Billiga flygbiljetter till Borås

Förslag på billiga flygresor till Borås

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 429 kr för enkelflyg och 873 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Vueling Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Scandinavian Airlines

Om Borås

Flyg till Borås

Ungefär mitt mellan Göteborg och Jönköping ligger den charmiga staden Borås. Eftersom Borås är en viktig handels- och affärsstad reser många hit i arbetet, men staden är även ett utmärkt semestermål med fantastisk natur och gott om nöjen och sevärdheter. Väljer du att resa hit med flyg kan du antingen flyga till Göteborg Landvetter Airport som ligger ungefär 40 km västerut eller Jönköping Airport som ligger 80 km österut.

Det första som slår en när man kommer till Borås är hur mycket vatten det finns här, trots att man befinner sig mitt på den västgötska landsbygden. Genom staden rinner Viskan i många snirklar från sjön Öresjö och alldeles i närheten ligger även Ramnasjön, Byttorpssjön, Viaredssjön och en handfull sjöar till. Passar du på att hyra bil i Borås kan du enkelt uppleva hela den vackra landsbygden och besöka massor av trevliga badplatser.

Borås djurpark och Ramnaparken

Ett givet besöksmål i Borås, särskilt om man reser med familjen, är Borås djurpark med ungefär 500 djur av 80 olika arter. Förutom exotiska djur som geparder, elefanter och noshörningar finns här svenska vilda djur som älgar, lodjur och vargar och svenska bondgårdsdjur som kor, hästar och grisar. Det är även trevligt att besöka Ramnaparken som har många fina promenadstråk, en vacker rosenträdgård och ett stort och intressant friluftsmuseum.

Det är lätt att hitta bra hotellrum i Borås och eftersom det går många billiga flyg till de närbelägna flygplatserna passar staden perfekt för en trevlig weekendresa.

Enkelt att flyga till Göteborg Landvetter Airport

Till Göteborg Landvetter Airport går flygresor från ett stort antal flygplatser både i och utanför Sverige. Flygplatsen är Sveriges näst största efter Arlanda och här finns goda chanser att hitta bra och billiga flygbiljetter som passar just dig.

På flygplatsen finns flera butiker för härlig shopping och många trevliga restauranger och kaféer – både före och efter säkerhetskontrollen. Likaså finns det WiFi med god täckning som är gratis de första tre timmarna (eller 100 MB).

Med hyrbil eller taxi tar du dig från Göteborg Landvetter Airport till Borås på lite knappt en halvtimme och med flygbussen Swebus Express tar resan inte mer än 40 minuter.

Resa via Jönköping Airport

Jönköping Airport är en betydligt mindre flygplats, men ska du till Borås går det fint att flyga hit från Arlanda, Frankfurt, Karlstad och Visby. Flygplatsen är även startpunkt för många charterresor till semesterparadis som Teneriffa, Gran Canaria och Rhodos. Servicen på flygplatsen är god med tanke på storleken och det finns såväl en restaurang som helt gratis höghastighets-WiFi.

Med hyrbil eller taxi tar det ungefär en timme att åka mellan Jönköping Airport och Borås och med buss får man räkna med lite knappt två timmars restid.

En härlig resa till Borås

Oavsett vilken flygplats du väljer kan du se fram emot en härlig flygresa och en trevlig vistelse i Borås. Om du passar på att boka en paketresa till Borås med både hotellrum och flygbiljetter finns även chans till extra bra pris!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Borås?
Göteborg (GOT-Landvetter) är den enda flygplatsen du kan resa till i närheten av Borås.
Hur långt från centrala Borås ligger Göteborg (GOT-Landvetter)?
Göteborg (GOT-Landvetter) ligger omkring 40 kilometer från den centrala delen av Borås, så förbered dig på att behöva åka en bit till för att komma fram till ditt boende.
Kan jag flyga till Borås?
Läs våra reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om möjliga reserestriktioner för Borås innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Borås?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Borås kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Borås med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Borås kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Borås?
Eftersom det bara finns en enda stor flygplats i närheten av Borås, blir det enkelt att avgöra vilket flyg du ska välja. Du landar på GOT, som är belägen omkring 40 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Borås?
Sammanlagt finns det 24 olika flygbolag som ansluter Borås till 59 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Borås?
SAS och Ryanair är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder flyg till Borås. Ett av de vanligaste sätten att resa hit är att flyga med SAS från Stockholm.
Hur många direktflyg går det till Borås?
Det går 462 direktflyg till Borås varje vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Borås från?
Många flyg till Borås avgår från Stockholm, Gamla stadskärnan och Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Borås?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Stockholm till Borås tar resan i genomsnitt 1 timme och 3 minuter. En flygresa från Gamla stadskärnan brukar komma fram på 2 timmar och 24 minuter. Med Centrum som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i ungefär 1 timme och 40 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Borås?
Vi har alla stött på sådana lyckostar som på något sätt får tag i superbilliga flygbiljetter vart de än åker. Skulle du vilja veta hur de gör? De väntar inte till sista stund med att boka. Du kan även bredda sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om din destination har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre trafikerad terminal. Slutligen ska du vara beredd på att boka direkt när du väl har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förkunskap och kanske lite tur går det att få tag i bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Borås?
Beroende på din avreseort kan ditt flyg till Borås vara lätt avklarat eller ta betydligt längre tid. Vi har samlat ihop några tips som kan vara till hjälp för att börja resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: passet, alla dina resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Därefter bör du komma ihåg att ta med dig sådant som kan få tiden att gå fortare, till exempel en surfplatta eller någonting att läsa. Det kan även vara smart att packa ner din laddare, hörlurar och en flygkudde. Slutligen ska du inte glömma att lämna plats i väskan för toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som förbjudna saker varierar mellan olika flygbolag, men normalt gäller regeln att ingenting vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår exempelvis bestick, rakblad, bränsle och blekmedel. Sportutrustning som pilbågar och pilar eller andra objekt som hade kunnat skada övriga passagerare, till exempel skjutvapen och svärd, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa är ofta så enkel som rätt val av kläder. När du klär dig i flera lager är du redo för den skiftande temperaturen ombord och du klarar av att hålla dig varm om det skulle bli svalt i kabinen. Skor med höga klackar och kängor bör du lämna i de incheckade väskorna, även om det normalt är favoritparet. Välj istället rymliga skor med flat sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • På längre flygsträckor finns det en risk för att man drabbas av DVT, eller djup ventrombos, som är ett tillstånd där blodproppar uppstår efter utdragen inaktivitet. För att undvika detta kan du utnyttja varje tillfälle att resa på dig och gå lite fram och tillbaka i mittgången. Du kan även minska risken genom att ha på dig antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Borås?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen går resan till Borås mycket enklare. Här har vi sammanställt några behändiga tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal kommer först att kontrollera att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du får fortsätta. Se till att du har allt nära tillhands.
  • Härnäst är det dags för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel mynt, att åka genom röntgenmaskinen. Det här steget går snabbare om du gör dig i ordning redan innan det är din tur.
  • En kort stund måste du klara av att leva utan digital teknik. Din mobil, din surfplatta och övrig elektronik ska också gå genom skannern.
  • Ska du resa med din favoritparfym? Det går fint. Om behållaren inte rymmer mer än 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du ha med den i handbagaget.
  • Om du väljer rätt skor kan du kanske spara ett par minuter. Kängor och andra tunga skor ska ofta skannas separat, medan du förmodligen slipper detta med lättare gymnastikskor.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet ombord. Om du har några knivar eller andra vassa föremål med dig på resan är du tvungen att lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Borås
Ankomstflygplats
Landvetter
IATA-kod för ankomstflygplats
GOT
Destination
Göteborg
Pris tur-och-retur
873 kr

Populära flyg till Borås

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 429 kr för enkelflyg och 873 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines