Flygdestinationer i Egypten

Populära städer att besöka i Egypten

Förslag på billiga flygresor till Egypten

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 672 kr för enkelflyg och 2 410 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines
Brussels Airlines
Lufthansa
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Aegean
LOT-Polish Airlines
Pegasus Airlines
Austrian Airlines
Air Serbia

Boka din resa till Egypten

Flyg till Egypten

Egypten är ett av de klassiska resmålen för svenska turister. Här finns härliga stränder och ett underbart klimat, men även en helt unik kultur med massor att titta på och fascineras av. Egyptens största flygplats är Cairo International Airport i närheten av Kairo med ungefär 15 miljoner passagerare varje år, men även Hurghada International Airport och Sharm el-Sheikh International Airport är mycket stora internationella flygplatser.

Turismen är mycket viktig för Egypten. Landet satsar stort på att få turisterna att trivas och har gjort stora investeringar både i hotell och semesteranläggningar och i infrastrukturen. Flygplatserna är ett bra exempel på detta och står sig mycket väl i internationell jämförelse.

Flygresor från Sverige till Egypten

Det är mycket som lockar svenska turister till Egypten. Städer vid Medelhavet som Alexandria och Port Said har ett behagligt medelhavsklimat och här finns underbara badstränder och semesteranläggningar. I Kairo, som ligger precis vid gränsen mellan Nilens floddelta och öknen, är klimatet subtropiskt med heta och torra somrar och hit reser turister för att uppleva Egyptens fascinerande kultur. Det är bland annat nära till Giza och de berömda pyramiderna. Hurghada och Sharm el-Sheikh ligger vid Röda havet och här råder ett ökenklimat med mycket varma somrar och antalet soltimmar är bland de högsta i världen.

Från Sverige kan man antingen flyga reguljärt eller följa med på någon av de många charterresor som arrangeras. Vanligtvis mellanlandar man någonstans i Europa på vägen och från Arlanda får man räkna med en restid från sju och en halv timme och uppåt.

Flyg till Kairo

Kairo är Egyptens huvudstad och här finns ett spännande, myllrande och intensivt folkliv. I själva staden bor drygt 7 miljoner invånare, men räknar man med hela storstadsområdet blir siffran närmare 17 miljoner. Flygplatsen Cairo International Airport, som ligger ungefär 15 kilometer från stadens centrum, är dimensionerad för en omfattande internationell flygtrafik och är den näst största flygplatsen i Afrika.

Det går lätt att ta sig in till centrala Kairo från flygplatsen med flygbuss och flygbussar går även till Giza, Heliopolis, Haram och flera andra platser i närheten. Inne på flygplatsen är servicen god och det finns gott om restauranger, kaféer och barer, liksom banker, växlingskontor och butiker.

Hurghada International Airport – vid Röda havet

Hurghada International Airport är en snabbt växande flygplats som ligger 5 kilometer från staden Hurghadas centrum. Hurghada har på några år förvandlats från en liten fiskeby vid Röda havet till en stor turistort med flera stora hotellanläggningar och ett rikt utbud av restauranger och nöjen. Framför allt är staden känd för de fina dyk- och badvattnen, det varma vädret och nattlivet.

På flygplatsen finns växlingskontor, kaféer, barer och en restaurang. Det finns även gott om butiker och möjlighet att hyra bil.

Sharm el-Sheikh International Airport på Sinaihalvön

Sharm el-Sheikh International Airport ligger också vid Röda havet men på Sinaihalvön. Flygplatsen ligger 18 kilometer nordost om semesterorten Sharm el-Sheikh och det går snabbt och lätt att ta sig dit med buss eller taxi. Reser man med taxi är det bäst att göra upp priset på förväg med chauffören.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Egypten på grund av covid-19?
I vår kundtjänstportal får du tag i information om att avboka eller byta ditt flyg till Egypten på grund av covid-19. Innan du genomför din bokning är det också en god idé att läsa igenom flygbolagets villkor.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Egypten med flexibel avbokningspolicy?
Vi förstår att planer kan ändras på kort varsel, så att boka ett flexibelt flyg med Expedia är en bra idé. Du behöver bara kryssa i rutan “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer”, så är ditt billiga flyg till Egypten snart inom räckhåll.
Finns det några allmänna tips för resande till Egypten under coronaviruspandemin?
Nya säkerhetsåtgärder till följd av coronavirusutbrottet gör att resandet ser rätt annorlunda ut numera. Här hittar du lite information som kan vara bra att veta innan du packar dina väskor och ger dig iväg till Egypten.

 • Kom ihåg att ta reda på om det finns några reserestriktioner på avreseorten eller på resmålet innan du genomför bokningen av flyget. Undersök även om det finns några andra föreskrifter som kan påverka dig vid ankomsten, som krav på karantän.
 • Du ska bära munskydd under hela resan, vilket inkluderar när du går igenom säkerhetskontroller. Förbered dig på att ta av munskyddet när det är dags att bekräfta din identitet.
 • Istället för att lämna fram ditt fysiska eller elektroniska boardingpass till säkerhetspersonalen ska du själv lägga det på skannern. Håll sedan upp det för visuell inspektion.
 • Personalen på flygplatsen tillåter att du har med dig en behållare med handsprit på upp till 100 ml i ditt handbagage. Du måste ta ut behållaren ur din väska när du går igenom säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla föremål, såsom mobil och lösa mynt, ur dina fickor och lägg dem i ditt handbagage istället för i en korg. Då går det fortare genom säkerhetskontrollen.
 • Ta fram alla matvaror som du har med dig för att skannas när du går igenom säkerhetskontrollen. Om du förvarar matvarorna i en genomskinlig påse som du själv placerar på brickan är det mindre risk för att personalen på flygplatsen tar i din väska för att öppna och inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Egypten?
Ett av de vanligaste sätten att hitta billiga flygresor till Egypten är att vara flexibel med resedatumen. Sök efter ditt flyg och klicka därefter på “Flexibla datum” över sökresultaten, så får du se priserna för dagar omkring de du har valt. De billigaste flygen till Egypten under den senaste veckan kostade 2 410 kr. Du brukar kunna hitta bästa möjliga pris genom att boka långt i förväg.
Vad kostar ett flyg till Egypten?
Det var många prisvärda flygresor som erbjöds under veckan som gick, och flygpriset tur och retur till Egypten var mellan 2 410 kr och 4 385 kr. Ett par lyckliga resenärer kunde boka enkelresor från Stockholm (ARN) för så lite som 1 672 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Egypten?
Avreseorten och vilket flygbolag du åker med kommer att avgöra vilken av dessa ledande flygplatser du landar på:

 • Kairo (CAI-Cairo Intl.) – 4749 flyg per månad.
 • Hurghada (HRG-Hurghada Intl.) – 1167 flyg per månad.
 • Sharm El Sheikh (SSH-Sharm El-Sheikh Intl.) – 733 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Egypten?
Under de senaste sju dagarna kostade flygen till Egypten mellan 2 410 kr och 4 385 kr. Priset tenderar att stiga efterhand, så avvakta inte för länge.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Egypten?
För att ro hem ett billigt flyg till Egypten ska du boka någon gång i December, när biljettpriserna är låga. När är biljetterna som dyrast? Om du reser från Sverige är det under sommar- och vinterloven.
Hur lång tid tar flyget till Egypten?
Resan kan vara lång eller kort – det beror på var du reser ifrån. För att hjälpa dig att planera din resa till Egypten har vi satt samman en lista över medelflygtiden för tre av de viktigaste inrikesresvägarna:

 • Hurghada (HRG-Hurghada Intl.) till Kairo (CAI-Cairo Intl.) – 1 timme
 • Sharm El Sheikh (SSH-Sharm El-Sheikh Intl.) till Kairo (CAI-Cairo Intl.) – 1 timme
 • Aswan (ASW-Aswan Intl.) till Kairo (CAI-Cairo Intl.) – 1 timme och 20 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Egypten?

 • Kairo kan erbjuda atmosfär och kultur så att det heter duga, vilket gör staden till en perfekt startpunkt för ett äventyr i Egypten. Upptäck kända sevärdheter som Pyramiderna i Giza, bege dig till butikerna och ät och drick gott på några av stadens fantastiska restauranger. Det är du som bestämmer.
 • I Kairo råder ett ökenklimat, men innan du ger dig av är det ändå en bra idé att undersöka vilket väder som förväntas under din resa. Oavsett om det är varmt eller kallt är det alltid smart att komma förberedd.
 • Besök El Bawiti därnäst. Du hittar staden runt 300 kilometer sydväst om Kairo, och här upptäcker du bland annat Tomb of Bannentiu, som är en av områdets mest imponerande sevärdheter.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Egypten på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Egypten.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Egypten med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Egypten. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Egypten.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Egypten under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Egypten erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Egypten

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines