Billiga flygbiljetter till Alexandria

Förslag på billiga flygresor till Alexandria

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på för enkelflyg och 4 951 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Turkish Airlines
Turkish Airlines
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Qatar Airways

Om Alexandria

Flyg till Alexandria

Alexandria grundades år 332 f.Kr. av Alexander den store, som erövrat området från det Persiska riket och ville ha en ny huvudstad som skulle ersätta de tidigare. Han lade grunden för en stad som var Egyptens huvudstad i nästan 1 000 år, och där ett av världens sju underverk, Fyrtornet i Faros, och den antika världens största bibliotek byggdes.

Alexandria är inte längre Egyptens huvudstad, men är landets näst största stad och fortsätter att fascinera omvärlden. Staden ligger i Nedre Egypten, i den nordvästra delen av Nildeltat, på ett näs mellan Medelhavet och Maryutsjön. Staden har en 20 kilometer lång kust, och mycket av stadslivet koncentreras till den långa, böjda strandpromenaden som heter Cornichen. Boka en flygresa till Alexandria och upptäck den här historiska staden vid Medelhavet.

Ta dig med flyg till Alexandria

Det är lätt att hitta billiga flyg till Alexandria genom Expedia. När du bokar flygresor till Alexandria landar du på stadens flygplats, eller El Nuzha Airport, som den även kallas. Flygplatsen ligger 7 kilometer sydost om centrum, och det finns goda kommunikationer dem emellan. Om du vill hinna se så mycket som möjligt av staden och dess omgivning under din resa är det ett smart val att ordna en hyrbil i Alexandria. Vill du lämna bilen hemma när du utforskar stadskärnan har staden välutbyggd lokaltrafik med tåg-, spårvagns- och busstrafik. Passa på att boka en paketresa till Alexandria – då kan du kombinera flyg med hyrbil och boende till ett förmånligt pris.

Utforska staden

Tack vare den två mil långa strandpromenaden kommer du aldrig att ha långt till det svalkande havet från ditt hotell i Alexandria. Centrum består av området kring Cornichen vid Östra hamnen och områdena El-Anfushi, Kom El-Dik, Shatby och Moharrem. Moskén Abu el-abbas el-mursi är stadens största, och i närheten av den finner du souk-kvarteren. Där finns det många olika marknader med sina egna specialiteter – i Suq El-Magharba finner du till exempel medicinalväxter och i Suq El-Libia vackra beduinkläder.

Se antika sevärdheter med en flygresa till Alexandria

Staden konkurrerade under en tid med Rom om titeln som världens centrum och här återfanns ett av världens sju underverk, fyren Faros, som ska ha varit över 100 meter hög och biblioteket, som rymde över 700 000 verk skrivna på papyrusrullar. Tiden gick hårt åt staden och idag finns endast en del av de historiska platserna bevarade.

Katakomberna Kom El-Shukafa i Karmus från 100-talet är den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten. Den är byggd i tre våningar och den stora festsalen ligger hela 35 meter under marken. I Karmus kan du även se Pompejis pelare, en 28 meter hög röd granitpelare som restes för att hedra kejsare Diocletianus år 297. Du bör heller inte missa den imponerande sfinxen i rosa granit, som byggdes under den Ptolemaiska dynastin, eller amfiteatern i Kom El-Dik, som är den enda romerska amfiteatern i Egypten och ligger i anslutning till vackra romerska bad.

Boka flygbiljetter till Alexandria och känn historiens vingslag.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Alexandria

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på för enkelflyg och 4 951 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Turkish Airlines
Qatar Airways