Billiga flygbiljetter till Alcudia

Förslag på billiga flygresor till Alcudia

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 445 kr för enkelflyg och 932 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
Eurowings
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Eurowings
easyJet
KLM
Lufthansa

Om Alcudia

Flyg till Alcúdia

Alcúdia ligger på Mallorca och anses ofta vara öns främsta turistort. Genom historien har staden haft olika funktioner för befolkningen runt Medelhavet. Under äldre tider utnyttjades Alcúdia länge som port in till Mallorca av invaderande kulturer. I början av modern tid var staden inte särskilt välbesökt. Det var först i mitten av nittiotalet, då turisterna började strömma till, som Alcúdia återigen blev ett populärt resmål. I dag bor här strax över 6 000 invånare, och antalet turister är desto fler under högsäsongen.

. Det första du bör veta om att flyga till Alcúdia är att själva staden inte har någon egen flygplats. Detta är förstås helt naturligt för en sådan liten stad. Den bästa lösningen för att boka billiga flyg till Alcúdia är istället att flyga till Mallorcas flygplats för att därefter resa till Alcúdia med bil eller buss.

Flygbiljetter till Alcúdia via Mallorca

Eftersom Mallorca är ett populärt turistmål hos svenskarna går det regelbundet flyg hit. En del av dessa flyg är dessutom direktflyg, vilket gör resan mycket smidig. De flesta flygresor inkluderar dock en mellanlandning i en större spansk stad innan du anländer till Mallorca. Priserna brukar vara rätt billiga, men under högsäsongen när flygen är särskilt eftertraktade brukar de billigaste flygen med de bästa flygtiderna ofta sälja slut långt i förväg. Det är därför bra att vara ute i god tid när du bokar.

Ta dig till Alcúdia

Palma de Mallorca Airport är Mallorcas huvudflygplats och Spaniens tredje största flygplats. Huvudstaden Palma ligger inte långt från flygplatsen, och det går bussar in till staden varje kvart. Från Palma kan du sedan enkelt ta dig vidare till Alcúdia med särskilda bussar. Att åka till Alcúdia med buss tar cirka en och en halv timme. Du kan också hyra en bil på flygplatsen och köra till staden, vilket tar kortare tid jämfört med bussarna, som måste stanna vid olika stationer på vägen. Tänk dock på att det inte alltid är så smidigt med hyrbil i Alcúdia. Staden är gammal, och de styrande är måna om att bevara de gamla dragen och de äldre stadsdelarna. Detta innebär att det finns många bilfria gator i centrala Alcúdia och att framkomligheten för bilar är begränsad. Det kan förstås vara en fördel att ha bil i vissa fall, särskilt om du vill upptäcka landsbygden och sevärdheter som ligger en bit bort.

En stad med gamla anor och ett stort lugn

I Alcúdia står lugnet och tryggheten i fokus. Staden strävar efter att vara ren och miljövänlig. Nattlivet är mycket begränsat – hit kommer främst de turister som vill uppleva lugn och ro och ha ett boende i Alcúdia utan festtokiga gäster. Det finns dessutom ett starkt tryck för att bevara stadens äldre drag och klassiska stil. Den gamla stadskärnan innanför murarna har skyddats väl. Här är gatorna fria från biltrafik, och begränsningar har införts för nybebyggelse. Det finns till och med bestämmelser för vilka färger som får användas på husens fasader!

Populära flyg till Alcudia

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 445 kr för enkelflyg och 932 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings