Flygdestinationer Portugal

Populära städer att besöka i Portugal

Boka din resa till Portugal

Flyg till Portugal

Med sin rika historia, sitt behagliga klimat och underbara mat är det inte konstigt att folk älskar Portugal. Resor till Portugal har länge varit populära och på senare år har Lissabon seglat upp som Europas nya hippa stad efter Berlin, Paris och London. Portugal är ett land med stor variationsrikedom och alla tänkbara typer av resor erbjuds – charterresor för en härlig sol- och badsemester, friluftsresor i dramatisk natur för den som söker en aktiv semester, eller stadsliv och puls i hippa Lissabon. Här finns verkligen något för alla och det är lätt att skräddarsy din resa för att få den Portugal-upplevelse just du drömmer om.

Flyg till vackra Portugal på iberiska halvön

Portugal erbjuder minst lika mycket som närliggande Spanien, Frankrike och Italien. Ändå har landet alltid varit lite av en lillasyster till dessa stora turistmeckan. Detta ger Portugal en känsla av genuinitet och du kommer att märka att turismen här är aningen mer dämpad – och priserna ofta lägre! Alla faciliteter och bekvämligheter som man förväntar sig finns naturligtvis, och hotell i Portugal finns för alla tänkbara smaker och plånböcker. Men många som reser hit väljer just Portugal för att uppleva en lite annorlunda sydeuropeisk destination. Här är det aldrig svårt att få uppleva den där genuina känslan som vi längtar efter när vi är på resande fot – vare sig det är på hästryggen i bergen eller på en bakgata i Lissabon. Boka dina flygbiljetter till Portugal redan idag och njut av en fantastisk resa!

Portugals största flygplatser

Det finns många populära resmål runt om i Portugal, men de allra flesta besökarna flyger till Lissabon, Madeira och Algarvekusten. Maderia är en ö som lockar med vandringsleder, fantastisk golf och härligt semesterliv. Ön har en flygplats, Funchal, och när du har landat kan du ta dig vidare till din slutdestination med hyrbil, buss eller taxi. Ska du resa till Algarvekusten kommer du att anlända till flygplatsen i Faro – utgångspunkten för alla resor till sydkustens många semesterorter. Lissabons moderna flygplats Lissabon-Portela har fördelen att ligga mycket nära stadskärnan. Här hittar du ett stort utbud av bra restauranger och butiker. Att hyra bil i Portugal är mycket populärt och service för detta finns på de flesta flygplatserna.

Flyg reguljärt eller med charter till Portugal

Portugal har länge funnits i utbudet hos många charterbolag. Underbart klimat och ett bra prisläge är två anledningar till att landet lockar turister. På senare år har destinationerna utökats med spännande och mindre orter som Porto – hem till det kända portvinet. Om du vill hitta billiga flyg till Portugal är det en bra idé att boka i god tid, vare sig du reser reguljärt eller bokar en paketresa. Det finns även lågprisbolag som erbjuder flygresor till Portugal. Flygtiden från Sverige är cirka 5-6 timmar.

Mat, golf, strandliv – här finns något för alla

Portugal passar alla – den festsugne, golfaren, äventyraren och barnfamiljen! Här är det lätt att kombinera olika aktiviteter och göra alla i ressällskapet nöjda – njut av god mat och gott vin, slöa dagar på stranden och häpnadsväckande vandringsleder.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Portugal på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Portugal.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Portugal med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Portugal. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Portugal.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Portugal under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Portugal erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.