Flygdestinationer i Thailand

;
;
;

Populära städer att besöka i Thailand

Boka din resa till Thailand

Flyg till Thailand

Thailand har på senaste år vuxit till att bli en av svenskarnas absoluta favoritdestinationer, och det är inte undra på. Du kan hitta massor av flygbiljetter till Thailand till fantastiska priser om du är ute i god tid, och har du inget emot att göra mellanlandningar kan du göra otroliga kap på din flygbiljett till Thailand.

Thailands fascinerande kultur, spektakulära natur och gästvänliga befolkning har gjort landet till ett riktigt paradis för besökare från Sverige. Hit vallfärdar familjer och naturälskare i lika stor utsträckning som backpackers och lyxresenärer. Det går utmärkt att hitta billiga flyg till Thailands olika delar året runt, oavsett vad det är du är ute efter. Många väljer att resa till Bangkok för att uppleva en unik stad med fascinerande historiska byggnader, shopping i världsklass och en vibrerande storstadspuls. Är det avkoppling och strandliv du är ute efter kan du istället resa till Thailands örike i de södra delarna, som alla är lättillgängliga från Phuket.

Flygresor till Thailand från svenska flygplatser

Från Sverige går flyg till Thailand framför allt till Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi Airport. Är du bara ute efter direktflyg till Thailand från Sverige erbjuder Thai Airways flyg till Bangkok Suvarnabhumi Airport till bra priser. Ligger din avreseort i Sveriges södra delar kan det vara värt att kolla upp avgångar från Köpenhamns Kastrup, där du också hittar direktflyg med Thai Airways till samma flygplats. Flyger du från andra delar av Sverige kan det vara svårare att hitta direktflyg med reguljärtrafik, men om du inte har något emot att mellanlanda på vägen kan du hitta gott om prisvärda flyg till Thailand, med flygbolag som Finnair, Etihad Airways, Emirates och Qatar Airways. Om du är på väg mot Phuket finns det också massor av alternativ med mellanlandning i Bangkok, och under högsäsong går det även direktflyg från Stockholm och Köpenhamn.

Flyg till Bangkok Suvarnabhumi Airport

Thailands största och mest vältrafikerade flygplats är Bangkok Suvarnabhumi Airport, och det är hit som de flesta internationella flygningar tar besökare i Thailand. Med ett läge ungefär tre mil från centrala Bangkok och massor av flygningar dagligen till europeiska flygplatser är detta det perfekta alternativet för den som är ute efter en flygresa till Thailand.

Du har flera olika transportalternativ för att ta dig till centrala Bangkok från Suvarnabhumi. Väljer du att ta en taxi, som kan ta mellan 40 och 90 minuter beroende på trafikläget, ska du se till att följa skyltarna mot taxi för att få det bästa priset. Vill du satsa på lite lyxigare transport finns det dessutom en särskild disk för limousinbokning på flygplatsen. Du kan även ta en prisvärd och luftkonditionerad flygbuss med Airport Express, som tar dig in till många av Bangkoks hotell.

Flyg till Phuket International Airport

Phuket International Airport är en av Thailands mest vältrafikerade flygplatser och omkring 11 miljoner resenärer passerar varje år genom flygplatsens gates. Phuket International Airport ligger endast cirka tre mil från Phuket, så du kan snabbt och smidigt ta dig in till centrum med buss, taxi eller limousine. Under högsäsong hittar du direktflyg hit från Stockholm och Köpenhamn, men du kan fynda billiga flygbiljetter till Phuket International Airport med mellanlandning i till exempel Bangkok.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Thailand på grund av covid-19?
Många flygbolag erbjuder nu större flexibilitet till följd av covid-19. I vår praktiska kundtjänstportal kan du hitta svaren på de flesta frågor om byte eller avbokning av flyg. Det är också en god idé att läsa igenom villkoren som gäller för flygbolaget – helst innan du genomför bokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Thailand med flexibel avbokningspolicy?
Börja med att söka efter billiga flyg till Thailand och kryssa därefter i rutan “Ingen ändringsavgift” under filtret “Flexibla ändringspolicyer”. Enkelt, eller hur? Vi är medvetna om att planer ändras och att flexibilitet har stor betydelse, så du kan boka tryggt med Expedia.
Finns det några allmänna tips för resande till Thailand under coronaviruspandemin?
Utbrottet av coronaviruset må ha ändrat hur resandet går till, men det har inte dämpat folks aptit på att utforska världen. Här följer en samling tips som hjälper dig att hantera förändringarna.

 • Kom ihåg att ta reda på om det är några reserestriktioner som gäller på avreseorten eller på resmålet innan du bokar flygbiljetterna. Kolla också upp om det finns några särskilda regler som påverkar dig vid ankomst, såsom obligatorisk karantän.
 • Ha munskydd på dig när du går igenom flygplatsens säkerhetskontroll. Personalen på flygplatsen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig munskyddet för att verifiera din identitet.
 • Räck inte över boardingpasset till säkerhetspersonalen. Istället ska du lägga det på skannern och sedan hålla upp det för inspektion.
 • En behållare med handsprit tillåts i handbagaget. Behållaren får inte rymma mer än 100 ml, och du måste ta ut den ur din väska när du går igenom säkerhetskontrollen.
 • För att få säkerhetskontrollen att gå snabbare bör du lägga föremål som mobilen och bältet i ditt handbagage istället för i en korg.
 • Om du bär med dig matvaror ombord ska du förvara dem i en genomskinlig plastpåse och placera påsen på brickan när du går igenom säkerhetskontrollen. Då är det mindre risk för att personalen på flygplatsen tar i din väska för att undersöka den.

Vilka flygbolag flyger till Thailand?
Thai Airways International flyger till Thailand eller dess närhet och kan bland annat erbjuda 21 flygresor som landar på Bangkok (BKK-Suvarnabhumi Intl.) per månad. När du har beslutat vilka datum du ska resa är det en god idé att boka dina biljetter tidigt för att få ett bra pris.
Hur hittar man billiga biljetter till Thailand?
Det finns ett par olika sätt som kan fungera. Du kan till exempel boka i god tid, titta på resor till alternativa flygplatser och undvika semestertider. Ett annat bra sätt är att använda Expedias funktion för flexibla datum. Sök efter flyg till Thailand och jämför sedan priser för omkringliggande datum. Under de senaste sju dagarna var det bästa priset för ett flyg till Thailand .
Vad kostar ett flyg till Thailand?
Priset på ett flyg tur och retur till Thailand var mellan och under de senaste sju dagarna. Du hade kunnat köpa en billig enkelresa från () för så lite som .
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Thailand?
Du har stora valmöjligheter i Thailand. När du väl har bestämt dig för var du vill bo kan du välja mellan dessa populära flygplatser:

 • Bangkok (BKK-Suvarnabhumi Intl.) – 5949 flyg per månad.
 • Bangkok (DMK-Don Mueang Intl.) – 5489 flyg per månad.
 • Phuket (HKT-Phuket Intl.) – 1880 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Thailand?
Under veckan som gick varierade flygpriserna till Thailand från till . Vad du får betala beror på flera olika faktorer, som när flyget avgår, vilken kabinklass du har valt och hur långt i förväg du bokar dina biljetter.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Thailand?
är en perfekt månad att få tag i fantastiska erbjudanden på flyg till Thailand. Men kom ihåg att i Sverige är flygen dyrare när skolorna har lov.
Hur lång tid tar flyget till Thailand?
Hur länge du förblir i flygstolen beror på många saker, framför allt var din resa börjar. Du finner medelflygtiden för några populära inrikesresvägar till Thailand nedan:

 • Chiang Mai (CNX-Chiang Mai Intl.) till Bangkok (BKK-Suvarnabhumi Intl.) – 1 timme och 18 minuter
 • Phuket (HKT-Phuket Intl.) till Bangkok (BKK-Suvarnabhumi Intl.) – 1 timme och 29 minuter
 • Hat Yai (HDY-Hat Yai Intl.) till Bangkok (BKK-Suvarnabhumi Intl.) – 1 timme och 34 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Thailand?

 • Börja semestern i Thailand i den spännande staden Bangkok. Här finns mycket att uppleva, från välkända sevärdheter som Grand Palace till mat, underhållning och mycket mer.
 • När det är dags att planera din resa får du hålla i åtanke att det råder ett tropiskt savannklimat i Bangkok. För att få en uppfattning om vad du kan vänta dig kan du titta närmare på vad väderleksprognosen säger innan du ger dig av.
 • Cirka 210 kilometer nordöst om Bangkok hittar du Nakhon Ratchasima, som också kan vara trevligt att besöka. De populära sevärdheterna inkluderar Nakhon Ratchasima Zoo, som definitivt hör hemma på din sightseeinglista.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Thailand på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Thailand.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Thailand med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Thailand. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Thailand.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Thailand under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Thailand erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.