Billiga flygbiljetter till Bangkok

Förslag på billiga flygresor till Bangkok

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 4 533 kr för enkelflyg och 1 903 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scoot
Philippines AirAsia
Lufthansa
Austrian Airlines
Finnair

Flyg till Bangkok

Från Sverige hittar man direkta flygresor till Bangkok från Stockholm, men bor du på rimligt avstånd från Oslo finns det också möjlighet att flyga direkt därifrån. Har du möjlighet att flyga direkt så sparar det mycket tid och besvär, men det finns det så klart även bra lösningar för den som är beredd att byta någonstans och letar billiga flyg.

Flygresan från Stockholm tar omkring elva timmar och med tidsomställningen ovanpå det så kan du räkna med att du inte är på topp när du väl landar. Det tar några dagar innan kroppen är med igen, så se till att göra semestern så lång som möjligt. Du kan trösta dig med att jetlagen brukar vara mindre besvärlig på vägen tillbaka.

Flyg till Bangkok Suvarnabhumi International Airport

Bangkok-flygplatsen, som också går under namnet Suvarnabhumi International Airport, är Thailands tredje största flygplats. Suvarnabhumi är också Bangkoks huvudflygplats och hanterar de allra flesta internationella flygningarna till ön. Med miljontals passagerare som passerar igenom flygplatsen varje år är flygplatsen inkörsporten till alla öarna omkring Bangkok.

Suvarnabhumi International Airport ligger endast 25 kilometer öster om centrala Bangkok och det finns ett antal olika transportalternativ för trötta resenärer. Det är smidigast att ta tåget in till staden, och här kan du välja mellan ett tåg som tar omkring 30 minuter och går cirka fyra gånger i timmen, eller ett expresståg som går en gång i timmen och endast tar 15 minuter. För den mer äventyrligt lagde finns det också lokalbussar, men vill du åka raka vägen till ditt hotell i Bangkok är det taxi som gäller.

Lev livet i livliga Bangkok

Med tio miljoner invånare som aldrig verkar sova är Thailands huvudstad en omtumlande upplevelse. Här fylls alla dina sinnen konstant av nya intryck och när du väl har hämtat dig från den första chocken smittas du snart av stadens livsglädje. Bangkok är full av sevärdheter och till dem du inte får missa hör det ståtliga Grand Palace och tempel som Wat Arun, Wat Po och Emerald Buddha-templet. Har du möjlighet bör du planera in ditt besök till Wat Arun vid soluppgången, när solstrålarna får templet att glöda!

Den som har familjen med sig kan passa på att besöka Siam Ocean World som lockar med mängder av spännande havsdjur och ger de mer äventyrliga möjlighet att simma med hajar. Skulle barnen föredra att simma i hajfria vatten bjuder vattenparkerna Siam Water Park och Leoland på blöt underhållning för hela familjen.

Shopping, mat och sena kvällar

Missa inte chansen att göra ett klipp medan du är på semester i Bangkok. Staden är rena himmelriket för den som gillar att shoppa – Pantip Plaza har allt i elektronikväg, River City står för lyxen och helgmarknaden Chatuchak med dess 8 000 försäljare pressar priserna på det mesta. Passa även på att njuta av den otroliga gatumaten i Bangkok eller lyxa till det på en fin restaurang innan du beger dig ut i stadens pulserande och mångfacetterade nattliv.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Bangkok?
De flesta turister väljer att flyga till Bangkok (BKK-Suvarnabhumi Intl.) när de reser till Bangkok. Det finns dock ett flertal flygplatser i regionen, vilket kan vara bra att hålla i åtanke när du planerar din resa.
Hur långt från centrala Bangkok ligger Bangkok (BKK-Suvarnabhumi Intl.)?
Bangkoks flygplats (BKK) ligger omkring 25 kilometer från centrum i Bangkok, så var beredd på en kort resa för att ta dig in till staden.
Kan jag flyga till Bangkok?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Bangkok. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Bangkok?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Bangkok kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Bangkok med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Bangkok kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Bangkok?
Innan du bokar ditt flyg till Bangkok kan det vara en god idé att fundera ut vilken flygplats som ligger bäst till. Om du landar på BKK befinner du dig 25 kilometer från stadskärnan, medan DMK ligger 20 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Bangkok?
Det finns 75 olika flygbolag som ansluter Bangkok till 106 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Bangkok?
De flesta av flygen till Bangkok flygs av Thai AirAsia, Nok Air eller Thai Lion Air, och Thai AirAsia ligger i topp av dessa tre. Den populäraste avreseorten är Wua Lai.
Hur många direktflyg går det till Bangkok?
Det går ungefär 3 675 direktflyg till Bangkok per vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Bangkok från?
Många resenärer på väg till Bangkok stiger på planet från en flygplats i Gamla stadskärnan, Tha Sala eller Wua Lai.
Hur lång tid tar flyget till Bangkok?
Vilken flygplats du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Gamla stadskärnan till Bangkok brukar resan ta 6 timmar och 6 minuter. Flyg från Tha Sala brukar vara framme på 1 timme och 14 minuter. Med Wua Lai som avreseort är du normalt i luften i ungefär 1 timme och 14 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Bangkok?
Många vana resenärer vet att man inte bör avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta som högst precis innan avgångsdatumet. Du skulle också kunna utvidga sökningen och jämföra de olika alternativen. Om resmålet har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre priser genom att flyga till en terminal som ligger lite längre bort. Sist men inte minst bör du vara beredd på att boka omedelbart när du väl har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förkunskap och kanske lite tur kan du leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Bangkok?
Om du inte är väl förberedd kan en flygresa verka besvärlig, men oroa dig inte. Kom bara ihåg att följa de här tipsen, så kan du börja din semester i Bangkok utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en stressfri flygtur är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: pass, alla dina resedokument, bankkort och alla viktiga mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig sådant som kan hålla dig sysselsatt, såsom en dator eller någonting att läsa. Det kan även vara en god idé att packa med dig laddare, ett par öronproppar och ett nackstöd. Sist men inte minst får du inte glömma att reservera plats i väskan för dina toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med otillåtna föremål skiljer sig mellan flygbolagen, men normalt gäller regeln att ingenting explosivt, brandfarligt eller vasst tillåts. Här ingår exempelvis saxar, borrar, sprejburkar och bränsle. Sportutrustning som golfklubbor eller andra saker som hade kunnat skada de övriga passagerarna, exempelvis ammunition och pepparsprej, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt ska vara det allra viktigaste när du väljer vad du ska ha på dig på flyget. Tänk även igenom vad du ska ha för skor, eftersom det inte är ovanligt att fötterna blir lite svullna under resans gång. Omslutande skor med plan sula är det bästa alternativet.
  • Längre perioder utan rörelse kan orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som då och då drabbar några passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Bangkok?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har tagit fram en lista med bra tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollen utan problem. Sedan är det full fart mot Bangkok.

  • Först och främst kommer du behöva presentera ditt pass och boardingpass för personalen. Ha allt redo, så att du slipper leta.
  • Efter detta ska både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som kan aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste passera igenom maskinen.
  • Ett litet ögonblick måste du klara dig utan digital teknologi. Din mobil, din surfplatta och alla andra elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Plocka ut eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa behöver ofta skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du eventuellt spara lite tid. Vandringsskor och andra tyngre skor behöver ofta skannas separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lättare gymnastikskor.
  • Försök inte ta med dig någonting som är förbjudet på flyget. Om du tänker ha vassa eller spetsiga föremål med dig måste du lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Bangkok
Ankomstflygplats
Suvarnabhumi Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
BKK
Destination
Bangkok
Pris tur-och-retur
1 130 kr

Populära flyg till Bangkok

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 4 533 kr för enkelflyg och 1 903 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Austrian Airlines