Flygdestinationer i Australien

Populära städer att besöka i Australien

Förslag på billiga flygresor till Australien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 146 kr för enkelflyg och 3 654 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

AirAsia
Scoot
Scoot
AirAsia
Scoot
Thai AirAsia
Malaysia Airlines
Lufthansa
Turkish Airlines
Qatar Airways

Boka din resa till Australien

Flyg till Australien

Australien är ett fantastiskt land att besöka och kontrasterna är enorma mellan inlandets öken, de stora eukalyptusskogarna i öster, Queenslands enorma barriärrev och träskmarkerna i den norra delen av landet. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga flygbiljetter och en god idé är att boka en till paketresa till Australien med både flyg och hotell.

Det finns många stora flygplatser i Australien, vilket framför allt beror på de enorma avstånden – även en stor del av inrikestrafiken sker med flyg. De största flygplatserna sett till passagerarantalet är Sydney Airport i New South Wales, Melbourne Airport i Victoria, Brisbane Airport i Queensland och Perth Airport i Western Australia. Avståndet mellan exempelvis Perth och Brisbane är 360 mil, vilket ungefär motsvarar avståndet mellan Stockholm och Kairo, så man förstår att det inte bara är att svänga över med bilen.

En härlig semester i Australien

Australiens största stad är Sydney och här väntar många spännande upplevelser. Givna sevärdheter är det fantastiska Sydney Opera House med dess snäckformade byggnader täckta med drygt en miljon vita kakelplattor från Ekeby i Skåne, den imponerande bron Sydney Harbour Bridge och det drygt 300 meter höga Sydney Tower. Men Sydney är även känt för sina fantastiska stränder och härifrån är det nära till Blue Mountains där bergssluttningarna täcks av eukalyptusträd vars ångor färgar luften blå. Var du än vill bo är det lätt att hitta ett hotell i Australien med hjälp av Expedia.

Andra spännande resmål i Australien är Stora barriärrevet i Queensland där det finns fantastiska dykmöjligheter, Tasmanien med dess fascinerande växt- och djurliv och Kakadu National Park i Northern Territory.

Flyga till Australien

Eftersom Australien har ett så unikt och känsligt växt- och djurliv är reglerna mycket strikta för införsel av olika typer av livsmedel – detta för att sjukdomar, skadedjur och främmande arter ska kunna hållas borta. Ombord på flygplanet får du ett inresekort som ska fyllas in noggrant och du kan också få hjälp av tullpersonalen på plats. Tänk även på att du behöver visum för att komma in i Australien!

Flygresan från Sverige till Australien tar normalt lite drygt ett dygn och ofta mellanlandar man i exempelvis Singapore, Hongkong eller Bangkok. Tänk på att du måste ha ett pass med tillräckligt lång giltighetstid för att godkännas i de länder du mellanlandar i på vägen. Många länder kräver en betydligt längre giltighetstid än den tid du faktiskt planerar att stanna i landet.

Sydney Airport – Australiens största flygplats

Sydney Airport (även kallad Kingsford-Smith Airport) är Australiens största flygplats och det är hit de flesta turister reser. Flygplatsen är mycket stor och här hittar du massor av spännande butiker, liksom många restauranger, kaféer och barer. Alla resenärer har tillgång till gratis WiFi under två timmar, eller 500 MB data, och det finns även bank, post, valutaväxlingskontor och vårdcentral.

Att ta sig till och från Sydney Airport är mycket enkelt. Från såväl inrikes- som utrikesterminalerna går tåg in till Sydneys centrum och det går även bra att åka flygbuss, reguljär buss eller taxi. Föredrar du att hyra bil finns flera biluthyrningsfirmor på flygplatsen och du kan lätt hitta billiga hyrbilar i Australien med hjälp av Expedia.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Australien på grund av covid-19?
I vår kundtjänstportal kan du hitta svaren på många vanliga frågor om exempelvis hur du avbokar ditt flyg på grund av covid-19. För säkerhets skull ska du även gå igenom flygbolagets villkor innan du slutför flygbokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Australien med flexibel avbokningspolicy?
Vi är medvetna om att planer plötsligt kan ändras, så att boka ett flexibelt flyg med Expedia är en god idé. Klicka bara på “Ingen ändringsavgift” under “Flexibla ändringspolicyer”, så är en billig flygbiljett till Australien snart inom räckhåll.
Finns det några allmänna tips för resande till Australien under coronaviruspandemin?
Till följd av covid-19 medför resor en del ytterligare utmaningar. Ha följande information i åtanke innan du hoppar på flyget till Australien.

 • Innan du slutför bokningen av flyget bör du ta reda på om det råder några resebegränsningar, både på avreseorten och på din destination. Granska den senaste informationen från myndigheter och flygbolag.
 • När du rör dig genom flygplatsen ska du ha munskydd på dig. Säkerhetspersonalen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig skyddet för att kunna verifiera din identitet. Resenärer utan munskydd kanske inte får lov att stiga ombord och kan bli bötfällda.
 • Istället för att lämna fram ditt elektroniska eller fysiska boardingpass till personalen i säkerhetskontrollen ska du själv lägga det på läsaren. Håll sedan upp det för visuell inspektion.
 • Du kan ta med dig en behållare med handdesinficering på högst 100 ml i ditt handbagage. Du måste ta ut behållaren ur väskan vid säkerhetskontrollen.
 • Lägg dina personliga föremål, som mobilen, plånboken och nycklarna, i handbagaget istället för på en bricka för att minska hanteringstiden i säkerhetskontrollen.
 • Om du tar med dig matvaror på flyget ska du förvara dem i en genomskinlig påse och lägga upp påsen på brickan när du passerar säkerhetskontrollen. Då är risken mindre för att säkerhetspersonalen tar i din väska för att öppna och inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Australien?
Det finns många sätt. Du kan exempelvis vara ute i god tid, titta på flyg till olika flygplatser och undvika semestertider. En annan smart metod är att testa vår funktion för flexibla datum. Sök efter flyg till Australien och jämför sedan priser för närliggande datum. Den senaste veckan var det bästa priset för ett flyg till Australien 3 654 kr.
Vad kostar ett flyg till Australien?
Under de senaste sju dagarna har det sålts flyg tur och retur till Australien för bara 3 654 kr, och det högsta priset var 12 105 kr. När det gäller enkelresor från Bangkok (BKK) var det bästa priset under samma period 2 146 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Australien?
Om du landar på någon av de här populära flygplatserna i Australien kan du utan problem utforska området:

 • Melbourne, VIC (MEL-Tullamarine) – 4790 flyg per månad.
 • Brisbane, QLD (BNE) – 4742 flyg per månad.
 • Sydney, NSW (SYD-Kingsford Smith Intl.) – 2986 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Australien?
Priset för en resa med flyg till Australien låg på mellan 3 654 kr och 12 105 kr under den senaste veckan. I de flesta fall kan du hitta bättre erbjudanden ju tidigare du bokar ditt flyg.
Hur lång tid tar flyget till Australien?
Var du börjar din resa bestämmer hur lång din resa blir. Nedan ser du en lista över de främsta inrikesresvägarna till Australien samt deras medelflygtid:

 • Brisbane, QLD (BNE) till Melbourne, VIC (MEL-Tullamarine) – 2 timmar och 26 minuter
 • Adelaide, SA (ADL) till Melbourne, VIC (MEL-Tullamarine) – 1 timme och 29 minuter
 • Gold Coast, QLD (OOL-Coolangatta) till Melbourne, VIC (MEL-Tullamarine) – 2 timmar och 6 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Australien?

 • Melbourne har energi och kultur i stora mängder, vilket gör staden till en härlig startpunkt för din semester i Australien. Upptäck kända sevärdheter som Crown Casino and Entertainment Complex, shoppa loss och ät och drick gott på stadens utmärkta restauranger. Valet är ditt.
 • I Melbourne råder ett kustklimat, men innan du åker kan det likväl vara en god idé att undersöka hur vädret ska vara under din resa. Oavsett om det är soligt eller regnigt är det klokt att anlända väl förberedd.
 • Stanna till i Geelong därnäst. Staden ligger runt 65 kilometer sydväst om Melbourne, och här upplever du bland annat Old Geelong Gaol, som är en av områdets bästa sevärdheter.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Australien på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Australien.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Australien med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Australien. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Australien.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Australien under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Australien erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Australien

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa