Billiga flygbiljetter till Aten

Förslag på billiga flygresor till Aten

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 954 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Aegean
SAS
SAS
Norwegian Air Shuttle
Sky Express
Lufthansa
Air Serbia

Recensioner från verifierade kunder

16 sep. 2018

Trevlig personal och gott service...

Verifierad resenär
Stockholm till Athens · Aegean

Flyg till Aten

Från Sverige kan man boka billiga flyg direkt till Aten från Stockholm, medan de som inte bor på smidigt avstånd från Arlanda får räkna med minst en mellanlandning. Befinner du dig längre söderut kan det vara en god idé att planera en flygresa från Kastrup istället och utnyttja de smidiga transportförbindelserna över Öresundsbron.

Flygresor från Stockholm till Aten tar cirka tre och en halv timme, medan de som bokar sina flygbiljetter från Köpenhamn landar efter lite över tre timmar. Väljer du att inte flyga direkt tar resan däremot minst fem timmar.

Flyg till Athens International Airport

Athens International Airport, som också går under namnet Elefthérios Venizélos-flygplatsen efter en högt aktad grekisk stadsman, är Greklands tyngst trafikerade flygplats. Förutom de många miljoner besökare som passerar igenom flygplatsen på väg till och från den grekiska huvudstaden, så hanterar Athens International Airport stora mängder passagerare som mellanlandar här på väg till Asien och Mellanöstern. Flygplatsen har blivit ett viktigt nav som flygindustrin lägger mycket pengar på att bygga ut och rusta upp.

Med dess läge 43 kilometer från Atens historiska centrum ger flygplatsen inte bara smidig tillgång till huvudstaden utan också till den omkringliggande landsbyggden. För de resenärer som inte väljer att hyra bil finns det ett antal transportalternativ in till Aten. Flygplatsen har goda kommunikationer med tåg och buss som erbjuder smidiga, men ibland ganska långsamma, resor in till staden.

För de resenärer som vill ha möjlighet att utforska både Aten och den spännande landsbygden är det bästa alternativet att hyra bil. Den som lägger lite tid på att planera kan hitta hyrbil till extremt rimliga priser och njuta av att ge semestern en extra dimension. Resan in till hotellen i Aten från flygplatsen går längs den avgiftsbelagda motorvägen Attikti Odos, så se till att ha växel med dig när du ger dig iväg. Motorvägen går genom Atens förorter, vilka ger en försmak av den fantastiska historia som väntar inne i centrum.

Upplev underbara Aten

Aten är en stad som svämmar över av historiska sevärdheter. Få civilisationer har varit så viktiga för dagens Europa som de antika grekernas och deras inflytande syns fortfarande i politik, kultur och arkitektur. Därför är det inte konstigt att den grekiska huvudstaden med sina spektakulära byggnader, och sitt vackra väder, har blivit en sådan turistmagnet.

Börja ditt besök i Aten med en utflykt till Akropolis. Denna fantastiska samling antika ruiner, som domineras av det storslagna Parthenon-templet, bjuder inte bara på historisk arkitektur utan också på en underbar utsikt över Aten. Försök att komma hit så tidigt som möjligt på morgonen för att undvika de värsta folkmassorna.

Passa också på att gå på några av stadens marknader, som gatumarknaden i Monastiraki, för att uppleva lite äkta grekisk kultur och handla kvalitetssouvenirer. När kvällen faller på är det dags att upptäcka det moderna Aten, vars kokande nattliv drar igång på allvar någon gång efter midnatt och fortsätter till gryningen. Den mest berömda av klubbarna är Venue, som lockar med några av världens största fester.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Aten

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 954 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS