Flygdestinationer i Grekland

Populära städer att besöka i Grekland

Boka din resa till Grekland

Flyg till Grekland

Grekland ligger vid Medelhavet i sydöstra Europa och har 10,8 miljoner invånare. Landet är ett populärt resmål under sommarmånaderna för turister som gillar sol och bad. Det är inga problem att hitta flygbiljetter till Grekland då det avgår många resor till landets alla delar varje dag. Tack vare resmålets popularitet och de många alternativ som finns är det relativt enkelt att hitta billiga flyg till Grekland. Du kan till exempel köpa en paketresa till Grekland där du flyger till någon av de grekiska öarna, eller så kan du bege dig med direktflyg till landets huvudstad Aten och fortsätta din resa därifrån.

Flygresor till Grekland via olika flygplatser

Det finns flera flygplatser på Grekland. De som vanligtvis används av turister är dels flygplatsen i huvudstaden Aten, dels de enskilda flygplatserna på Greklands populära öar som Kreta och Santorini. Hur du flyger och vilka möjligheter som finns beror lite på vilken typ av resa du genomför. Om du främst tänker besöka huvudstaden Aten eller någon av de större städerna på fastlandet kan du enkelt ordna ett direktflyg till Aten från Sverige. Dessa flyg är vanligtvis väldigt billiga och det är lätt att få tag på biljetter. Om du ska resa till en av de mindre öarna är detta heller inga problem, men det kan vara svårare att få tag på direktflyg om du inte bokar charter. Om du inte har något emot att boka reguljärflyg med mellanlandning är det dock inte svårt att hitta biljetter.

Upptäck Atens flygplats efter din flygresa till Grekland

Atens flygplats är väl utbyggd och har många faciliteter och tillgängliga tjänster för resenärer. Här finns till exempel flera banker, postkontor och valutaväxlingstjänster. Det finns också ett mycket stort utbud av restauranger, caféer och barer – dels restauranger med finare rätter och de som serverar måltider mer åt snabbmatshållet, men även en hel foodcourt med mat från världens alla hörn. Om du har planerat att hyra bil i Grekland under din resa är det heller inget problem. Flygplatsen har mycket bra service med ett stort utbud. Från flygplatsen kan du enkelt ta dig till Atens centrala delar antingen med din hyrbil eller med en taxi. Taxibilarna kör till ett fast pris från flygplatsen in till Aten. Detta pris skiljer sig dock dagtid och nattetid. Det går naturligtvis även tåg och buss från flygplatsen in till staden.

Grekland – en gammal civilisation och modernt samhälle i ett

Grekland har mycket att bjuda på – inte bara sol och stränder utan även god mat, fina sevärdheter och spännande städer med ett energiskt nattliv. Grekland har en mycket lång och väl respekterad historia, och landets alla gamla byggnader, palatsruiner och museer vittnar om detta. När du ger dig ut från ditt boende i Grekland bör du inte gå direkt till stranden varje dag utan även genomföra lite sightseeing i någon av de äldre delarna i den stad där du har lagt din semester. Du får heller inte glömma bort att prova på Greklands nattliv och klubbar.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Grekland på grund av covid-19?
I dessa ovanliga tider kan många flygbolag erbjuda mer flexibilitet. Gå till vår kundtjänstportal för att hitta praktisk information om hur du avbokar eller byter ditt flyg till Grekland på grund av covid-19.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Grekland med flexibel avbokningspolicy?
Vi på Expedia har gjort allt för att hjälpa dig att få tag i så flexibla flygresor som möjligt. Det är bara att klicka på “Ingen ändringsavgift” under “Flexibla ändringspolicyer”, så kan du snabbt snappa upp ett kanonbra flyg till Grekland.
Finns det några allmänna tips för resande till Grekland under coronaviruspandemin?
Coronavirusutbrottet må ha förändrat hur vi reser, men det har inte tagit kål på äventyrslusten hos folk. Här följer ett par tips som kan hjälpa dig att hantera förändringarna.

