Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka din resa till Turkiet

Flyg till Turkiet

Turkiet har under senare år blivit ett av Europas allra populäraste turistmål och landet har flera flygplatser med direktflyg till och från Sverige. De tre största flygplatserna i Turkiet är Atatürk Airport som ligger 24 km väst om Istanbuls centrum, Antalya Airport som ligger 13 km nordost om Antalya och Sabiha Gökçen International Airport som ligger 35 km sydost om Istanbuls centrum.

Anledningen till att Istanbul har två stora flygplatser är att Atatürk Airport i början på 2000-talet inte längre klarade det stora passagerartrycket. Även om Ankara är huvudstad i Turkiet är det Istanbul som är den största staden och landets ekonomiska centrum och sammanlagt flyger närmare 75 miljoner passagerare varje år till eller från de båda flygplatserna.

Flygresor till och från Sverige

Det är många svenskar som lockas av solen, stränderna och det turkosfärgade vattnet i Turkiet. Med 800 mil kust mot tre hav och ett skönt medelhavsklimat finns alla förutsättningar för en härlig badsemester. Den populäraste turistorten är Antalya i sydvästra Turkiet, men även Istanbul, Marmaris, Izmir och Ankara får många besök. Sammanlagt reser över 600 000 svenskar varje år till Turkiet.

Direktflyg från Sverige till Turkiet avgår från Arlanda, Landvetter, Luleå Airport, Umeå Airport och flera andra svenska flygplatser. Till vissa destinationer i Turkiet är det vanligt att man byter plan på Atatürk Airport. Har man då möjlighet kan man passa på att ägna några dagar åt Istanbul. Staden är en spännande blandning av väst och öst – ena halvan av staden ligger faktiskt i Europa och den andra i Asien!

Atatürk Airport – Turkiets största flygplats

Atatürk Airport (som fått sitt namn efter Mustafa Kemal Atatürk, det moderna Turkiets grundare) är inte bara Turkiets största flygplats utan även en av Europas mest trafikerade. Det är lätt att ta sig in till centrala Istanbul med tunnelbana, flygbuss, reguljär buss eller hyrbil, men är man några stycken blir det oftast lika billigt att ta en taxi direkt utanför flygplatsen.

På flygplatsen finns all service man kan förvänta sig av en internationell flygplats i den här storleken, exempelvis banker, växlingskontor, Wi-Fi (gratis på vissa ställen, men inte alla), butiker, en lång rad restauranger och kaféer och ett flygplatshotell.

Sabiha Gökçen International Airport

Sabiha Gökçen International Airport har fått sitt namn efter Turkiets första kvinnliga stridspilot, Sabiha Gökçen. Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med tåg, flygbuss, reguljär buss, taxi eller hyrbil och även om flygplatsen är betydligt mindre än Atatürk Airport finns även här all service man kan önska sig. Utbudet av restauranger och kaféer är stort och man kan välja mellan att prova turkiska specialiteter eller satsa på Starbucks, McDonald’s och Burger King.

Flyg till semesterparadiset Antalya

Antalya Airport ligger nära Antalyas centrum och stränderna – i själva verket når landningsbanorna nästan ända fram till vattnet. Bussar går från flygplatsen till olika platser i och utanför Antalya och det går även fint att hyra bil eller ta en taxi. Så det behöver inte ta lång tid från landning till första doppet!