Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Om Avesta

Flyg till Avesta

Du som tar ett flyg till Avesta har nära från flygplatsen till orten. Avesta är centralorten för kommunen med samma namn, och ligger i södra delen av Dalarna. Med utgångspunkt från ditt boende i Avesta kan du bland annat se världens största dalahäst, komma nära inpå de väldiga djuren i Visentparken, besöka myntmuseet som har ett mynt som väger nästan 20 kilo, åka skidor, och vandra, bada och fiska i naturen.

För flygresor med kort färdsträcka efter landning väljer du flygplatserna i Borlänge och Mora. När du har nått din destination kan du skaffa en hyrbil i Avesta och göra utflykter i kommunen och resten av Dalarna.

Flygresor till Avesta via Borlänge

När du bokar flygbiljetter till Avesta kan du se till att du kommer så nära som möjligt med flyget genom att landa på Dala Airport i Borlänge. Stadsbussar går därifrån in till centrala Borlänge, varifrån du sedan åker direktbuss från resecentrumet till Avesta busstation på ungefär en timme. Firmor som har hyrbilar finns inne på flygplatsen och området utanför. Vet du att du behöver både hyrbil, boende och flyg kan du hemifrån boka en paketresa till Avesta och se vilka alternativ som passar bäst. På Borlänges flygplats kan du äta lunchbuffé på restaurangen, och de erbjuder även fika och pizza. Utanför avgångshallen finns gratis öppen parkering, och även inhägnade parkeringar som kostar. Långtidsparkering behöver inte bokas i förväg. Flygplatsen har även konferensrum: ett mindre för 12 personer, och ett större som rymmer upptill 25 personer.

En flygresa till Avesta via Mora

Ett annat färdalternativ är att ta en flygtur till Avesta via Mora-Siljan flygplats. Även här finns gratis parkering och inhägnad betalparkering. Hyrbil kan du hämta direkt på plats. När du sedan ska köra vidare har du några olika vägalternativ, beroende på vilka andra orter du vill passera och kanske besöka. Den kortaste sträckan går från flygplatsen in till Mora via E45 och sedan vidare på riksväg 69 och 70. Under din resa kommer du att passera Rättvik med sitt läge precis intill Siljan, vackra Rällsjön och Smälingen, och åka igenom städerna Falun och Borlänge. Sträckan är inte riktigt fullt 16 mil lång.

Har du inget emot en bilresa som med sina 22 mil är något längre, kör du istället söderut på E45 från flygplatsen. Vid Johannisholm kan du göra en avstickare till Malung genom att fortsätta på E45, annars följer du riksväg 26 och E16 som går genom bland annat Vansbro, Mockfjärd, Borlänge och Hedemora.

Andra flygplatser

När du letar billiga flyg till Avesta kan ett alternativ vara att resa till någon av de flygplatser som ligger söder om Dalarna. Många inrikesflyg går till Stockholm Arlanda Airport. Tåg från Stockholm till Avesta Krylbo station tar ungefär 1,5 timme. Med bil kör du antingen på E18 mot Enköping och riksväg 70, eller tar E4 mot Uppsala och sedan riksväg 72. Dessa resor tar ungefär 2 timmar. Från Karlstad Airport kan en bilresa gå via Karlskoga, Lindesberg och Fagersta, alternativt via Örebro och Västerås, båda sträckorna med en restid på 3 timmar.