Billiga flygbiljetter till Amman

Flyg till Amman

Den jordanska huvudstaden Amman har sedan Alexander den stores tid alltid varit en plats där världar möts, såväl öst och väst som modernitet och tradition. Ett flyg till Amman bjuder på färgsprakande kulturfestivaler, med graffiti och fransk-arabisk film, och arkeologiska ruiner från romersk tid till medeltid. Du shoppar i lyx eller i en vindlande souk. Du fångas in av minaretens stadiga sång eller nattklubbarnas pulserande rytm.

Om du vill både spara pengar och njuta av värmen är hösten den bästa tiden att boka en flygstol till Amman. I september börjar sommarens extrema hetta att avta och det är också då flygbiljetterna från Norden är som billigast. Som dyrast är en flygbiljett till Amman under sommarmånaderna juni och juli, samt runt jul och nyår.

Budgetresenären bokar med fördel sitt boende i Amman i gamla stan, där det är nära till de antika sevärdheterna, priserna är låga och upplevelsen känns mer autentiskt arabisk. Om modernitet och shopping är mer i din smak tittar du närmre på nybyggda Sweifieh, Ammans nybyggda shoppingdistrikt med många prisvärda kvalitetshotell. Lyxliraren känner sig kanske mer som hemma i Shmeisani, ett lugnt och tjusigt bostadsområde med många finare hotell och mycket restauranger.

Inför ditt flyg till Amman

Som medborgare i Europeiska unionen behöver du inte ansöka om visum till Jordanien innan avfärd. Du får helt enkelt ditt pass stämplat med ett två månaders visum i flygplatsens ankomsthall. För detta behöver du ett EU-pass som är giltigt i minst två månader efter inresedatum och tillräckliga medel för att betala en mindre visumsavgift. Om du inte är EU-medborgare kan det hända att du är tvungen att ansöka om visum hos din lokala jordanska ambassad innan avfärd. Sådant är också fallet om du som EU-medborgare tänker resa till Amman flera gånger på kort tid. I sådant fall finns det lite mer långvariga visum till rabatterat pris på ambassaden.

Ditt flyg till Amman landar

Efter runt åtta timmar i luften landar ditt flyg på Queen Alia International Airport, en flygplats som 2014 vann pris som bästa flygplats i Mellanöstern baserat på kundnöjdhet. Flygplatsen har ett för sin storlek ansenligt shoppingutbud, med sju taxfreebutiker, två souvenirbutiker, två apotek och ett flygplatsspa för den som vill anlända fräsch och avslappnad.

