Extremadura

Spanien
Puente Romano

Under din resa till Extremadura i västra Spanien kommer du att få se romerska lämningar och andra fantastiska byggnader. Hit reser många besökare för att vistas i den vackra naturen och äta god mat.

Det finns otaliga sevärdheter och attraktioner här. Du kan kika på medeltidsstäder med vackra herrgårdar och urgamla torn. Om du älskar arkitektur är resor till Extremadura rätt val för dig. Det är också en region som präglas av sitt vilda och dramatiska landskap, med djupa skogar, vidsträckta grässlätter och höga berg. Vandra hela vägen upp till någon vacker bergstopp, se de arabiska citadellerna eller koppla av i den romerska amfiteatern.

Boka en paketresa till Extremadura så är det fritt fram att utforska Spaniens två största provinser, Cáceres och Badajoz. Här finns många monument som speglar områdets förflutna. Besök regionens huvudstad, Mérida, som är omtyckt för alla historiska attraktioner. Varför inte ta en rundtur på Archaeological Ensemble of Mérida? Det är en romersk arkeologisk utgrävningsplats där det finns en amfiteater, tempel och andra häftiga byggnadsverk. Lär dig mer om stadens ursprungliga invånare på Museo Nacional de Arte Romano.

Sedan kan du ströva ner för kullerstensgatorna i Cáceres, förbi medeltidshus och renässanspalats, vidare upp till tornet Torre de Bujaco. Om du styr kosan till Badajoz får du inte missa 1100-talsfortet Alcazaba och Catedral metropolitana de San Juan Bautista de Badajoz, som man började bygga på 1200-talet.

I regionen finns inte mindre än 60 skyddade naturområden. Det är härligt att följa vandringslederna intill Tajo, kanske fram till naturreservatet Parque Natural Tajo Internacional. Ett annat alternativ är en utflykt till den geologiska parken i Extremadura. Eller så kan du träna på vattensporter vid Playa de Orellana och ge dig ut på fågelskådning i Parque Nacional de Monfragüe.

Din paketresa till Extremadura är inte komplett förrän du provsmakat regionens olika delikatesser. Här finns iberiska skinkor, getostar och kryddig chorizo. Till din måltid kan du beställa en flaska rött, vitt eller rosévin som produceras i vingårdarna i Badajoz.

Några kilometer öster om Extremadura ligger Aeropuerto de Badajoz. På flygplatsen landar inrikesflyg från Barcelona och Madrid. Det finns flera sätt att upptäcka regionens största städer. Vill du se lite större områden är det värt att hyra bil, åka tåg eller buss.

Populära städer i Extremadura

Plaza Mayor
Caceres
Historisk, Kaféer och Monument
Kan du inte få nog av historia, monument och arkitektur? Kom iväg till Caceres!

Saker att besöka

  • Plaza Mayor
  • Bujacos torn
  • Golfines de Abajo-palatset
Puente Romano
Merida
Historisk, Ruiner och Museer
Om du väljer att boka en resa till Mérida kommer du att besöka en spännande stad i sydvästra Spanien, där du kan hitta några av landets mest välbevarade, romerska ruiner.

Saker att besöka

  • Roman Theater
  • Museo Nacional de Arte Romano
  • Dianatemplet
Badajoz
Badajoz
Historisk, Monument och Museer
Dags att resa! Upptäck monumenten, museerna och kulturen i lyxiga Badajoz.

Saker att besöka

  • Plaza Alta
Trujillo
Trujillo
Historisk, Slott och Utflykter
Åk till avslappnande Trujillo och upplev historiska sevärdheter, monument och museer.

Saker att besöka

  • Plaza Mayor
Plasencia
Plasencia
Barer vid poolen, Historisk och Naturparker
Upplev avslappnande Plasencia: barer, parker, slott och mycket mer!
Zafra
Zafra
Historisk, Slott och Småstad
Dra dig undan till pittoreska Zafra! Upplev de historiska sevärdheterna, slottet och barerna.