Billiga flygbiljetter till Bergen

Förslag på billiga flygresor till Bergen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 353 kr för enkelflyg och 1 018 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Widerøe
Widerøe
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Widerøe
Widerøe

Flyg till Bergen

Bergen är det perfekta resmålet för den kulturintresserade som dessutom uppskattar vacker natur. Här finns Norges bästa musikscen och en rad konstinstitutioner som sätter Bergen på den norska kulturkartan. I närområdet går det också bra att njuta av den förtrollande fjorden med båt eller på vandring i de omgivande fjälltopparna.

I Bergen finns det ett bra utbud trevliga caféer och restauranger och om du söker hotell i Bergen finns det en rad alternativ att välja mellan – från bed and breakfast till vandrarhem och lite lyxigare alternativ.

Om du väljer att hyra bil i Bergen på din semester har du möjlighet att se mer av den häftiga natur som gör Norge så speciell. Varför inte ta bilen på heldagsresa till Hardangerfjorden och vandra ut på den världskända klippan Trolltunga med milsvid utsikt över bergen? I närheten av Bergen finns också bra skidorter att upptäcka på vintern med egen bil. Du kan till exempel boka hyrbil när du köper en paketresa till Bergen. Då ingår ofta hyrbil i paketet.

Det är lätt att ta sig till Bergen från många av Sveriges flygplatser. Om du bokar en flygresa till Bergen från Stockholm tar det bara en och en halv timme om du flyger direkt. Du kan hitta riktigt billiga flyg till Bergen om du är ute i god tid med att boka din resa.

Boka flygbiljetter till Bergen över en weekend

Eftersom Bergen ligger så nära är staden ett perfekt resmål för en långhelg. Missa inte att åka hit under sommaren då staden lever upp med ett antal kulturevenemang och det är extra härligt att vandra i de sju större fjällen som omger Bergen.

När du reser till Bergen får du inte missa att promenera i de historiska kvarteren vid hamnen, Bryggen. Här finns hus från medeltiden och dessutom en oslagbar fiskmarknad med havets alla delikatesser. Om du är intresserad av musik är Edvard Grieg-museet ett måste.

Flyg till Bergen flygplats

Bergen flygplats är en av Norges största flygplatser och det finns ett bra serviceutbud med en rad butiker, restauranger och andra tjänster.

Det absolut smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Bergen är att åka buss. Bussar avgår direkt utanför ankomsthallen och det tar bara ungefär en kvart att ta sig in till Bergens centrum. Du kan köpa biljett på bussen eller i servicedisken vid busshållplatsen.

Om du vill hyra egen bil går det bra att göra det på flygplatsen. Ett flertal av de större internationella uthyrningsfirmorna finns representerade här. Fundera redan innan din resa på om du vill hyra bil i Bergen. Det kan vara smart att kombinera flygresor till Bergen med hyrbil i en paketresa för att ha chansen att komma undan med ett lite billigare pris.

Det går naturligtvis också bra att ta taxi in till centrala Bergen, men om du inte vill ta egen bil rekommenderas buss som första alternativ då det är ett smidigt och betydligt billigare alternativ till taxi.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Bergen?
Bergen (BGO-Flesland) är den enda flygplatsen i närheten av Bergen.
Hur långt från centrala Bergen ligger Bergen (BGO-Flesland)?
Det är omkring 13 kilometer mellan Bergen (BGO-Flesland) och centrala Bergen. Planera hur du ska åka från flygplatsen till stadskärnan innan du landar, så blir det enklare.
Kan jag flyga till Bergen?
Gå till våra reseråd under covid-19 för den senaste informationen om att flyga till Bergen. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän är ett krav när du landar.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Bergen?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Bergen kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Bergen med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Bergen kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Bergen?
Bergen (BGO-Flesland) är belägen 13 kilometer från stadskärnan och välkomnar de flesta av alla turister på väg till Bergen.
Hur många flygbolag flyger till Bergen?
Det finns 16 flygbolag som erbjuder direktflyg till Bergen, från 51 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Bergen?
Merparten av alla flyg till Bergen flygs av SAS, Norwegian Air Shuttle eller Flyr AS, och SAS är det ledande flygbolaget av dessa. Den vanligaste avreseorten är Frogner.
Hur många direktflyg går det till Bergen?
Att arrangera en uppiggande vistelse i Bergen är lätt när det finns 870 direktflyg att välja mellan varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Bergen från?
Många flyg till Bergen avgår från flygplatser i Oslo, Bryn och Frogner.
Hur lång tid tar flyget till Bergen?
Om du reser från Oslo är du i luften 53 minuter innan du anländer till Bergen. Från Bryn tar flygresan 53 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Frogner är ungefär 53 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Bergen?
Många erfarna resenärer vet att du inte ska avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta som högst strax innan avgångsdatumet. Du skulle även kunna bredda din sökning och jämföra alternativen. Om resmålet har flera flygplatser är det möjligt att du kan hitta bättre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Slutligen bör du vara beredd på att boka direkt om du väl har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras fort. Med lite förberedelse och kanske lite tur kan du leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Bergen?
Beroende på din avreseort kan flyget till Bergen vara lätt avklarat eller ta betydligt längre tid. Här presenterar vi några tips som kanske hjälper dig att börja resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli en stressfri upplevelse, om du bara planerar din packning på rätt sätt. Först och främst ska du ta med dig ett klädombyte, någonting att läsa och några enkla toalettartiklar, till exempel deodorant och läppbalsam. Härnäst bör du lämna plats i väskan för en surfplatta med laddare, viktiga mediciner och kanske ett uppblåsbart nackstöd. Slutligen bör du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla resedokument och pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla fulla flaskor med schampo och hårsprej i ditt incheckade bagage. Alla vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och brandfarliga objekt, till exempel tändare och bränsle, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte det bästa stället för att synas i dina moderiktigaste kläder. Klä dig bekvämt och lägg på minnet att packa ner en tjock tröja, eftersom det ofta blir lite kyligt på flyget. Sköna skor med plan sula är också att rekommendera.
  • På långa flygsträckor finns det en risk för att man drabbas av DVT, eller djup ventrombos, ett tillstånd där blodproppar uppstår efter utdragna perioder av stillasittande. För att undvika att drabbas av detta kan du ta vara på varje tillfälle att resa dig upp och gå ett par steg i mittgången. Du kan även minska risken genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Bergen?
Tricket är att vara väl förberedd innan du är framme på flygplatsen. På så sätt kan du slå dig ned på ditt flyg till Bergen utan dröjsmål. Följ tipsen nedan för att börja semestern på bästa möjliga vis.

  • För det första måste du visa upp ditt pass och dina resedokument för personalen. Se till att du har allt inom räckhåll, så att du slipper leta.
  • Efter detta ska både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som kan aktivera larmet. Saker som hörlurar, bälten och jackor måste gå igenom maskinen.
  • Under ett kort ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknologi. Din mobil, din surfplatta och all annan elektronik ska också skannas.
  • Reser du med din nya parfym? Inga problem. Så länge behållaren inte rymmer mer än 100 milliliter och du har placerat den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse kan du ta med den i ditt handbagage.
  • Lätta sneakers är ett bra val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra tyngre skor granskas ofta separat.
  • Vassa och spetsiga föremål är förbjudna ombord. De kommer att konfiskeras av personalen i kontrollen, så kom ihåg att lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Bergen
Destinationens flygplatsFlesland
IATA-kod för ankomstflygplatsBGO
DestinationBergen
Flygpris2 767 kr

Populära flyg till Bergen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 353 kr för enkelflyg och 1 018 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd