Billiga hotell - Eskilstuna

Se alla 44 hotell i Eskilstuna

Nya recensioner i Eskilstuna

Dölj innehåll

Begränsa din sökning

Reseguide: Hotell Eskilstuna

Hotell Eskilstuna: Den trevliga staden Eskilstuna i Södermanland är ett perfekt resmål för alla åldrar och har gott om intressanta och spännande aktiviteter och sevärdheter. Ta in på något av stadens trevliga hotell och upptäck sevärdheter som Sundbyholm och Parken Zoo. Välj ett hotell som passar just dig. Om du har planer på att hyra bil så kan du boka hyrbil i Eskilstuna samtidigt som du väljer hotell.

Gott om saker att göra nära hotellet

I Eskilstuna finns alltid saker att göra, och med boende på något av Eskilstunas hotell är det alltid nära till aktiviteterna. Man bör inte missa ett besök i Gamla Staden under vistelsen, här finns gott om gamla butiker och byggnader med anor från medeltiden. Ta en promenad i området och stanna på någon av stadens trevliga restauranger eller kaféer. I Eskilstuna finns även flera intressanta museer att utforska. Gör ett besök på Eskilstuna stadsmuseum under vistelsen och ta del av utställningar i industri- och teknikhistoria. Här kan du bland annat se ångmaskiner och andra intressanta uppfinningar, och det finns en separat del för barn där man kan experimentera med magneter, elektricitet och andra fysikaliska fenomen. Spännande och lärorikt för hela familjen. Inte långt från stadsmuseet ligger ett annat museum med liknande inriktning – Munktellmuseet, vars utställningsföremål bl.a. inkluderar Sveriges första traktor och andra viktiga industrihistoriska föremål.

Upptäck spännande trakter kring Eskilstuna

Mälardalen är en historiskt viktig plats, och redan under 1000-talet fanns gott om bosättningar här i vad som senare skulle komma att bli Sverige. Inte långt från Eskilstuna ligger det natursköna området Sundbyholm, ett solklart utflyktsmål från hotellet i staden. Här kan du bland annat se Sigurdristningen från 1000-talet, en av Sveriges absolut viktigaste fornlämningar. På en berghäll berättas i runor delar av Sigurd Fafnesbanes saga, och ristningen är berömd för sitt unika bildinnehåll. Sundbyholm har även ett berömt slott som dessutom fungerar som konferensanläggning och hotell. I ett naturskönt läge intill vatten och naturreservat finns vackra parkområden och goda chanser till en lyckad utflykt. Mälardalen är rik på slott och herrgårdar, och förutom Sundbyholms slott finns även möjlighet att göra utflykter till t.ex. det kungliga Strömsholms slott, vackra Sparreholms slott och det berömda Gripsholms slott.

Bo på hotell nära Parken Zoo

I Eskilstuna ligger en av Sveriges bästa djurparker – Parken Zoo. Här finns spännande djur från hela världen och en nöjespark med musikscen, och parken är en av Eskilstunas främsta attraktioner. Ett boende på något av Eskilstunas familjevänliga hotell och ett besök på Parken Zoo är en perfekt kombination för barnfamiljer, och parken ger gott om möjligheter till både lek och lärdomar. Parken är indelad efter djurens olika världsdelar, och det finns möjlighet att se arter som asiatiskt lejon, gepard, dvärgflodhäst och flamingo bara för att nämna några. Missa heller inte tropiska huset med ormar, fåglar och andra exotiska djur.

Hitta boende som passar dig i Eskilstuna

Du har gott om möjligheter att anpassa din resa inför vistelsen. Du kan välja att skämma bort dig på något av stadens lyxigare hotell och njuta av en hög servicestandard. Eller så tar du in på något av stadens billigare hotell, upplever staden och får samtidigt pengar över till annat. Du kan även skapa en paketresa till Eskilstuna och få en ännu smidigare resa. Om du reser via flyg till Eskilstuna är det smidigast att flyga till Arlanda och resa vidare till Eskilstuna med tåg

false