Dölj

Om Spanien

Flyg till Spanien

Spanien är kanske Europas turistland nummer ett, och det finns otaliga lockande semesterorter att välja på, både på fastlandet, på Kanarieöarna och på Balearerna i Medelhavet. Inte konstigt att det går så många flygresor till Spanien varje år. Landet har sju flygplatser som hanterar över tio miljoner passagerare årligen, och över 20 som hanterar över en miljon!

De två överlägset största flygplatserna i Spanien ligger i Madrid och Barcelona. Utöver alla semesterresor går det förstås också många affärsresor till dessa världsstäder; det finns många olika anledningar att boka flyg till Spanien. Andra stora flygplatser är definitivt mer semesterbetonade, som Palma de Mallorca, Málaga, Alicante, Gran Canaria, Teneriffa, Ibiza… Listan på berömda solresedestinationer kan göras lång, och alla erbjuder även hundratals hotell att välja bland.

Billiga flyg till Spanien – destinationer på fastlandet

Det är lätt att hitta billiga flygbiljetter till Spanien och fastlandet. Lågprisbolagen tävlar om vem som kan erbjuda de billigaste resorna, och det är du som resenär som är den stora vinnaren i den tävlingen. Mängder av lågprisflyg går till Barcelona och Girona på populära Costa Brava, och nästan lika många går det till Alicante på Costa Blanca och Málaga på Costa del Sol. Turister väljer att flyga till Spanien via dessa flygplatser för att besöka klassiska semesterorter som Marbella, Benidorm, Sitges och Lloret de Mar, för att bara nämna några få. Varför inte flyga hit och hyra bil i Spanien på flygplatsen, så kan du upptäcka mer av de vackra kusterna.

Boka ett flyg till Spanien för att uppleva en unik kultur och en lång historia i städer som Madrid, Valencia, Bilbao och Santiago de Compostela. Alla har sin egen speciella stämning att bjuda på, och vilken stad du än väljer att besöka kommer du inte att kunna undgå att smittas lite av den spanska livsstilen. Klimatet har något med det hela att göra, och många svenskar väljer att boka flyg till Spanien under vinterhalvåret.

Spaniens övärldar – billiga flygbiljetter

Spaniens kanske mest populära destination under vintertid är Kanarieöarna, eftersom det i princip alltid är varmt och skönt väder där. Bland Spaniens tio mest trafikerade flygplatser finns både Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote med, och Fuerteventura ligger på elfte plats. Alla har ett stadigt ökande passagerarantal som inte ser ut att vara på väg nedåt inom någon snar framtid. Dessa destinationer är klassiker som bara ökar i popularitet med åren. Billiga flygbiljetter till Spanien och Kanarieöarna kan du få om du kombinerar din sökning och bokar en paketresa.

Många flygresor till Spanien går också till ögruppen Balearerna i Medelhavet. Den består av de omåttligt populära öarna Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera. Turister kommer hit för att njuta av sol och bad, party och klassisk strandunderhållning. Det skadar inte heller att klimatet på dessa öar är så milt och att de höglänta öarna bjuder på en unik naturskönhet. Palma de Mallorca är huvudort i Balearerna, och har även Spaniens tredje största flygplats, efter Madrid och Barcelona.


Upptäck Spanien

Ska du åka till Spanien? Utforska Spanien med Expedias reseguider för att hitta de bästa hotellen, cityweekends, erbjudanden på hyrbilar och mycket annat!

Sök globala destinationer