 • Kom ihåg att ta reda på om det finns några reserestriktioner på avreseorten eller på resmålet innan du bokar biljetterna. Undersök även om det finns några andra regler som påverkar dig vid ankomst, till exempel krav på karantän.
 • Bär munskydd under säkerhetskontrollerna på flygplatsen. Säkerhetspersonalen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig munskyddet för att kunna verifiera din identitet.
 • För att minska smittospridningsrisken ska du själv lägga ditt fysiska eller elektroniska boardingpass på läsaren och sedan hålla upp det så att det kan inspekteras. Lämna inte över ditt boardingpass till personalen i säkerhetskontrollen.
 • En behållare med handdesinfektionsmedel tillåts i handbagaget. Behållaren får inte vara större än 100 ml, och du måste ta ut den ur väskan vid säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla föremål, till exempel nycklar och mobil, ur fickorna och lägg dem i handbagaget istället för på en bricka. Då går säkerhetskontrollen fortare.
 • Förvara eventuella matvaror i en genomskinlig påse och lägg upp dem på brickan när du passerar säkerhetskontrollen. Om du tar ut matvarorna ur ditt handbagage är risken mindre för att personalen vill öppna och inspektera väskan.

Vilka flygbolag flyger till Grekland?
Om du bokar biljetter med något av de här flygbolagen kan du inom kort upptäcka hela det spännande området kring Grekland:

 • TUIfly Nordic – 26 flyg till Grekland eller dess närhet varje månad, inklusive 26 flyg till Rhodos (RHO-Diagoras) per månad.
 • Eurowings – 21 flyg till Grekland eller dess närhet varje månad, inklusive 13 flyg till Rhodos (RHO-Diagoras) per månad.
 • SAS – 17 flyg till Grekland eller dess närhet varje månad, inklusive 17 flyg till Aten (ATH-Eleftherios Venizelos) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Grekland?
Det finns många olika sätt. Du kan till exempel vara ute i god tid, titta på flyg till alternativa flygplatser och undvika semestertider. En annan smart metod är att dra nytta av vår funktion för flexibla datum. Sök efter ett flyg till Grekland och jämför sedan priser för omkringliggande datum. Under den senaste veckan var det bästa priset för en flygresa till Grekland .
Vad kostar ett flyg till Grekland?
Det var många prisvänliga flygresor som erbjöds under de senaste sju dagarna, och priset för flyg tur och retur till Grekland var mellan och . Några glada resenärer kunde boka enkelresor från () för så lite som .
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Grekland?
Beroende på vilket område du hade tänkt utforska i Grekland finns det flera olika flygplatser att välja mellan. Här är några av dem:

 • Aten (ATH-Eleftherios Venizelos) – 7650 flyg per månad.
 • Heraklion (HER-Nikos Kazantzakis) – 3024 flyg per månad.
 • Rhodos (RHO-Diagoras) – 2030 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Grekland?
De senaste sju dagarna låg biljettpriserna på mellan och . Ta en titt på våra fina erbjudanden till Grekland, välj ut något som passar dig och börja packa ditt bagage.
Hur lång tid tar flyget till Grekland?
Var du reser ifrån påverkar hur lång tid flyget tar. Nedan ser du ett par av de populäraste inrikesresvägarna till Grekland samt deras medelflygtid:

 • Thira (JTR-Santorini National) till Aten (ATH-Eleftherios Venizelos) – 50 minuter
 • Heraklion (HER-Nikos Kazantzakis) till Aten (ATH-Eleftherios Venizelos) – 53 minuter
 • Thessaloniki (SKG-Macedonia) till Aten (ATH-Eleftherios Venizelos) – 49 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Grekland?

 • Aten har energi och kultur så att det spricker i sömmarna, vilket gör staden till en härlig startpunkt för din vistelse i Grekland. Upptäck kända sevärdheter som Akropolismuseet, shoppa och ät och drick gott på stadens prisvinnande restauranger. Du bestämmer själv.
 • I Aten råder ett medelhavsklimat, men innan du åker kan det likväl vara en god idé att ta reda på vilket väder som förväntas under din resa. Oavsett om det är varmt eller kallt och torrt eller blött är det alltid smart att vara förberedd.
 • Åk till Troizinia därnäst. Staden ligger ungefär 60 kilometer sydväst om Aten, och här finner du bland annat Ruinerna av Mykene, som är en av områdets populäraste sevärdheter.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Grekland på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Grekland.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Grekland med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Grekland. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Grekland.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Grekland under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Grekland erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.