Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Algarve

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Algarve

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Algarve

Flyg till Algarve

Algarve är med dess soldränkta stränder och spännande sevärdheter en riktig turistmagnet. Från Sverige kan man flyga direkt till Algarve med reguljärflyg från Stockholm – Arlanda och Skavsta – medan den som bor längre söderut i landet kan utnyttja de smidiga förbindelserna över Öresundsbron och hitta billiga flyg från Kastrup.

Flygresor från Stockholm till Algarve tar något över fyra och en halv timme, medan den som bokat sina flygbiljetter från Köpenhamn är tillbaka på marken igen efter omkring fyra timmar.

Flyg till Faro-flygplatsen

Faro-flygplatsen är inkörsporten till Portugals härliga Algarve-region och landets näst största flygplats. Med något under sex miljoner passagerare som passerar genom Faro-flygplatsen varje år är den relativt liten med internationella mått sett, men en stadigt växande turistindustri har inneburit utbyggnader och restaureringar på senare år.

Flygplatsen ligger fyra kilometer väster om regionens huvudstad, Faro, och för den som vill resa dit går det bussar in till centrum. Ska du däremot vidare till andra platser i regionen är det taxi eller hyrbil som gäller. Här finns ett tiotal biluthyrningsfirmor och med bil får du möjlighet att verkligen utforska hela området.

Om du har planerat att tillbringa din tid på någon av Algarves turisorter bör du också överväga att boka plats på en av de många transferbussarna som transporterar turister från flygplatsen till hotell i hela Algarve-regionen. Med lite letande på nätet hittar du snart företag som erbjuder dessa tjänster och det brukar vara ett betydligt billigare alternativ än att ta taxi.

Ett riktigt semesterparadis

Semesterparadiset Algarve är Portugals främsta turistdestination och lockar med härligt väder, fina stränder, livliga turiststäder och pittoreska byar. Under sommarmånaderna råder det lite av party-atmosfär i de mer turisttäta orterna och om det faller dig i smaken är det bara att kasta dig in i vimlet. Föredrar du däremot när det går lugnare till kan du planera in ditt besök i maj, juni eller oktober när vädret fortfarande är på topp men turisterna färre.

Längs med Algarve-kusten hittar man en outsinlig mängd underbara stränder omgivna av höga klippor och spännande bukter. Upplevelsen varierar rejält beroende på vilken del av kusten du besöker. I de centrala delarna av Algarve är stränderna proppfulla under sommaren, medan den som ger sig österut hittar orörda, sömniga byar omgivna av oliv- och korkträd. Västkusten bjuder däremot på en naturnära upplevelse med mäktiga klippor, undangömda vikar och delfinskådning.

Sevärda städer

Algarves huvudstad Faro blir lätt förbisedd till förmån för områdets turistorter men är väl värd ett besök. Med dess välbevarade gamla stad, stiliga parker och torg samt vackra hamn kan besökaren tillbringa många tillfredsställande timmar här. Staden bjuder också på shopping och ett pulserande nattliv tack vare de många studenter som bor här.

Missa inte heller att besöka Tavira i östra delen av Algarve. Denna charmiga stad, på var sida om floden Gilão, lockar med en slottsruin, vackra kyrkor och en romersk bro. Känner du för sol och bad är det bara att ta dig ut till den närliggande Ilha de Tavira-öns orörda stränder.

Information om flyg till Faro

Destinationens flygplats Faro Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats FAO
Destination Faro

Recensioner från verifierade kunder

Nov 9, 2019

Planen lyfte och landade på utsatt tid, toppen. Hade uppskattat en macka i stället för en stor kaka på morgonflyget. Allt bra, trevlig personal.👍

Jan 7, 2019

Tycker varm mat borde ingå. Jfr TAP.