Billiga flygbiljetter till Amman

Förslag på billiga flygresor till Amman

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 883 kr för enkelflyg och 3 753 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Turkish Airlines
British Airways
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Egyptair
Lufthansa
Austrian Airlines

Flyg till Amman

Den jordanska huvudstaden Amman har sedan Alexander den stores tid alltid varit en plats där världar möts, såväl öst och väst som modernitet och tradition. Ett flyg till Amman bjuder på färgsprakande kulturfestivaler, med graffiti och fransk-arabisk film, och arkeologiska ruiner från romersk tid till medeltid. Du shoppar i lyx eller i en vindlande souk. Du fångas in av minaretens stadiga sång eller nattklubbarnas pulserande rytm.

Om du vill både spara pengar och njuta av värmen är hösten den bästa tiden att boka en flygstol till Amman. I september börjar sommarens extrema hetta att avta och det är också då flygbiljetterna från Norden är som billigast. Som dyrast är en flygbiljett till Amman under sommarmånaderna juni och juli, samt runt jul och nyår.

Budgetresenären bokar med fördel sitt boende i Amman i gamla stan, där det är nära till de antika sevärdheterna, priserna är låga och upplevelsen känns mer autentiskt arabisk. Om modernitet och shopping är mer i din smak tittar du närmre på nybyggda Sweifieh, Ammans nybyggda shoppingdistrikt med många prisvärda kvalitetshotell. Lyxliraren känner sig kanske mer som hemma i Shmeisani, ett lugnt och tjusigt bostadsområde med många finare hotell och mycket restauranger.

Inför ditt flyg till Amman

Som medborgare i Europeiska unionen behöver du inte ansöka om visum till Jordanien innan avfärd. Du får helt enkelt ditt pass stämplat med ett två månaders visum i flygplatsens ankomsthall. För detta behöver du ett EU-pass som är giltigt i minst två månader efter inresedatum och tillräckliga medel för att betala en mindre visumsavgift. Om du inte är EU-medborgare kan det hända att du är tvungen att ansöka om visum hos din lokala jordanska ambassad innan avfärd. Sådant är också fallet om du som EU-medborgare tänker resa till Amman flera gånger på kort tid. I sådant fall finns det lite mer långvariga visum till rabatterat pris på ambassaden.

Ditt flyg till Amman landar

Efter runt åtta timmar i luften landar ditt flyg på Queen Alia International Airport, en flygplats som 2014 vann pris som bästa flygplats i Mellanöstern baserat på kundnöjdhet. Flygplatsen har ett för sin storlek ansenligt shoppingutbud, med sju taxfreebutiker, två souvenirbutiker, två apotek och ett flygplatsspa för den som vill anlända fräsch och avslappnad.

Queen Alia International Airport ligger tre mil från centrala Amman. Om du väljer att ta en taxi väntar taxibilarna vid terminalutgången dygnet runt. Det kan vara en god idé att komma överens med din taxichaufför om priset redan innan avfärd. Utanför terminalbyggnaden finner du även expressbussen. Denna tar 45–60 minuter och avgår en gång i halvtimmen under dagtid och därefter en gång i timmen fram till midnatt. Om du väljer att hyra bil i Amman tar färden däremot enbart 30 minuter.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Amman

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 883 kr för enkelflyg och 3 753 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines