Förslag på billiga flygresor till Belek

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 115 kr för enkelflyg och 1 288 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Belek

Flyg till Belek

Belek är en semesterort i södra Turkiet som är känd för sina vackra, långa stränder, sina golfbanor och sina lyxiga hotell. Du hittar billiga flyg till Belek året om, men högsäsongen är mellan mitten av maj till och med början av september när temperaturen är som skönast och behagligast.

Belek är mycket känt för att vara ett riktigt paradis för golfare. Golfbanorna håller hög klass, och det finns ett stort utbud av golfskolor med kurser för dig som vill förbättra ditt handikapp. För dig som inte tycker om att golfa, är sol och bad på stranden minst sagt ett hett tips. Det finns gott om vattenaktiviteter såsom dykning och parasailing. För den som vill ha en stillsammare semester kan kanske den vackra parken Garden of Tolerance som ligger mitt i hjärtat av staden locka.

Flygresor till Belek via Antalya

Du hittar enkelt flyg till Belek som går via Antalyas flygplats (AYT), som är den närmaste flygplatsen. De flesta stora flygbolagen flyger dit från Sverige, och du kan hitta flyg med en eller flera mellanlandningar. Det är vanligt att mellanlanda i till exempel Istanbul (IST) eller Frankfurt (FRA).

Flygplatsen i Antalya ligger cirka 33 kilometer från Belek, vilket tar ungefär en halvtimme att köra med bil. Du kan även åka flygbuss, vilket är ett billigt alternativ som tar lite mer än en timme. Om du vill ha hyrbil i Belek kan det vara smart att hyra den redan på flygplatsen i Antalya eftersom du kommer fram snabbare om du kör själv.

Flygbiljetter till Belek via andra flygplatser

Det kan vara en god idé att boka en paketresa till Belek, där du bokar flygbiljetter och hyrbil i samma bokning. Extra smidigt blir det om du dessutom inkluderar ett hotellrum i paketresan. Nästan alla hotell i Belek ligger utmed med havet, vissa nära golfbanorna och vissa direkt på stranden.

Om du vill snickra ihop flygresan på egen hand och inte hittar passande flyg som går via Antalya, kan du även resa via Alanyas flygplats Gazipasa (GZP) som ligger cirka 145 km från Belek. Det tar strax över två timmar att ta sig till Belek med bil eller taxi från flygplatsen. Det finns även lokalbussar som går regelbundet, men de tar lite längre tid, cirka fyra timmar.

Res från Sverige till Belek

De flesta stora flygbolagen flyger från Sverige till Belek via en av de närliggande flygplatserna. Till exempel kan du resa från Stockholm-Arlanda (ARN) enkelt och smidigt med bara en mellanlandning. Oftast får du mellanlanda på till exempel Istanbuls flygplats (IST) där du kan ägna din väntetid åt att äta gott eller gå runt bland rolig och inspirerande shopping.

Vill du resa från Göteborg, Malmö eller någon annan stad i Sverige får du oftast flyga via Arlanda eftersom resorna till Belek vanligtvis går därifrån. Det innebär att det kan bli två mellanlandningar på din resa till Belek, men det brukar gå snabbt ändå eftersom du kan hitta flygningar som klaffar med varandra utan onödig väntetid.

Information om flyg till Belek

Destinationens flygplats Antalya Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats AYT
Destination Antalya

Populära flyg till Belek

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 115 kr för enkelflyg och 1 288 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.