Flygdestinationer Grekland

Populära städer att besöka i Grekland

Förslag på billiga flygresor till Grekland

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 559 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Aegean
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Aegean
Eurowings
Eurowings
Norwegian Air International Ltd
Aegean
Aegean
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Swiss International Air Lines

Boka din resa till Grekland

Flyg till Grekland

Grekland ligger vid Medelhavet i sydöstra Europa och har 10,8 miljoner invånare. Landet är ett populärt resmål under sommarmånaderna för turister som gillar sol och bad. Det är inga problem att hitta flygbiljetter till Grekland då det avgår många resor till landets alla delar varje dag. Tack vare resmålets popularitet och de många alternativ som finns är det relativt enkelt att hitta billiga flyg till Grekland. Du kan till exempel köpa en paketresa till Grekland där du flyger till någon av de grekiska öarna, eller så kan du bege dig med direktflyg till landets huvudstad Aten och fortsätta din resa därifrån.

Flygresor till Grekland via olika flygplatser

Det finns flera flygplatser på Grekland. De som vanligtvis används av turister är dels flygplatsen i huvudstaden Aten, dels de enskilda flygplatserna på Greklands populära öar som Kreta och Santorini. Hur du flyger och vilka möjligheter som finns beror lite på vilken typ av resa du genomför. Om du främst tänker besöka huvudstaden Aten eller någon av de större städerna på fastlandet kan du enkelt ordna ett direktflyg till Aten från Sverige. Dessa flyg är vanligtvis väldigt billiga och det är lätt att få tag på biljetter. Om du ska resa till en av de mindre öarna är detta heller inga problem, men det kan vara svårare att få tag på direktflyg om du inte bokar charter. Om du inte har något emot att boka reguljärflyg med mellanlandning är det dock inte svårt att hitta biljetter.

Upptäck Atens flygplats efter din flygresa till Grekland

Atens flygplats är väl utbyggd och har många faciliteter och tillgängliga tjänster för resenärer. Här finns till exempel flera banker, postkontor och valutaväxlingstjänster. Det finns också ett mycket stort utbud av restauranger, caféer och barer – dels restauranger med finare rätter och de som serverar måltider mer åt snabbmatshållet, men även en hel foodcourt med mat från världens alla hörn. Om du har planerat att hyra bil i Grekland under din resa är det heller inget problem. Flygplatsen har mycket bra service med ett stort utbud. Från flygplatsen kan du enkelt ta dig till Atens centrala delar antingen med din hyrbil eller med en taxi. Taxibilarna kör till ett fast pris från flygplatsen in till Aten. Detta pris skiljer sig dock dagtid och nattetid. Det går naturligtvis även tåg och buss från flygplatsen in till staden.

Grekland – en gammal civilisation och modernt samhälle i ett

Grekland har mycket att bjuda på – inte bara sol och stränder utan även god mat, fina sevärdheter och spännande städer med ett energiskt nattliv. Grekland har en mycket lång och väl respekterad historia, och landets alla gamla byggnader, palatsruiner och museer vittnar om detta. När du ger dig ut från ditt boende i Grekland bör du inte gå direkt till stranden varje dag utan även genomföra lite sightseeing i någon av de äldre delarna i den stad där du har lagt din semester. Du får heller inte glömma bort att prova på Greklands nattliv och klubbar.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Grekland på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Grekland.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Grekland med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Grekland. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Grekland.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Grekland under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Grekland erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.