Fidji

Reseguide
Fidji som visar en sandstrand, ett lyxhotell och tropisk natur
Underbara stränder, historiska sevärdheter, korallrev och kulturella aktiviteter gör denna kedja av öar i Söderhavet till ett populärt semestermål.

Åk på en resa till Fiji och upplev ett land bestående av hundratals vulkan- och korallöar i Söderhavet. De flesta är obebodda och lockar med hundratals kilometer av orörd natur. Utforska raviner och regnskog, simma bland mjuka koraller omgivna av tropiska fiskar och varva ner på öde stränder. Området erbjuder också intressant historia, kultur och stadsliv.

De flesta fijianer bor på den största ön, Viti Levu. Många resor till Fiji börjar i Suva, landets huvudstad och största stad. Vandra längs gator kantade av koloniala byggnader och besök Fiji-museet där du kan kika på arkeologiska lämningar. Ett av dess mest kända utställningsföremål är ett roder från HMS Bounty, fartyget som är berömt för myteriet som leddes av Fletcher Christian.

Shoppa i moderna gallerior och pruta ned priset på souvenirer på Municipal Handicraft Center, en gata med butiker och stånd där man kan köpa lokalproducerat hantverk. Strax utanför staden ligger skogsparken Colo-i-Suva, en regnskog med vandringsleder, naturliga badpooler, mängder med fågelarter och fina rastplatser.

Kör längs med Coral Coast (korallkusten) och stanna till på vita sandständer med härliga korallrev. Sätt på dig mask och snorkel och utforska allt som utspelar sig under vattenytan. Ta en sightseeingtur kring några av kustens andra sevärdheter. Lär dig om Fijis kultur på kulturcentret Kalevu South Pacific Cultural Center. Se utrotningshotade fijianska djur som leguanarten brachylophus vitiensis, på Kula Eco Park.

Från öns södra kust kan du bege dig inåt landet på en kryssning längs Navua-floden som tar dig förbi vattenfall, raviner och traditionella byar. På sydkusten hittar du Pacific Harbour där äventyrsupplevelser som dykturer med hajmatning och spännande utflykter i fyrhjulsdrivna jeepar väntar.

Utforska några av Fijis mindre öar: vandra och fågelskåda på Taveuni. Sjunk ner i den varma sanden på Yasawaöarnas öde stränder. Dyk, surfa och titta på delfiner i havet utanför Mamanucaöarna.

Res till Fiji genom att flyga till Nadi International Airport på Viti Levus västkust. Väl på plats kan du ta dig runt med kollektivtrafik, taxi eller hyrbil och resa mellan öarna med flyg eller båt. Åk till Fiji för djurlivet, landskapet, lokal kultur, historia och avslappning.

Populära städer i Fidji

Fidji presenterar ett lyxhotell, nattliv och en å eller flod
Nadi
Utsikt mot stranden, Familjevänlig och Öar
Fijis turismnav är mer än bara en punkt för mellanlandning. Nadi erbjuder också avkopplande stränder, utmanande golfbanor, antika tempel och varma källor.

Saker att besöka

  • Port Denarau
  • Sri Siva Subramaniya-templet
Taveuni Island East
Taveuni Island East
Öar, Dykning och Snorkling
Avslappnande Taveuni Island East väntar: snorkling, korallrev och mycket mer!

Saker att besöka

  • Bouma Falls Park
Suva som inkluderar en trädgård och historiska element
Suva
Trevliga människor, Shopping och Tropiskt
Tropiska Suva kallar! Upptäck parker, fotboll, kitesurfing och mycket mer.
Lautoka
Lautoka
Trevliga människor, Utsikt mot stranden och Avkoppling
Avslappnande Lautoka väntar: snorkling, stränder och mycket mer!
Naigani Island
Naigani Island
Öar, Snorkling och Utsikt mot stranden
Fly undan till Naigani Island! Upplev snorkling, parker och stränder.
Drawaqa Island
Drawaqa Island
Utsikt mot stranden, Trevliga människor och Snorkling
Åk till Drawaqa Island och upplev stränder, snorkling och solnedgångarna.

Fidji

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: