Flygdestinationer Australien

Populära städer att besöka i Australien

Förslag på billiga flygresor till Australien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 880 kr för enkelflyg och 9 363 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air France
Air France
Air France
Air France
Air France
Air France
British Airways
Thai Airways International
Air France
Turkish Airlines
Finnair
Finnair
Turkish Airlines
Finnair
Air France
Finnair
Lufthansa
Qatar Airways
Air France
Turkish Airlines

Boka din resa till Australien

Flyg till Australien

Australien är ett fantastiskt land att besöka och kontrasterna är enorma mellan inlandets öken, de stora eukalyptusskogarna i öster, Queenslands enorma barriärrev och träskmarkerna i den norra delen av landet. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga flygbiljetter och en god idé är att boka en till paketresa till Australien med både flyg och hotell.

Det finns många stora flygplatser i Australien, vilket framför allt beror på de enorma avstånden – även en stor del av inrikestrafiken sker med flyg. De största flygplatserna sett till passagerarantalet är Sydney Airport i New South Wales, Melbourne Airport i Victoria, Brisbane Airport i Queensland och Perth Airport i Western Australia. Avståndet mellan exempelvis Perth och Brisbane är 360 mil, vilket ungefär motsvarar avståndet mellan Stockholm och Kairo, så man förstår att det inte bara är att svänga över med bilen.

En härlig semester i Australien

Australiens största stad är Sydney och här väntar många spännande upplevelser. Givna sevärdheter är det fantastiska Sydney Opera House med dess snäckformade byggnader täckta med drygt en miljon vita kakelplattor från Ekeby i Skåne, den imponerande bron Sydney Harbour Bridge och det drygt 300 meter höga Sydney Tower. Men Sydney är även känt för sina fantastiska stränder och härifrån är det nära till Blue Mountains där bergssluttningarna täcks av eukalyptusträd vars ångor färgar luften blå. Var du än vill bo är det lätt att hitta ett hotell i Australien med hjälp av Expedia.

Andra spännande resmål i Australien är Stora barriärrevet i Queensland där det finns fantastiska dykmöjligheter, Tasmanien med dess fascinerande växt- och djurliv och Kakadu National Park i Northern Territory.

Flyga till Australien

Eftersom Australien har ett så unikt och känsligt växt- och djurliv är reglerna mycket strikta för införsel av olika typer av livsmedel – detta för att sjukdomar, skadedjur och främmande arter ska kunna hållas borta. Ombord på flygplanet får du ett inresekort som ska fyllas in noggrant och du kan också få hjälp av tullpersonalen på plats. Tänk även på att du behöver visum för att komma in i Australien!

Flygresan från Sverige till Australien tar normalt lite drygt ett dygn och ofta mellanlandar man i exempelvis Singapore, Hongkong eller Bangkok. Tänk på att du måste ha ett pass med tillräckligt lång giltighetstid för att godkännas i de länder du mellanlandar i på vägen. Många länder kräver en betydligt längre giltighetstid än den tid du faktiskt planerar att stanna i landet.

Sydney Airport – Australiens största flygplats

Sydney Airport (även kallad Kingsford-Smith Airport) är Australiens största flygplats och det är hit de flesta turister reser. Flygplatsen är mycket stor och här hittar du massor av spännande butiker, liksom många restauranger, kaféer och barer. Alla resenärer har tillgång till gratis WiFi under två timmar, eller 500 MB data, och det finns även bank, post, valutaväxlingskontor och vårdcentral.

Att ta sig till och från Sydney Airport är mycket enkelt. Från såväl inrikes- som utrikesterminalerna går tåg in till Sydneys centrum och det går även bra att åka flygbuss, reguljär buss eller taxi. Föredrar du att hyra bil finns flera biluthyrningsfirmor på flygplatsen och du kan lätt hitta billiga hyrbilar i Australien med hjälp av Expedia.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Australien på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Australien.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Australien med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Australien. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Australien.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Australien under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Australien erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.