Queen Alia International Airport ligger tre mil från centrala Amman. Om du väljer att ta en taxi väntar taxibilarna vid terminalutgången dygnet runt. Det kan vara en god idé att komma överens med din taxichaufför om priset redan innan avfärd. Utanför terminalbyggnaden finner du även expressbussen. Denna tar 45–60 minuter och avgår en gång i halvtimmen under dagtid och därefter en gång i timmen fram till midnatt. Om du väljer att hyra bil i Amman tar färden däremot enbart 30 minuter.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Amman?
Amman har en enda flygplats, Amman (AMM-Queen Alia Intl.).
Hur långt från centrala Amman ligger Amman (AMM-Queen Alia Intl.)?
Åkturen mellan Amman (AMM-Queen Alia Intl.) och centrala Amman är förhållandevis lång. Du måste ta dig 30 kilometer från terminalen innan du är framme på ditt boende i stadskärnan.
Kan jag flyga till Amman?
Titta på våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om gällande reserestriktioner för Amman innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Amman?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Amman kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Amman med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Amman kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Amman?
Besökare från överallt i världen passerar genom AMM varje dag. När du har gått igenom kontrollerna och hämtat ditt bagage är du cirka 30 kilometer från centrum i Amman.
Hur många flygbolag flyger till Amman?
Det finns sammanlagt 35 flygbolag som ansluter Amman till 62 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Amman?
Större delen av alla flyg till Amman drivs av Royal Jordanian, EgyptAir eller Jordan Aviation, och Royal Jordanian är ledaren av dessa. Den populäraste avreseorten är Ras Gharib.
Hur många direktflyg går det till Amman?
Det går ungefär 691 direktflyg till Amman per vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Amman från?
Många som reser till Amman stiger på planet från någon av flygplatserna i Dubai, Ras Gharib eller Damietta.
Hur lång tid tar flyget till Amman?
Vilken stad du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Dubai till Amman tar resan 3 timmar och 14 minuter. En flygresa från Ras Gharib brukar vara framme på 1 timme och 16 minuter. Med Damietta som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 16 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Amman?
Dröj inte till precis innan avresan innan du bokar dina biljetter. Det tipset har du nog fått höra från många vana resenärer. Om du bokar i god tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är ofta lägre. Men nöj dig inte med det. Utvidga sökningen och se om destinationen har mer än en flygplats. Biljettpriserna skiljer sig ofta beroende på vilken flygplats du reser till. Glöm inte heller att jämföra biljettpriser från olika flygbolag. Till sist kan du spara ett par slantar till genom att boka med en gång. Om du hittar ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Amman?
Om du inte är väl förberedd kan en resa med flyg verka utmanande, men du kan ta det lugnt. Du behöver bara följa de här enkla tipsen, så kan du börja din semester i Amman utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du komma ihåg att ta med dig passet, alla dina resedokument, lite pengar och viktiga mediciner du tar. Härnäst vill du förmodligen ha någon sorts underhållning ombord på flyget. Någonting intressant att läsa och bärbar elektronik fullpackad med dina favoritserier är ett par bra alternativ. Om du räknar med att vila en stund kan en uppblåsbar flygkudde och ett par hörlurar komma väl till pass. Slutligen bör du inte glömma att lämna lite plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig fräsch när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över otillåtna föremål skiljer sig åt från ett flygbolag till ett annat, men grundregeln är att ingenting vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår exempelvis saxar, borrar, fyrverkerier och sprejburkar. Idrottsutrustning som golfklubbor eller andra objekt som skulle kunna skada övriga passagerare, såsom ammunition och pepparsprej, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte rätt plats för att synas i dina moderiktigaste kläder. Klä dig bekvämt och glöm inte att packa ner en varm tröja, eftersom det ofta blir lite svalt på flyget. Rymliga skor utan klackar kan också rekommenderas.
  • Många resenärer har hört talas om djup ventrombos, även kallat DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, delvis på grund av längre perioder av inaktivitet. Det finns dock sätt att minska risken att drabbas av detta. Du kan exempelvis bära stödstrumpor, se till att du dricker mycket och röra på benen. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller försök att göra några enkla övningar från ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Amman?
Nyckeln är att vara väl förberedd redan innan du kommer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att stiga ombord på flyget till Amman utan onödiga dröjsmål. Följ tipsen nedan för att börja din semester på bästa möjliga vis.

  • Kom ihåg att ha ditt pass och boardingpass nära tillhands. De är det första du kommer att frågas om i kontrollen.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som sannolikt skulle få larmet att gå, såsom skärp och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Alla dina elektronikenheter, till exempel surfplattor och mobiler, ska också gå genom skannern.
  • Har du med dig din favoritparfym? Inga problem. Så länge förpackningen inte rymmer mer än 100 milliliter och du har lagt den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ta med den i ditt handbagage.
  • Det är möjligt att du också måste ta av dig skorna och lägga dem på bandet, så det kan vara en bra idé att ha på dig skor som du lätt kan ta av och på.
  • Ta inte med dig förbjudna saker ombord. Om du tänker ha vassa eller spetsiga föremål med dig på semestern är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras.

Information om flyg till Amman
Ankomstflygplats
Queen Alia Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
AMM
Destination
Amman
Pris tur-och-retur
3 964 kr

Populära flyg till Amman

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 487 kr för enkelflyg och 2 772 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Pegasus Airlines