Om Adelaide

Flyg till Adelaide

Adelaide är naturlig skönhet blandad med förtrollande arkitektur. Den här vackra staden består av breda gator och livfulla torg som omges av fantastisk grönska. Men Adelaide är inte bara fint att titta på, det har även ett spännande nattliv och ett överflöd av fina restauranger, en sjudande konstscen och fantastiska botaniska trädgårdar. De som letar efter billiga flyg till Adelaide kan glädjas åt att det är lätt att hitta dem året runt.

Bästa tiden att flyga till Adelaide

Högsäsong:

Adelaides högsäsong är februari och mars. Då flockas turister på denna vackra plats för att njuta av värmen. De lockas även av de många evenemangen i området, såsom Adelaides konstfestival och Womadelaide.

Mellansäsong:

Mellansäsongen börjar i september och slutar någon gång i november. Vissa mer aktiva turister tycker om att besöka området under denna period, eftersom det hålls många sportevenemang då. Men eftersom det kan vara ganska fuktigt under den här perioden är det inte lika många besökare, vilket gör det är lätt att hitta billiga flyg.

Lågsäsong:

Juni till augusti är en bra tid att resa om du vill ta del av de många vintersportsaktiviteterna i området. Om du hellre är inomhus kanske du vill besöka ett kasino, Art Gallery of South Australia eller Her Majesty's Theatre i västra delen av staden. Eftersom de flesta turister föredrar att hålla sig ifrån regnet under denna period är det lätt att hitta prisvärda flyg.

Information om Adelaide Airport och transport från flygplatsen

Adelaide Airport (ADL)

Avstånd: 6 km väster om stadens centrum

Flygbussen är ett av de bekvämaste alternativen för transport från Adelaide Airport. Skylink Airport Shuttle kör till både tågstationen och stadens centrala affärsdistrikt, medan Adelaide Airport Flyer erbjuder en dörr-till-dörr-tjänst med minibuss till närliggande områden. Annars kan du resa kollektivt, ta en taxi eller hyra bil.

Resurser online om resor till Adelaide

http://www.southaustralia.com/regions/adelaide-city.aspx

South Australian Tourism Commission har information om lokala sevärdheter och parker, underhållning och restauranger samt kontaktuppgifter för turistbyråer.

http://www.adelaideairport.com.au/

Adelaide Airports webbplats har information om ankommande och avgående flyg, transport till och från flygplatsen och tjänster för passagerare.

Information om flyg till Adelaide

Destinationens flygplats Adelaide
IATA-kod för ankomstflygplats ADL