Billiga flygbiljetter till Bordeaux

Förslag på billiga flygresor till Bordeaux

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 035 kr för enkelflyg och 1 626 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
easyJet
Iberia
easyJet
easyJet
Iberia
Lufthansa
Iberia
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines

Om Bordeaux

Flyg till Bordeaux

Det är svårt att prata om den franska staden Bordeaux utan att samtidigt prata om vin. Regionen Aquitaines huvudstad, med omkring 1 miljon invånare, brukar betraktas som världens vinhuvudstad, och vinerna som uppkallats efter stadens namn har tillverkats i området sedan 700-talet. Om du bokar en billig flygbiljett till Bordeaux har du chansen att uppleva vinindustrins hjärta!

Ta dig till Bordeaux

När du bokar en flygresa till Bordeaux blir slutdestinationen Bordeaux internationella flygplats, Aéroport de Bordeaux Mérignac, som ligger ungefär 8 km från stadskärnan. Det går inga direktflyg till Bordeaux från Sverige, utan istället får man byta i till exempel Amsterdam eller Paris för att ta sig vidare till sydvästra Frankrike. Som snabbast tar det omkring 5 timmar att flyga ner, inklusive byte.

När du sedan ska ta dig till ditt hotell i Bordeaux finns det flera alternativ att välja mellan. Du kan till exempel välja att åka med någon av de bussar som kör mellan flygplatsen och centrala Bordeaux, och både vanlig kollektivtrafik och privata bussbolag trafikerar sträckan. Sedan finns det givetvis taxi, och även möjlighet att hyra en egen minibuss som kör hela vägen fram till hotellet.

Om du vill hyra bil i Bordeaux kan du enkelt göra det redan på flygplatsen. Alla de stora biluthyrningskedjorna finns på plats, antingen i ankomsthallen eller utanför flygplatsens huvudentré, och när bilen är uthämtad är det bara att köra väg A630 in till city. Om du bokar en paketresa till Bordeaux kan du se till att hyrbilen ingår i paketet!

Upplev vinets huvudstad – boka flygbiljetter till Bordeaux!

Det är som sagt svårt att bortse från vinets betydelse för Bordeaux och dess omgivningar. Vinområdet med samma namn är känt över hela världen, och vartannat år samlas världens största vin- och spritproducenter i staden för att delta i Vinexpo, det absolut största evenemanget i vin- och spritbranschen. Här finns även ett vinmuseum, Vinorama, och ett museum om stadens historiska vinhandel, Musée du Vin et du Négoce.

Men självklart handlar inte allt om vin i Bordeaux. Här finns mängder av historiska byggnader, som katedraler och teatrar, och dessutom ett av Europas största torg – Esplanade des Quinconces. Staden har inte mindre än 362 historiska monument. En del av byggnaderna är så gamla som från romartiden, vilket har gjort att Bordeaux är med på UNESCOs världsarvslista. Den arkitekturintresserade gör med andra ord rätt i att bege sig hit!

Om du har en hyrbil kan du utforska både staden och dess omgivningar på egen hand. Det kryllar av vingårdar i området, och många av dessa går att besöka. Men även om du är ointresserad av vin finns det gott om anledningar till att boka en flygresa till Bordeaux! Njut av den vackra naturen, ät gott på någon av stadens restauranger, promenera i de härliga parkerna eller shoppa på den 1,2 kilometer långa gågatan Rue Sainte-Catherine, där du hittar allt från lite billigare butiker till riktiga lyxaffärer. Gatan är faktiskt en av Europas längsta shoppinggator, så passa på att stilla ditt shoppingbegär!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Bordeaux?
Bordeaux har bara en flygplats, Bordeaux (BOD-Merignac).
Hur långt från centrala Bordeaux ligger Bordeaux (BOD-Merignac)?
Bordeaux (BOD-Merignac) ligger endast en kort taxiresa från Bordeaux. När du landar på flygplatsen är du 9 kilometer från centrum.
Kan jag flyga till Bordeaux?
Gå till våra reseråd under covid-19 för den senaste informationen om flyg till Bordeaux. Här kan du läsa mer om reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Bordeaux?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Bordeaux kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Bordeaux med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Bordeaux kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Bordeaux?
När du reser med flyg till Bordeaux kommer du att anlända till Bordeaux flygplats (BOD). När du har stigit av planet och fått tag i ditt bagage är du inte mer än 9 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Bordeaux?
Bordeaux hanterar flyg från 22 olika flygbolag, som erbjuder flyg från minst 80 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Bordeaux?
Air France erbjuder de flesta av flygen till Bordeaux, och att resa med ett Air France-flyg med Rang-du-Fliers som avreseort är ett vanligt sätt att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Bordeaux?
Det är mycket smidigare att flyga till en ny destination om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska åka till Bordeaux kan du känna dig trygg över att det går omkring 532 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Bordeaux från?
Många av de populäraste flygresorna till Bordeaux avgår från flygplatserna i Beaujolais, Gamla stadskärnan eller Sjätte arrondissementet.
Hur lång tid tar flyget till Bordeaux?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Beaujolais till Bordeaux tar resan cirka 1 timme och 9 minuter. En flygresa från Gamla stadskärnan brukar komma fram på 1 timme och 33 minuter. Om du har Sjätte arrondissementet som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i ungefär 1 timme och 10 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Bordeaux?
Dröj inte till precis innan avfärden med att boka dina biljetter. Det tipset har du kanske fått höra från flera vana resenärer. Om du bokar i god tid i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och priserna är vanligtvis lägre. Du skulle även kunna utvidga din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre priser genom att flyga till en mindre trafikerad flygplats. Sist men inte minst ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar vara kan du slå till med en gång när du väl har hittat ett ovanligt lågt pris. De finaste erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Bordeaux?
Oavsett vad du har för startpunkt kan din flygresa genomföras på ett bekvämt sätt, så länge du är välorganiserad. Vi har sammanställt en lista med användbara tips som ser till att din semester i Bordeaux börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan bli ett rent nöje, om du bara planerar din packning på rätt sätt. Först och främst kommer du behöva några rena kläder, någonting att läsa och enkla toalettartiklar, till exempel deodorant och tandkräm. Härnäst bör du lämna plats i väskan för en bärbar dator med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske ett nackstöd. Sist men inte minst ska du komma ihåg att packa med ditt pass, dina resedokument samt lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har några vassa föremål någonstans i väskan. Explosiva eller brandfarliga artiklar, till exempel tändare och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte packa med dig vätskor eller geler i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg är ofta så enkel som rätt klädval. När du klär dig i flera lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du kan lyckas hålla dig varm om det skulle bli kallt i kabinen. Skor med klackar och sandaler gör du bäst i att lämna i det incheckade bagaget, även om det normalt är favoritparet. Välj istället omslutande skor med plan sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Många har hört talas om DVT, eller djup ventrombos. Tillståndet innebär att blodproppar bildas, delvis på grund av långa perioder utan rörelse. Det finns dock sätt att minska risken att råka ut för detta. Du kan exempelvis ha på dig stödstrumpor, dricka mycket och komma ihåg att röra på dig. Gå lite fram och tillbaka i flygets mittgång eller försök göra lite övningar i ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Bordeaux?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har samlat ihop en lista med praktiska tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödig stress. Sedan är det full fart mot Bordeaux.

  • För det första kommer du behöva presentera dina resedokument och ditt pass för säkerhetspersonalen. Kom ihåg att ha allt redo, så att du slipper leta.
  • Efter detta ska både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som kan trigga larmet. Saker som din jacka, ditt bälte och dina hörlurar måste passera igenom maskinen.
  • Under ett kort ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknologi. Din surfplatta, din bärbara dator och övrig elektronik ska också passera genom skannern.
  • Ta ut alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste ofta skickas genom maskinen separat. Varje produkt måste ligga i en förpackning som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du spara ett par minuter. Kängor och andra tunga skor behöver ofta granskas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lättare gymnastikskor.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du har med dig vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte kan vara utan dem på din semester måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Bordeaux
Destinationens flygplatsMerignac
IATA-kod för ankomstflygplatsBOD
DestinationBordeaux
Flygpris1 554 kr

Populära flyg till Bordeaux

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 035 kr för enkelflyg och 1 626 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Iberia
Swiss International Air Lines