Flygdestinationer Frankrike

Populära städer att besöka i Frankrike

Boka din resa till Frankrike

Flyg till Frankrike

Frankrike brukar räknas som världens främsta turistdestination. Vackra vingårdar, spännande sevärdheter som Eiffeltornet och Louvren, barnens favorit Disneyland Paris och fantastiska kuststäder som Cannes och Nice längs Franska Rivieran lockar runt 80 miljoner turister varje år. Därför är det inte konstigt att det finns gott om billiga flyg till Frankrike, ofta direkt från svenska flygplatser.

Den största flygplatsen i Frankrike är Paris-Charles de Gaulle med drygt 60 miljoner passagerare varje år, följt av flygplatsen Paris-Orly som god tvåa. Andra stora flygplatser finns i Nice, Marseille och Lyon. Det tar inte mer än drygt två och en halv timme att flyga från Arlanda till Paris, så det går lätt att åka iväg på en härlig weekendresa till Frankrike.

Flyg till Frankrike för en härlig semester

Landar ditt flyg på någon av Paris flygplatser passar det perfekt att börja ditt besök med att upptäcka Frankrikes fantastiska huvudstad. Sevärdheterna här är – av goda skäl – världsberömda och som exempel kan nämnas Notre Dame, Triumfbågen, Eiffeltornet, slottet i Versailles och Louvren med bland annat Mona Lisa och Venus från Milo. Det är svårt att hitta en bättre turiststad än Paris!

Boka gärna en hyrbil i Frankrike så får du chansen att upptäcka den vackra franska landsbygden med vinodlingar och pittoreska små byar, liksom några av de underbara städerna. Med allt från Franska Rivieran i sydost och bergskedjan Pyrenéerna i sydväst till den fantastiska Calais-kusten i norr finns det massor att uppleva. Med mängder av bra hotell och pensionat hittar du även lätt ett bra boende i Frankrike.

Paris-Charles de Gaulle – den viktigaste flygplatsen för flygresor till Frankrike

Flygplatsen Paris-Charles de Gaulle är inte bara Frankrikes största flygplats utan även en av Europas allra största. Vid en flygresa till Frankrike direkt från Sverige är det ofta här du landar.

Som man kan förvänta sig av en flygplats i den här storleken är servicen mycket bra och utbudet av restauranger, kaféer och butiker enormt. Behöver du fördriva lite tid finns det även flera ställen där du kan spela tv-spel eller se på film helt gratis.

Paris-Charles de Gaulle ligger strax nordost om centrala Paris. Med tåg tar du dig in till centrum på 30 minuter och med buss på knappt en timme. Naturligtvis går det även bra att ta taxi eller boka en hyrbil.

Flygplatsen Paris-Orly – mest för inrikesflyg

Den näst största flygplatsen i Frankrike är Paris-Orly som ligger en och en halv mil söder om centrala Paris. Den här flygplatsen används framför allt för inrikesflyg, men det går även många internationella flyg hit, däribland direktflyg från Sverige.

Även här är servicen god med trevliga restauranger, mysiga kaféer och en hel del butiker för shopping. Med tåg, hyrbil eller taxi tar du dig in till centrala Paris på 30 minuter och med buss på mellan 30 och 60 minuter.

Med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga flygbiljetter till Frankrike och kan börja planera din resa. Upptäck själv varför detta land är så älskat bland resenärer över hela världen!

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Frankrike på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Frankrike.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Frankrike med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Frankrike. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Frankrike.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Frankrike under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Frankrike erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.