Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Agadir

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Agadir

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Agadir

Flygresor till Agadir

Agadir ligger vid Marockos atlantkust och vid Atlasbergens fot, söder om floden Sous utlopp i havet. Flygresor till Agadir är en bra idé oavsett årstid, då det varma klimatet gör att staden alltid visar upp sig från sin bästa sida. Omgiven av de höga Atlasbergen, Saharaöknen, Atlanten, många nationalparker och öde stränder är det ett resmål som lockar resenärer från hela världen.

Ta dig till Agadir

Om du bokar en flygresa till Agadir landar du på den internationella flygplatsen Al-Massira, som ligger 22 kilometer sydost om staden. Det är enklast och snabbast att ta sig från flygplatsen med taxi. Du kan även ta bussen till Agadir, men det är lite omständligare eftersom du först måste ta en buss till Inezgane som ligger 13 km söder om Agadir för att sedan byta till en buss som tar dig till stadens centrum.

Du hittar lätt hotell i Agadir som passar dig, då det är Marockos största badort och ett välbesökt resmål. Om du bokar en paketresa till Agadir kan du kombinera flyg med boende till ett förmånligt pris. I Agadir finns mängder av museum, marknader, utsökt marockansk matkultur och traditionell berber-konst, men det är Agadirs närhet till sol och bad som är stadens främsta dragningskraft. Staden har en 9 kilometer lång skyddad badstrand som är flera hundra meter bred på vissa ställen. Det är inte svårt att hitta bra flygbiljetter till Agadir eftersom den populära badorten trafikeras med regelbundna avgångar från Sverige.

Flyg till shopping och sevärdheter i Agadir

Agadir förstördes av en jordbävning 1960, men har återuppbyggts och är idag Marockos modernaste stad. Den nya staden byggdes i ett lättnavigerat rutnät och här finner du breda boulevarder som kantas av kaféer och butiker. Arkitekturen är en unik blandning av futuristiskt 60-tal och det klassiskt marockanska. När du väl har anlänt med flyg till Agadir kan du strosa genom genuina marockanska kvarter för att sedan äta middag i den livliga hamnen. Cornichen, som strandpromenaden kallas, är en samlingspunkt både dag- och kvällstid. De många mysiga restaurangerna och barerna har uteserveringar där du kan slå dig ner för att äta och dricka gott, vare sig du njuter av förmiddagsvärmen eller solnedgången.

Shoppa kan du göra i butikerna vid hamnen eller vid någon av de lokala marknaderna. Ett besök till Souk El Had, som har över 3 000 marknadsstånd, är ett måste. Där hittar du allt från souvenirer, kläder, lädervaror, mattor och smycken till frukt och grönsaker.

Ta dig runt i Agadir

Lokaltrafiken utgörs av bussar, och stadens okomplicerade upplägg gör att det går bra att ta sig fram till fots i centrum, men staden är för stor för att upplevas helt till fots. Ta en taxi för att göra utflykter eller, ännu bättre, hyr en bil i Agadir för att utforska staden och dess omgivning i din egen takt. Från Agadir har du nära till Atlasbergens uråldriga byar, den rosa sagostaden Marrakech och den vidsträckta kustens många stränder. Med billiga flyg till Agadir kan du resa till värmen oavsett årstid.