Billiga flygbiljetter till Ålesund

Förslag på billiga flygresor till Ålesund

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 230 kr för enkelflyg och 2 024 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Widerøe
SAS
SAS
SAS
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
KLM
SAS
SAS

Om Ålesund

Flyg till Ålesund

På en liten ö mitt på Norges vackra västkust hittar du den charmiga staden Ålesund. På den ena sidan ligger fjordarna och på den andra det vidsträckta havet och runt omkring tornar fjälltopparna upp sig mot himlen. Oavsett om du reser hit för den underbara naturen eller det fantastiska fisket – eller kanske för att få uppleva stadens unika kultur och mysiga kaféer – finns det gott om billiga flyg till Ålesund för en härlig resa.

Strax utanför staden på ön Vigra ligger Ålesunds flygplats, så boka gärna flyg om du planerar en resa till Ålesund. Hit går flygresor från exempelvis Oslo-Gardemoen, Bergen, Trondheim och Köpenhamn. Flyger du från Sverige är det ofta smidigast att mellanlanda i Oslo-Gardemoen och den totala restiden från Arlanda till Ålesund ligger på ungefär tre timmar.

Upplev Norges underbara skärgård med en flygresa till Ålesund

Redan när ditt flyg till Ålesund går in för landning märker du att det här resmålet är något alldeles särskilt. De gröna öarna med sina höga fjäll ligger mycket vackert mitt bland skärgårdens och fjordarnas glittrande vatten och landningsbanan ligger precis där Norska havets blåa vatten tar vid.

Gillar du fiske har du kommit helt rätt, för Ålesund brukar kallas Norges fiskehuvudstad. Du kan hoppa på en sportfisketur direkt från centrum med chans att få såväl lax och torsk som makrill, hälleflundra och kolja på kroken. Missa inte heller den fantastiska skärgårdsnaturen. Passa gärna på att hyra bil i Ålesund för många härliga bilturer bland öarna och längs de vackra fjordarna.

En vacker och unik stad

Även själva staden Ålesund är mycket vacker och charmig. Efter en stor brand 1904 byggdes staden upp igen i sten och tegel och den är full av fantastiska hus i jugendstil med torn och spiror och spännande arkitektur. Längs hela centrum ligger mysiga hamnar och många restauranger, kaféer och hotell i Ålesund ligger alldeles nere vid vattnet. Här finns med andra ord gott om möjligheter till riktigt härliga promenader och det är aldrig längre än ett stenkast till vattnet.

Ålesund är även en viktig kulturstad med flera konsert- och teaterlokaler, ett konstmuseum och en rad spännande årliga festivaler – däribland Ålesund Teaterfestival, Midtsommerjazz och Den Norske Matfestivalen.

Flygresor till Ålesund och Ålesunds flygplats

Från Ålesunds flygplats (Ålesund lufthavn) på ön Vigra är det bara knappt två mil till centrala Ålesund. Med flygbuss är du framme på ungefär 25 minuter och med taxi eller hyrbil tar resan drygt en kvart.

Flygplatsen är relativt stor för att ligga i en så idyllisk skärgårdsmiljö och har runt en miljon passagerare varje år. Därför är även servicen god med såväl en smörgåsservering som en sportbar som serverar rejäl mat för hela familjen. Dessutom finns det två kiosker och en butik för lite shopping om du har en stund över eller vill köpa något för resan.

Du hittar lätt billiga flygbiljetter till Ålesund och kan se fram emot en riktigt härlig resa. Här har du chans att uppleva det äkta skärgårdslivet i en av Norges vackraste städer.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Ålesund

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 230 kr för enkelflyg och 2 024 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Norwegian Air International Ltd