Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Avgiftsfri ändring av vissa flygbokningar.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Om Boracay

Flyg till Boracay Island

Boracay Island, som är en del av Filippinerna, är ett drömresemål för många, och det är lätt att förstå varför! Ön har långa kritvita sandstränder, god mat och mängder av aktiviteter. Trots att ön ligger på andra sidan jordklotet kan du enkelt boka en flygresa till Boracay Island. Ön har ingen egen flygplats och därför finns det inga direktflyg till Boracay Island, men istället används andra närliggande flygplatser som ligger på den närmsta, och betydligt större ön Panay.

Flygresor till Boracay Island från Sverige

De två flygplatser som främst används är Godofredo P. Ramos Airport, ofta kallad Caticlan, och Kalibo International Airport. Det snabbaste sättet att ta sig till Boracay är att flyga till Caticlan. Från flygplatsen kan du sedan promenera till den lilla hamnen där det regelbundet går båtar ut till Boracay. Om du istället väljer att boka flyg till Boracay Island via Kalibo, som ligger cirka 7 mil söder om Caticlan, kan du ta en buss till hamnen i Caticlan. Resan tar 1–2 timmar beroende på trafik och väderförhållanden. Från hamnen fortsätter du sedan med båt till Boracay.

Det är förbjudet med biltrafik på ön och det är därför inte möjligt att hyra bil på Boracay Island. Eftersom ön är liten, cirka 10 km2, kan du ofta promenera dit du vill ta dig. Det kanske smidigaste sättet att ta sig runt är med hjälp av trehjuliga mopeder. De fungerar som en taxi där föraren sitter på mopeden och resenärerna i en sidovagn. Cykeltaxi är ett annat alternativ och du kan även hyra en egen cykel.

Aktiviteter på Boracay Island

Under din vistelse på Boracay kan du njuta av lata dagar på stranden eller vid poolen, och spännande aktiviteter – både på hav och på land. Ön passar perfekt för den som gillar vattensporter – stranden Bulabog är ett paradis för vind- och kitesurfare, men även lugnare aktiviteter som snorkling erbjuds på ön. I januari varje år hålls den populära festivalen Ati-Atihan, med maskerader, karnevaler och ljusprocessioner.

Bästa tiden att boka billiga flyg till Boracay Island

Ön har ett tropiskt klimat, så när du än väljer att boka flygbiljetter till Boracay Island är vädret varmt och skönt. Det finns dock faktorer som kan påverka när du helst vill resa till Boracay Island. Året delas in i två säsonger: Amihan och Habagat. Amihan varar oktober–juni, har lite regn och temperaturerna ligger mellan 25 och 32 grader. Habagat, som råder under resen av året, ger fuktigare och varmare väder, ofta mellan 28 och 38 grader. Boracay utsätts ibland för tropiska stormar, och även om de kan inträffa året runt är de vanligare under habagatperioden. Det som främst avgör vilken säsong som råder är vindens riktning. Säsongen kan därför avgöra vilken del av ön du vill bo på. Under amihan blåser vinden från öst, vilket gör att öns västra sida är mest populär bland turister, medan öns östra sida då är perfekt för vindsurfing. När du bokar hotell på Boracay Island bör du därför fundera på under vilken säsong du reser och vad du vill göra under din vistelse.

Information om flyg till

Destinationens flygplats Boracay
IATA-kod för ankomstflygplats KLO