Flygdestinationer i Turkiet

Populära städer att besöka i Turkiet

Förslag på billiga flygresor till Turkiet

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 600 kr för enkelflyg och 1 573 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Turkish Airlines
Pegasus Airlines
Norwegian Air Shuttle
SunExpress
Pegasus Airlines
Lufthansa

Boka din resa till Turkiet

Flyg till Turkiet

Turkiet har under senare år blivit ett av Europas allra populäraste turistmål och landet har flera flygplatser med direktflyg till och från Sverige. De tre största flygplatserna i Turkiet är Atatürk Airport som ligger 24 km väst om Istanbuls centrum, Antalya Airport som ligger 13 km nordost om Antalya och Sabiha Gökçen International Airport som ligger 35 km sydost om Istanbuls centrum.

Anledningen till att Istanbul har två stora flygplatser är att Atatürk Airport i början på 2000-talet inte längre klarade det stora passagerartrycket. Även om Ankara är huvudstad i Turkiet är det Istanbul som är den största staden och landets ekonomiska centrum och sammanlagt flyger närmare 75 miljoner passagerare varje år till eller från de båda flygplatserna.

Flygresor till och från Sverige

Det är många svenskar som lockas av solen, stränderna och det turkosfärgade vattnet i Turkiet. Med 800 mil kust mot tre hav och ett skönt medelhavsklimat finns alla förutsättningar för en härlig badsemester. Den populäraste turistorten är Antalya i sydvästra Turkiet, men även Istanbul, Marmaris, Izmir och Ankara får många besök. Sammanlagt reser över 600 000 svenskar varje år till Turkiet.

Direktflyg från Sverige till Turkiet avgår från Arlanda, Landvetter, Luleå Airport, Umeå Airport och flera andra svenska flygplatser. Till vissa destinationer i Turkiet är det vanligt att man byter plan på Atatürk Airport. Har man då möjlighet kan man passa på att ägna några dagar åt Istanbul. Staden är en spännande blandning av väst och öst – ena halvan av staden ligger faktiskt i Europa och den andra i Asien!

Atatürk Airport – Turkiets största flygplats

Atatürk Airport (som fått sitt namn efter Mustafa Kemal Atatürk, det moderna Turkiets grundare) är inte bara Turkiets största flygplats utan även en av Europas mest trafikerade. Det är lätt att ta sig in till centrala Istanbul med tunnelbana, flygbuss, reguljär buss eller hyrbil, men är man några stycken blir det oftast lika billigt att ta en taxi direkt utanför flygplatsen.

På flygplatsen finns all service man kan förvänta sig av en internationell flygplats i den här storleken, exempelvis banker, växlingskontor, Wi-Fi (gratis på vissa ställen, men inte alla), butiker, en lång rad restauranger och kaféer och ett flygplatshotell.

Sabiha Gökçen International Airport

Sabiha Gökçen International Airport har fått sitt namn efter Turkiets första kvinnliga stridspilot, Sabiha Gökçen. Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med tåg, flygbuss, reguljär buss, taxi eller hyrbil och även om flygplatsen är betydligt mindre än Atatürk Airport finns även här all service man kan önska sig. Utbudet av restauranger och kaféer är stort och man kan välja mellan att prova turkiska specialiteter eller satsa på Starbucks, McDonald’s och Burger King.

Flyg till semesterparadiset Antalya

Antalya Airport ligger nära Antalyas centrum och stränderna – i själva verket når landningsbanorna nästan ända fram till vattnet. Bussar går från flygplatsen till olika platser i och utanför Antalya och det går även fint att hyra bil eller ta en taxi. Så det behöver inte ta lång tid från landning till första doppet!

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Turkiet på grund av covid-19?
I vår kundtjänstportal får du tag i information om hur du byter eller avbokar ditt flyg till Turkiet på grund av covid-19. Innan du genomför din bokning är det också en bra idé att läsa igenom flygbolagets villkor.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Turkiet med flexibel avbokningspolicy?
Numera är god flexibilitet viktigare än någonsin när det handlar om flygresor. Just därför har vi lagt till filteralternativet “Ingen ändringsavgift”, som gör det enklare för dig att få tag i flexibla och billiga flyg till Turkiet. Du kan hitta filtret på vänster sida av skärmen, under “Flexibla ändringspolicyer”.
Finns det några allmänna tips för resande till Turkiet under coronaviruspandemin?
Coronavirusutbrottet har lett till stora förändringar i hur man reser. Om du planerar en resa till Turkiet kan de här tipsen hjälpa dig att hantera de nya reglerna och utmaningarna.

 • Kom ihåg att ta reda på om det är några reserestriktioner som gäller på din avreseort eller på ditt resmål innan du bokar ditt flyg. Kolla även upp om det finns några särskilda regler som kan påverka dig vid ankomsten, som obligatorisk karantän.
 • Bär munskydd under säkerhetskontrollerna på flygplatsen. Personalen på flygplatsen skulle dock kunna be dig att ta av munskyddet för att verifiera din identitet.
 • Lämna inte över det elektroniska eller fysiska boardingpasset till säkerhetspersonalen. Istället ska du placera det på skannern och sedan hålla upp det så att det kan inspekteras.
 • Du får lov att bära med dig en behållare med handdesinfektionsmedel på högst 100 ml i ditt handbagage. Du måste ta ut behållaren ur väskan när du passerar säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla personliga föremål, såsom mobil och plånbok, ur dina fickor och placera dem i ditt handbagage istället för i en korg. Då tar säkerhetskontrollen mindre tid.
 • Om du bär med dig matvaror ombord ska du förvara dem i en genomskinlig plastpåse och placera påsen på brickan när du passerar säkerhetskontrollen. Då är det inte lika stor risk för att personalen på flygplatsen tar i din väska för att öppna och inspektera den.

Vilka flygbolag flyger till Turkiet?
När du har beslutat vilka datum du ska resa kan du ge dig iväg med något av dessa flygbolag:

 • Turkish Airlines – 151 flyg till Turkiet eller dess närhet varje månad, inklusive 151 flyg till Istanbul (ISL-Ataturk Intl.) per månad.
 • Pegasus – 86 flyg till Turkiet eller dess närhet varje månad, inklusive 52 flyg till Istanbul (SAW-Sabiha Gokcen Intl.) per månad.
 • SunExpress – 26 flyg till Turkiet eller dess närhet varje månad, inklusive 26 flyg till Antalya (AYT-Antalya Intl.) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Turkiet?
En smart strategi om du vill hitta bästa möjliga erbjudande är att vara flexibel med dina resedatum. Börja med att söka efter flygresor till Turkiet och klicka därefter på “Flexibla datum” för att jämföra priserna för närliggande dagar. Ett annat bra tips är att boka i god tid. För att du ska få en uppfattning om prisläget kan vi meddela att de billigaste flygbiljetterna till Turkiet den senaste veckan kostade 1 573 kr.
Vad kostar ett flyg till Turkiet?
Den senaste veckan har det sålts flygbiljetter tur och retur till Turkiet för endast 1 573 kr, medan det högsta priset var 2 073 kr. När det gäller enkelresor från Stockholm (ARN) var det bästa priset under samma tidsperiod 600 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Turkiet?
Vilken flygplats du anländer till i Turkiet beror på din avreseort och din slutliga destination. Här kommer en lista över ett par av de populäraste flygplatserna i regionen:

 • Istanbul (ISL-Ataturk Intl.) – 14823 flyg per månad.
 • Istanbul (SAW-Sabiha Gokcen Intl.) – 10270 flyg per månad.
 • Antalya (AYT-Antalya Intl.) – 6703 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Turkiet?
Priserna låg på mellan 1 573 kr och 2 073 kr den senaste veckan. När du vill boka kan vi hjälpa dig att hitta ett riktigt fint erbjudande.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Turkiet?
För att ro hem ett billigt flyg till Turkiet bör du försöka att boka i Mars, när priserna är som lägst. När är biljetterna som dyrast? Om du reser från Sverige är det under sommar- och vinterloven.
Hur lång tid tar flyget till Turkiet?
Hur lång tid du kommer att spendera i flygstolen beror på ett flertal saker, men i synnerhet på var din resa börjar. Du finner medelrestiden för ett par välbokade inrikesflyg till Turkiet nedan:

 • Antalya (AYT-Antalya Intl.) till Istanbul (ISL-Ataturk Intl.) – 1 timme och 24 minuter
 • Izmir (ADB-Adnan Menderes) till Istanbul (ISL-Ataturk Intl.) – 1 timme och 14 minuter
 • Ankara (ESB-Esenboga) till Istanbul (ISL-Ataturk Intl.) – 1 timme och 9 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Turkiet?

 • De flesta av upptäcktsfärderna i Turkiet börjar i den välkända staden Istanbul. Här erbjuds du ett imponerande utbud av upplevelser och sevärdheter, som Blå moskén. Staden vet utan tvekan hur man charmar besökare.
 • Innan du packar resväskan för din semester i Istanbul, där det är ett medelhavsklimat, kan det vara bra att kontrollera det lokala vädret. Det gör det lättare att ta med dig det du verkligen behöver och undvika att ta med dig sådant du kanske inte behöver, som sandaler och baddräkt.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Turkiet på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Turkiet.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Turkiet med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Turkiet. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Turkiet.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Turkiet under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Turkiet erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Turkiet

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines