Billiga flygbiljetter till Båstad

Om Båstad

Flyg till Båstad

Båstad är, särskilt på sommaren, en fantastiskt vacker och trevlig stad att besöka. Många reser hit för att uppleva det härliga utelivet, de sköna stränderna i Laholmsbukten och den årliga tennisturneringen Swedish Open. Vill du ta flyget till Båstad är det enklast att flyga till Ängelholm Helsingborg Airport som ligger lite drygt två mil söder om Båstad och med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga flygbiljetter.

Eftersom staden är van att ta emot turister håller restaurangerna och nöjeslivet en mycket hög standard och det finns även gott om trevliga hotell i Båstad för en härlig vistelse. Den vackra Laholmsbukten med milslånga sandstränder och den underbara Bjärehalvön gör – tillsammans med det sköna klimatet – att man gärna håller sig utomhus när man är i Båstad och det finns gott om fina vandringsleder och utsiktsplatser.

Passar du på att hyra bil i Båstad får du chans att verkligen upptäcka det härliga landskapet och besöka många roliga nöjen och sevärdheter. Lite drygt två mil öster om Båstad ligger exempelvis Kungsbygget där du sommartid kan prova på sommarrodel och zipline.

Resa med flyg

Till Ängelholm Helsingborg Airport går flyg från Bromma och Arlanda och säsongsvis även från Mora, Visby och Östersund. Under högsäsong finns det gott om flygresor, så det går lätt och smidigt att ta sig hit. Vill du göra det enkelt för dig är det är en god idé att titta på paketresor till Båstad med både flygresa och hotell, så har du allt fixat för semestern.

Flygplatsen Ängelholm Helsingborg Airport

Flygplatsen Ängelholm Helsingborg Airport ligger strax norr om Ängelholm och härifrån är det inte långt till Båstad – med hyrbil eller taxi åker du på cirka 20 minuter. Taxibolagen har oftast fasta priser till Båstad, men se till att fråga i förväg vad som gäller. Det finns även en tavla med prisrekommendationer där taxibilarna står och väntar. Vill du hyra bil finns flera välkända hyrbilsfirmor att välja mellan. Väljer du att åka kollektivt tar det lite drygt en timme och då tar du först flygbussen in till Ängelholm och därefter buss eller tåg till Båstad.

Flygplatsen är relativt liten, men det gör samtidigt att transportsträckorna är korta och att allt går snabbt. Parkeringen ligger bara några meter från ankomsthallen och du får bagaget några minuter efter landning.

Service på flygplatsen

Servicen på Ängelholm Helsingborg Airport håller en god nivå och på den kombinerade kiosken och restaurangen Take Off serveras mat, smörgåsar och fika. Du kan även passa på att köpa lite godis eller kanske något att läsa. På hela flygplatsen finns gratis WiFi och det går dessutom att hyra ett arbetsrum om du vill passa på att få lite gjort medan du väntar.

Båstad är en härlig stad att besöka och tack vare alla billiga flyg kan du snabbt komma fram – pigg och utvilad. Flygresan från Stockholm tar lite drygt en timme och när planet går ned för landning på Ängelholm Helsingborg Airport är utsikten fantastisk över Skälderviken och Bjärehalvön.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Båstad?
Båstad har bara en flygplats, och den heter Helsingborg (AGH-Ängelholm).
Hur långt från centrala Båstad ligger AGH?
Helsingborg (AGH-Ängelholm) ligger cirka 16 kilometer från centrala Båstad, så du får räkna med lite extra restid för att ta dig in till stadskärnan.
Kan jag flyga till Båstad?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om gällande reserestriktioner för Båstad innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Båstad?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Båstad kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Båstad med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Båstad kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Båstad?
AGH ligger 16 kilometer från centrum och fungerar som ingångsport för majoriteten av alla resenärer på väg till Båstad.
Hur många flygbolag flyger till Båstad?
Det finns 2 flygbolag som trafikerar rutten till Båstad, och flygen avgår från 2 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Båstad?
Majoriteten av flygen till Båstad flygs av SAS. Den mest valda rutten börjar i Stockholm, och det är SAS som är det huvudsakliga flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Båstad?
Att planera en härlig vistelse i Båstad är enkelt när det finns 39 direktflyg att välja och vraka bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Båstad från?
De populäraste flygresorna till Båstad avgår från Stockholm, SoFo och Grödinge.
Hur lång tid tar flyget till Båstad?
Var du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Stockholm till Båstad tar resan i genomsnitt cirka 1 timme och 20 minuter. En flygresa från SoFo brukar komma fram på uppemot 1 timme och 25 minuter. Med Grödinge som startpunkt är du normalt i luften i 1 timme och 25 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Båstad?
Alla vana resenärer vet att man inte bör dröja till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta högre precis innan avresedatumet. Ett annat bra tips för att hitta kanonerbjudanden kan vara att jämföra olika alternativ. Om destinationen har flera flygplatser skulle du kunna undersöka om du kan hitta lägre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Till sist kan du spara ett par slantar till genom att boka direkt. Om du ser ett fint erbjudande ska du inte dröja, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Båstad?
Om du inte är redo kan en resa med flyg verka utmanande, men ta det lugnt. Du behöver bara följa de här tipsen, så kan du börja din resa till Båstad på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli ett rent nöje, om du planerar din packning på rätt sätt. Först och främst ska du packa med några rena kläder, en tidning eller två och några toalettartiklar, som tandborste och läppbalsam. För det andra bör du reservera plats i väskan för en bärbar dator med laddare, mediciner du behöver och kanske ett nackstöd. Slutligen ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument och lite kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla fulla flaskor med schampo och hårgelé i ditt incheckade bagage. Alla vätskor och geler i mängder på över 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och brandfarliga eller explosiva objekt, exempelvis aerosol- och sprejburkar, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt ska vara det som är viktigast när du avgör vad du ska ha på dig under resan. Tänk även igenom vad du ska ha för skor, eftersom det är vanligt att fötterna blir lite svullna under resans gång. Välsittande skor utan klackar är det bästa alternativet.
  • På långa flygresor kan en del personer drabbas av DVT, eller djup ventrombos, vilket är ett tillstånd där blodproppar bildas i samband med utdragna perioder utan aktivitet. För att minska risken att drabbas av detta kan du ta vara på varje tillfälle att röra på dig och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Ett annat sätt att minska risken är att ha på dig antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Båstad?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har tagit fram en lista med praktiska tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollen utan problem. Nästa stopp är Båstad.

  • Säkerhetspersonalen måste först kontrollera att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du kan gå vidare. Se till att allt är nära tillhands.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som skulle kunna få larmet att gå, exempelvis jackor och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Dina elektronikenheter, såsom bärbara datorer och mobiler, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Handkräm, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du spara ett par minuter. Kängor och andra tyngre skor behöver ofta skannas separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lättare sneakers.
  • Saxar och andra vassa föremål får inte tas med ombord. De kommer att konfiskeras av personalen i säkerhetskontrollen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Båstad
Ankomstflygplats
Båstad
IATA-kod för ankomstflygplats
AGH

Populära flyg till Båstad

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 705 kr för enkelflyg och 1 519 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation