och en ovanlig arkeologisk utgrävning från inkariket.

Namnet Catamarca tros komma från ett av två möjliga ursprungsspråk. Det betyder ”fästning på bergssida” på quechua och ”liten stad” på aymara. När du bokar din paketresa till Catamarca bör du vara medveten om det föränderliga klimatet, med tropisk luftfuktighet i öster och torrt väder i den västra delen. Temperaturen kan variera mycket beroende på vilken höjd du befinner dig på, men området är generellt mycket varmt på sommaren.

Provinsen ligger vid gränsen till Chile i nordvästra Argentina. Du kan flyga från Buenos Aires till Coronel Felipe Varela Airport, som ligger cirka två mil från Catamarca stad. Flyget är helt klart att föredra när du ska resa till Catamarca eftersom det är mer än 100 mil mellan städerna.

Dyk ner i Argentinas förflutna och lär dig mer om koloniseringens påverkan på området.

Populära städer i Catamarca

Catamarca
Catamarca
Underhållning, Naturparker och Konst
Dags att resa! Upptäck underhållningen, parkerna och konsten i Catamarca.
Fiambala
Fiambala
- Natur
Fly undan till Fiambala! Upplev natursköna miljöer.
Antofagasta de la Sierra
Antofagasta de la Sierra
- Natur
Fly undan till Antofagasta de la Sierra! Upplev natursköna miljöer.
Belen
Belen
Historisk och Museer
Dags att resa! Upptäck de historiska sevärdheterna och museerna i Belen.
Londres
Londres
- Historisk
Utforska Londres: historiska sevärdheter och mycket mer!
Tinogasta
Tinogasta
Kulturella aktiviteter och Museer
Tinogasta väntar: kultur, museer och mycket mer!