Billiga flygbiljetter till Bordeaux

Förslag på billiga flygresor till Bordeaux

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 383 kr för enkelflyg och 1 609 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Air France
Air France
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Air France
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Brussels Airlines
Air France

Om Bordeaux

Flyg till Bordeaux

Det är svårt att prata om den franska staden Bordeaux utan att samtidigt prata om vin. Regionen Aquitaines huvudstad, med omkring 1 miljon invånare, brukar betraktas som världens vinhuvudstad, och vinerna som uppkallats efter stadens namn har tillverkats i området sedan 700-talet. Om du bokar en billig flygbiljett till Bordeaux har du chansen att uppleva vinindustrins hjärta!

Ta dig till Bordeaux

När du bokar en flygresa till Bordeaux blir slutdestinationen Bordeaux internationella flygplats, Aéroport de Bordeaux Mérignac, som ligger ungefär 8 km från stadskärnan. Det går inga direktflyg till Bordeaux från Sverige, utan istället får man byta i till exempel Amsterdam eller Paris för att ta sig vidare till sydvästra Frankrike. Som snabbast tar det omkring 5 timmar att flyga ner, inklusive byte.

När du sedan ska ta dig till ditt hotell i Bordeaux finns det flera alternativ att välja mellan. Du kan till exempel välja att åka med någon av de bussar som kör mellan flygplatsen och centrala Bordeaux, och både vanlig kollektivtrafik och privata bussbolag trafikerar sträckan. Sedan finns det givetvis taxi, och även möjlighet att hyra en egen minibuss som kör hela vägen fram till hotellet.

Om du vill hyra bil i Bordeaux kan du enkelt göra det redan på flygplatsen. Alla de stora biluthyrningskedjorna finns på plats, antingen i ankomsthallen eller utanför flygplatsens huvudentré, och när bilen är uthämtad är det bara att köra väg A630 in till city. Om du bokar en paketresa till Bordeaux kan du se till att hyrbilen ingår i paketet!

Upplev vinets huvudstad – boka flygbiljetter till Bordeaux!

Det är som sagt svårt att bortse från vinets betydelse för Bordeaux och dess omgivningar. Vinområdet med samma namn är känt över hela världen, och vartannat år samlas världens största vin- och spritproducenter i staden för att delta i Vinexpo, det absolut största evenemanget i vin- och spritbranschen. Här finns även ett vinmuseum, Vinorama, och ett museum om stadens historiska vinhandel, Musée du Vin et du Négoce.

Men självklart handlar inte allt om vin i Bordeaux. Här finns mängder av historiska byggnader, som katedraler och teatrar, och dessutom ett av Europas största torg – Esplanade des Quinconces. Staden har inte mindre än 362 historiska monument. En del av byggnaderna är så gamla som från romartiden, vilket har gjort att Bordeaux är med på UNESCOs världsarvslista. Den arkitekturintresserade gör med andra ord rätt i att bege sig hit!

Om du har en hyrbil kan du utforska både staden och dess omgivningar på egen hand. Det kryllar av vingårdar i området, och många av dessa går att besöka. Men även om du är ointresserad av vin finns det gott om anledningar till att boka en flygresa till Bordeaux! Njut av den vackra naturen, ät gott på någon av stadens restauranger, promenera i de härliga parkerna eller shoppa på den 1,2 kilometer långa gågatan Rue Sainte-Catherine, där du hittar allt från lite billigare butiker till riktiga lyxaffärer. Gatan är faktiskt en av Europas längsta shoppinggator, så passa på att stilla ditt shoppingbegär!

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Bordeaux

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 383 kr för enkelflyg och 1 609 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air France
Swiss International Air Lines